reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej stycznióweczki!
Ja dziś się fatalnie czuję - pół nocy nie spałam, bo mi żołądek dokuczał -w końcu zjadlam pół suchej bułki i dopiero mogłam znowu zasnać, ale wtedy mój M chrapał jak niedźwiedź więc w końcu zasnęłam z wyczeprania w nogach łóżka;-) - masakra nie wiem co z tym moim żołądkiem, ale naprawdę jem ostatnio tylko lekkostrawne rzeczy i zmniejszyłam porcję i nic nie pomaga - nie jem boli, zjem też boli, ale chyba jak chodzę głodna to jednak bardziej boli, więc juz sama nie wiem co z tym fantem zrobić. 4 dzień sie tak męczę - a to zgaga nie jest, więc nie wiem jak sobie pomóc - miętowa nie za bardzo pomaga - jakies pomysły? Może siemię lniane spróbuję jeszcze, chociaz nie cierpię tego:cool:

U mnie w pasie już 28 cm do przodu:szok: szok jak mi teraz brzuch wywala - normalnie czuję jak mała rośnie, bo jej się ta kula co jest tyłkiem tak zaokrągla ślicznie z tygodnia na tydzień:-D! A w kg nie jest niby dużo, bo mam 5 do przodu, a teraz z tym żołądkiem jak mam jazdy to chyba mi wogóle waga stanie w miejscu, bo się normalnie boje jeść:tak:Mój M ciągle chodzi i mówi, że powinnam byc w ciązy cały czas, bo z każdym dniem ładniejsza się robię i on się martwi o urodę naszej córki, że niby brzydka będzie jak ja tak ładnie wyglądam heheh Ja tam oprócz dużego brzucha, piersi w rozstępach to nie widze tego uroku, ale włosy rzeczywiście mam teraz super - grube, lśniące - żeby tak po ciąży mi zostały takie, a nie tylko teraz jak nikt mnie prawie nie widuje...ehh

Wy tu już pierzecie i prasujecie ciuszki, meble odbieracie a ja głęboku w polu ze wszystkim, a dobijam do skończonego 28 tygodnia...:eek: Mój M nie ma nawet czasu żeby graty powynosić z pokoju dla Misi - chyba w grudniu po południu się za to zabierze, jak mu powiem, że skórczy dostaję i będziemy rodzić:-) A gdzie tu malowanie, meble - matko chyba do lutego się nie wyrobimy:-D:rofl2:

Leżę i czekam na wizytę koleżanki ze swoim miesięcznym maluchem do mnie przyjedzie, więc się napatrzę na jej bejbika i pewnie zaraz zaczne o swoim marzyć- a mi ten czas coraz wolniej płynie:-D

Patrysia: piękny torcik - musiał być pyszny, co?
Sylwia: weź ty raz a dobrze tym chłopem wstrząśnij, a nie się ciągle denerwujesz:rofl2: i zdrówka dla synka!
Golanda: pamiętam o Tobie tylko muszę się zorganizowac i ci napiszę kontakty!

reklama
AGAGSM oj tak pyyysznyyy:-)w środku był ze samej bezy przekładany kremówka śmietankową i wiśniami pychotka i on to taki hmm lodowy bo te ztrzeba było go trzymac w zamrażarce i wtedy tak super smakował:-)ach aż bym sobie go znowu zjadła :-pzostało wczoraj troche i go niemogłam tak zsotawić musiała dojeść do końca:rofl2:
A co do wyprawki nie martw się ja tez musze jeszcze pokupowac:sorry:ale narazie jest tyle innych wydatków że nie da rady:sorry:ps.ja odwiedze malutką dzidzie w ta niedziele i normalnie masakra ja sie rozkleje a do mojego synka jeszcze troszke trzeba poczekac:rofl2:

Dziewczyny powiedźcie mi ile ważą wasze maluszki?
Mój Bartuś w ubiegły wtorek (25 tydzień) ważył 1080 i ginekolog stwierdził, że zapowiada się duży chłopak.
Nie mam porównania, bo z pierwszą córką nie było możliwości ważenia płodu.
Z góry dziękuję za informacje:-)

Mój Bartuś w ubiegły wtorek (25 tydzień) ważył 1080 i ginekolog stwierdził, że zapowiada się duży chłopak.

Mój synek 29.09 - 26 tc ważył 995g i ginka powiedział że akurat.

Witam poniedziałkowo :-)
Ale macie tempo ... przez weekend nie zaglądałam, a tu czytania na godzinkę :szok:

NeSSi, Estera, witam :-):-):-)
NeSSi, ja mam termin z OM na 03.01. Ale USG w 12 tyg, które podobno jest najbardziej dokładne, pokazała też 31.12 :-)
Dla mnie też najważniejsze jest, żeby malutka posiedziała w brzuszku tak długo, jak będzie potrzebowała, ale jak bym mogła wybierać, to chyba wolałabym grudzień.
Mała byłaby w sumie rok do przodu ... i np. do przedszkola mogłaby iść w wieku 2,5 roku ... a nie dopiero 3,5 jak styczniowe dzieciaczki. Ale co ma być to będzie. Najważniejsze, żeby byłą zdrowiutka:-)

Powodzenia dla wszystkich remontujących ;-) Nas na szczęście to nie czeka. 8 miesięcy temu wprowadziliśmy się do nowego mieszkanka i malutki pokoik w sumie w ogóle nie był używany ... od początku czekał na maluszka :-) Trzeba było tylko meble poustawiać ... ale i to nam trochę zajęło, bo wersji było chyba 6 czy 7 :zawstydzona/y:
Teraz najwyższa pora pokoik zaopatrzyć, bo oprócz spadkowego łóżeczka i paru ciuszków niewiele mamy ... kupiliśmy dopiero 3 pajacyki i zamówiliśmy pościel ... a na liście zakupów ciągle coś nowego się pojawia :szok:

astrid5, znalazłam fajną stronkę, gdzie podają wagę maluszków w poszczególnych tygodniach: Waga płodu w ciąży : Dziewięć miesięcy

Miłego dzionka :)

Ja nie wiem ile moje teraz waży bo na ostatniej wizycie nie mierzyliśmy dokładnie bo byłam po połówkowym badaniu i jak nie mierzyliśmy to nie mogę sobie wyliczyć :) pamiętam że kość udowa miała 5cm :-D tylko tyle :zawstydzona/y:

mój lekarz też powiedział zebym nie spodziewala sie małego dziecka...

Umieram po zajęciach!! Pan bardzo miły trzymał nas 3 godziny w sali!! 3 godziny!! 3 godziny!!!:wściekła/y::no::szok: Myślałam, że jajko zniosę... I do tego siedzenia taka głodna byłam, że zjadłabym wszystko!! I plecy bolą teraz i pupa i jest niefajnie :-( Nie lubię poniedziałków!!

Kalkulator wagi płodu
To jest stronka na której jest kalkulator wagi płodu :-)
Mój synek jak byłam ostatnio u lekarza (18.09) ważył 680 g ;-)

A co do książki KRYSZTAŁOWY ANIOŁ ...
Ona ma ponad 500 stron :-) Przeczytałam ją w jeden dzień tak mnie skubana wciągnęła :-D

I polecam też książkę ... Zapomniałam tytułu ... :cool: Coś tam bliźniak...

CIEŃ BLIŹNIAKA!! Książka tak fajna, że jak ją skończyłam czytać o 3 w nocy, to biednego śpiącego obok męża musiałam obudzić, żeby opowiedzieć :-)
A później zasnąć nie mogłam :-p:-D:-):szok:

reklama
A co do książki KRYSZTAŁOWY ANIOŁ ...
Ona ma ponad 500 stron :-) Przeczytałam ją w jeden dzień tak mnie skubana wciągnęła :-D

I polecam też książkę ... Zapomniałam tytułu ... :cool: Coś tam bliźniak...

CIEŃ BLIŹNIAKA!! Książka tak fajna, że jak ją skończyłam czytać o 3 w nocy, to biednego śpiącego obok męża musiałam obudzić, żeby opowiedzieć :-)
A później zasnąć nie mogłam :-p:-D:-):szok:[/QUOTE]

owszem, ksiazka ma ponad 500 stron, ale tez ma bardzo duze litery:rofl2: i oprocz tego, ze jest wciagajaca, to dzieki tym literom tak szybko sie czyta:-p

Do góry