reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Marwtię się bo nie czuję młodego od rana w ogóle, wczoraj bardzo słabo :( W ogóle odkąd mam to dietę mam wrażenie, że czuję go dużo mniej :( Jak na ten tydzień ciąży ruchy powinnam miec juz wyraźne a niestety nie są :([/COLOR]
Zwariuję normalnie.[/B][/I]
Nic się nie martw może maluszek odpoczywa:tak: Moje też wcale nie jest aktywne w ciągu dnia.
Co do służby zdrowia w Islandii podobno są na 3 miejscu ( dla porownania Polska na 26:-D) Ja w Islandii miałam do czynienia z dentystą tylko:-(to mnie wtedy terminy powaliły na kolana:-( ale wyjęczałam i mnie przyjęli:tak:
Jeśli chodzi o kolejki mnie do dzisiaj raz przepuściła młoda dziewczyna u lekarza a kolejkowiczki chciały ją zjeść:tak:ale nie powiem było to miłe że są jeszcze tacy młodzi:-)
Wczoraj się pocieszałam że moje napady głodu pojawiają się sporadycznie ale chyba zaczęły się na dobre:-( Normalnie z głodu mnie zaczyna trzepać jakbym tydzień nie jadła tak ze dwie godz. po śniadanku. Najgorsze jest to że wogóle nie mogę się najeść:-( i łapy mi latają jak w derlice.
Dużo zdrówka cierpiacym:tak::-) I miłego dnia:tak:

reklama
:-)
Ja niedawno wróciłam z urzędu i jechałam z młodą tak mnie wykończyła tam i taka była niegrzeczna że się naszarpałam i zgrzałam z nią :wściekła/y: nie wiem co w nią wstąpiło w aucie zasnęła od razu może śpiąca była ale przeszła sama siebie :no:

do tego mnie wkurzyli bo ja w papierach miałam stare nazwisko :cool: a mąż niby źle pit wypisany :cool: się nabiegaliśmy z papierkami i okazało się ze oni wszystko źle mają w komputerach :wściekła/y:całe szczeście zaświadczenie wydali od razu i święty spokój mam z nimi teraz tylko rodzinne muszę załatwić ale już młodej w życiu nie zabiorę :no:;-)

Anetrix szczyt z tymi tabletkami już brak słów na to co się dzieje :no::no::no:

Co do kolejek to ja jadę tam gdzie ich nie ma raz mnie wkurzyli w kasie do iluś tam szuk bo nie zauważyłam tego że tak pisze i młoda laska za mną ze to kasa do 10 sztuk z pretensjami i poszła obok gdzie była pusta kasa nie do 10 sztuk :cool:a już rozpakowana byłam wiec podzieliłam zakupy na pół i za połowę mąż zapłacił a ja miałam 2 sztuki za dużo i babka w kasie do mnie z pretensjami i mówię jej że ma nie przesadzać bo mi niedługo czteropak jogurtu za 4 policzy a jaja na sztuki:wściekła/y: ....już jej powiedziałam że ma mi to wykasować a ja pójdę obok do kasy pierwszeństwa i niech mi ta cała kolejka co się uzbierała miejsce ustępuje i chciałam po 1 sztuce zanosić obok z taśmy ale już mnie skasowała i mówi że wycofać nie może i z pretensjami że klienci się mogą poskarżyć a więcej marudziła i dłużej to gadała niż skasowanie tych dwóch rzeczy by ją to kosztowało :cool:
w tesco jak byłam z córą w ciąży to nawet jakbym rodziła to nikt miejsca by nie ustąpił :no: a jak się prosisz ludzi żeby cię przepuścili to udają głuchych albo oni czasu nie mają :cool:

Ja pomimo że się wyspałam to i tak czuje że chce mi się dalej spać a pogoda ładniutka słoneczko świeci:sorry:wogóle jakaś w ciąży się leniwa zrobiłam bo tak to jak słońce wyszło to już mnie nie było na spacerek ze synkiem ba nawet jak pokropiło to i tak wyszłam a teraz:confused2:co się ciesze że mam miesko z urodzinek co tylko tyle aby ziemniaki i sosik zrobić:-pbo nawet za gotowanie nie chce mi się zabrac:zawstydzona/y:jak już zaczne to ok ale z jakim lenistwem się za to biore:zawstydzona/y:

morka,ja absolutnie nie narzekam na służbę zdrowia islandzką...a dentyści są tu wyjątkowo dobrzy,tylko strasznie drodzy.W szpitalach jest tak profesjonalny sprzęt,że aż cieszy oczy...co do porodów jedynie,mogliby trochę bardziej pomóc cierpiącym.Trzeba jednak przyznać,że urazy okołoporodowe prawie się nie zdarzają.Kilka lat temu koleżanka urodziła chłopczyka..niby wszystko w porządku ale już w pierwszą noc pojawiły się problemy z serduszkiem małego.Został natychmiast zdiagnozowany i kroki podjęto tak szybko,że znajomi wraz z lekarzem i pielęgniarką już następnego dnia rano lecieli z nim do kliniki w Bostonie...dodam,że wizy do stanów mieli wyrabiane w nocy(a sami wiecie jak ciężko Polakom dostać wizy).Islandia załatwiła wszystko perfekcyjnie i expresowo!

No ceny mają koszmarne:tak: Mi wtedy za zęba powiedział około 4tys na zł za leczenie i tylko wyrwałam ruszający kawałeczek a i tak zapłaciłam chyba ze cztery stówki na nasze za minututową wizyte:-D

No i wyprawiłam M do pracy, a teraz sama do wieczora posiedzę :-( biedak spał 3h :-( pogoda kanapowa, więc idę zakopać sie z książką i herbatą w łóżku :-)

A ja zrobiłam sobie kawe inke na mleczku. tzn. wypiłam prawie jednym duszkiem. Pychotka:-D Obiadu nie gotuje, bo mąż w niedziele zrobił flaczki i jeszcze na dzisiaj zostało:-D

:-)
w tesco jak byłam z córą w ciąży to nawet jakbym rodziła to nikt miejsca by nie ustąpił :no: a jak się prosisz ludzi żeby cię przepuścili to udają głuchych albo oni czasu nie mają :cool:

A najlepsze co są stare babcie (w mniejszych sklepach lidl, bidronka, netto) które biedne, schorowane i zawsze się spieszą. A jak tylko odejdą od kasy to stoją godzinami na pasażu lub przed sklepem i plotkują, i już im się nie spieszy:wściekła/y:

reklama
Do góry