reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Sandra -wazne , ze czujesz malucha aniekiedy nasze maluchy sa poprostu leniwe lub maja gorszy dzien , jak sie martwisz zjedz cos slodkiego lub wypij slodkie, cieple kako i polez po tym pare min poczujesz ruchy napewno.

reklama
Witam,ja juz po wizycie..Tzn. juz dawno ale jeszcze poszalalam po sklepach. Okruch ma sie dobrze,wazy 980g,wierzgal jak konik,nie dal sie sfotografowac:-)Rozwija sie ksiazkowo.Moja szyjka sie uspokoila,nie skrocila sie ani o mm,skurcze tez mniejsze ale za to niestety mam sporo bialka w moczu,plus puchnace nogi i bole brzucha...Pobrali mi krew na proby watrobowe i nerkowe,czekam na telefon z wynikami.....

Póki co do węglowodanów to nie mam ograniczeń, a cukrów zero :-) tak 14 dni, później powtórka badania po 75 i ew. wizyta w poradni diabetologicznej... okaże się za tydzień.

Ja tez mam tą dawkę 500 ale mam ją brać 3 razy dziennie. Mam wrażenie, że po jednej tabl mi lepiej :-) bo gardło mnie już tak nie boli, za to z nosa cieknie :-)

Dziękuję Wam dziewczynki za odpowiedź.

Joasia zdrowia Ci życzę, ale pamiętaj, ze przy anginie nie można odstawić antybiotyku bo Ci się lepiej zrobiło, tylko trzeba wybrać do końca, bo się może historia powtórzyć- ja to kiedys przerobiłam:szok::szok:

Witam,ja juz po wizycie..Tzn. juz dawno ale jeszcze poszalalam po sklepach. Okruch ma sie dobrze,wazy 980g,wierzgal jak konik,nie dal sie sfotografowac:-)Rozwija sie ksiazkowo.Moja szyjka sie uspokoila,nie skrocila sie ani o mm,skurcze tez mniejsze ale za to niestety mam sporo bialka w moczu,plus puchnace nogi i bole brzucha...Pobrali mi krew na proby watrobowe i nerkowe,czekam na telefon z wynikami.....
To super że maleństwo zdrowe, :-):-):-)mam nadzieję, że z Tobą też będzie wszystko ok;-):biggrin2:

Super ze maluch dobrze się miewa... i już nie taki okruch:tak:

Cześć dziewczyny, ja dziś po morfologii i glukozie:eek:. Jak ja kocham nasze przychodnie. Najpierw pani pielęgniarka ochrzaniła mnie że przyjechałam z glukozą w opakowaniu zamiast ją w domu wypić i przyjechać po godzinie:szok: Jak weszłam do szpitala to miła pani w kolejce mnie przepuściła ( p.s pierwszy raz mi sie to zdażyło) ale reszta towarzystwa sie oburzyła.Pani pielęgniarka jak już mnie ochrzaniła to mówi,żebym poczekała na korytarzu a ona rozrobi glukozę i mi ją przyniesie.Owszem przyniosła w olbrzymim kubku " Kubuś Puchatek", na co Panie w kolejce pod nosem pobrzękiwały, że nie dość ze tyle ludzi to znajome na herbatkę przychodzą :-D
I jeszcze za to muszę płacić:-D Zaraz spadam po wyniki.
a poza tym dziś sprzedałam swój samochód którym jeździła 2 lata. normalnie płakać mi sie chce:-(

Sandra -wazne , ze czujesz malucha aniekiedy nasze maluchy sa poprostu leniwe lub maja gorszy dzien , jak sie martwisz zjedz cos slodkiego lub wypij slodkie, cieple kako i polez po tym pare min poczujesz ruchy napewno.
Witam jestem styczniową mamą ale z 2008r.
Sandra, Dormarka ma racje, a jak nie lubisz słodyczy to zjedz mandarynki, na moją córcię to zawsze działało;-)

Ja juz po drzemce wstalam i brzuch boli nie wiem, od czego dobrze ze ruchy czuje, i do tgo jeszcze rozwolnienia dostalam.
Patrysia 86-ja tez daje jej owoce naszczescie je ale mam dosc tych histerji bo ona chce i musze jej dac naszczescie obiady super je teraz wlasnie wcina rosolek ale jak wstyla to juz slodkie wolala mowie wam masakra.
Wszyskiego najleprzego dla synka Patrysia

to najważniejsze że coś zjedzą nasze dzieciaczki ale racja jak się uprzą do słodkiego:cool:ps.dziękuje:-):-):-)

super że maluszek zdrowo rośnie no i to jak:-)tobie życze aby także wszystko było git:tak:

Cześć dziewczyny, ja dziś po morfologii i glukozie:eek:. Jak ja kocham nasze przychodnie. Najpierw pani pielęgniarka ochrzaniła mnie że przyjechałam z glukozą w opakowaniu zamiast ją w domu wypić i przyjechać po godzinie:szok: Jak weszłam do szpitala to miła pani w kolejce mnie przepuściła ( p.s pierwszy raz mi sie to zdażyło) ale reszta towarzystwa sie oburzyła.Pani pielęgniarka jak już mnie ochrzaniła to mówi,żebym poczekała na korytarzu a ona rozrobi glukozę i mi ją przyniesie.Owszem przyniosła w olbrzymim kubku " Kubuś Puchatek", na co Panie w kolejce pod nosem pobrzękiwały, że nie dość ze tyle ludzi to znajome na herbatkę przychodzą :-D
I jeszcze za to muszę płacić:-D Zaraz spadam po wyniki.
a poza tym dziś sprzedałam swój samochód którym jeździła 2 lata. normalnie płakać mi sie chce:-(

ach te pielęgniarki :crazy:ale z ta herbatka to dobre było:rofl2:

Patrysiu wszystkiego najlepszego dla Dominisia:tak:
Roxen mięsko wcinaj:tak:
Agbar super ze wszystko ok no i juz nie taki okruch:tak:
Ja juz po wizycie:tak:szyjka trzyma mocno i rozwarcie zniknęło:tak:troszke sie skrócila z 40mm na 37mm ale jest ok.Przy badaniu brzuch mi sie napiął i lekarz kazał poprostu wiecej odpoczywac:tak:i brac magnez i dalej luteina dowcipna:tak:Wystraszyłam sie bo nie mógł tetna wylapac i smial sie lekarz,ze mu mały ucieka i hura przytyłam niecały kilogram i to w ciuchach-jednak odstawienie słodyczy duzo dalo ale i tak jest 10,5 na plusie,najwazniejsze ,ze z malutkim ok:-D

reklama
Patrysiu wszystkiego najlepszego dla Dominisia:tak:
Ja juz po wizycie:tak:szyjka trzyma mocno i rozwarcie zniknęło:tak:troszke sie skrócila z 40mm na 37mm ale jest ok.Przy badaniu brzuch mi sie napiął i lekarz kazał poprostu wiecej odpoczywac:tak:i brac magnez i dalej luteina dowcipna:tak:Wystraszyłam sie bo nie mógł tetna wylapac i smial sie lekarz,ze mu mały ucieka i hura przytyłam niecały kilogram i to w ciuchach-jednak odstawienie słodyczy duzo dalo ale i tak jest 10,5 na plusie,najwazniejsze ,ze z malutkim ok:-D

super wieści:-)ps.dziękuje:-):-):-)

Do góry