reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Agbar to jak nie mozna wywozic, to jak wywioze. A jak mnie zlapia na granicy, bo mi zrobia skan walizki?
A jakie tam sa programy, ja bym chciala miec tvn, a w polsacie chyba nie bedzie?
Nie wywozic w sensie celnym tylko regulaminowym....;-)Powinnas korzystac z uslugi na terenie Polski...Nie wiem tylko kto madry by sie przyznal,ze chce korzystac za granica...W cyfrowym polsacie jest tvn:-)Normalny tvn,tvn 7,tvn 24 plus tysiac pincet innych na ktorych tez nic nie ma;-)Jak to w telewizji hihi

reklama
witamy nową styczniówkę :) ps-termin ten sam co u mnie :-)

tobie odkurzacz a mi suszarka :eek::eek::eek: jakiś przeklęty dzień :-D

Wiecie co.. ja mam różnie. Raz się czuję atrakcyjna a raz mam ochote sie zakopać pod koc i nie wystawiać nosa. Najgorzej jest,kiedy nie mam się w co ubrać i mierzę jakieś spodnie, które teoretycznie powinny być dobre,a są DUŻO za małe. Wtedy "słonica" to chyba zbyt lekkie określenie na to,co o sobie myślę :-D Ja już bardzo przytyłam. Zrobił mi się cellulit na nogach, pojawiły się rozstępy na piersiach. Jeśli chodzi o serduszkowanie rano, kiedy jest jasno to D musi się naprawde napocić,żebym się zgodziła,bo mam jakąś traume.. On mnie pociesza,mówi,że jestem piękna itd,ale jak pomysle ze spojrzy na moje cycki,a na nich są te obrzydliwe rozstępicha to mnie szlag trafia!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: poza tym wszędzie mi przybyło cm.. nawet w udach i rękach. Czuję się jak jedna wielka bombka. I teraz żałuję,że od początku ciąży nie pomyślałam o jakiejś zdrowej diecie, która dostarcza dzidzi dużo witamin, ale nie dostarcza mi zbędnych kalorii. ŻARŁAM słodycze (i dalej zresztą żrę) leżąc przed telewizorem.. i teraz są efekty. ostatnio nawet spacer to dla mnie wysiłek.. nie chce mi się ruszać,czuje sie ciezka i brzydka :confused2: brrrrrrrr..
No to dobrze ,ze nie jestem sama z takim samopoczuciem:tak:ale pewnie co druga kobietka w ciąży ma to samo:tak:
Witam porannie :) bez kawki ale za to z płatkami owsianymi ;-)

agbar77 to tylko pozazdrościć - naprawdę ! ja czasem rycze pół nocy z tego powodu że chciałą bym usłyszec od męża że jestem piękna itp itd... - ale pretensje moge mieć tylko do siebie - wiedziałam co brałam ;-)

no jakoś tak wychodziło ! nie koniecznie ja mam taki temperament ale mój M miał , to nie protestowałam ! ;-) wsumie znamy się 8 lat jako przyjaciele a razem jestesmy 2 lata więc wsumie można rzec że to jeszcze początki ;-):-D
ale teraz już coraz mniej chce mi się Serduszkować bo zamiast skupiać się na przyjemności to mysle o Małej czy jej tam nie gnieciemy i z przyjemności nici :-D

Paula niczego nie żałuj, jedz ile tylko masz ochote ! w zasadzie ciąża dla kobiety to jedyny taki czas gdzie nie musi dbac o linie i chorobliwie liczyć kalorii. wszystko co zjemy zostanie nam wybaczone ze względu na nasz stan !
Ja jakoś może nie szaleje z jedzeniem ale jeśli o 23 godzinbie najdzie mnie na dwa pączki albo pizze to ją zjadam i już :-D o naszych sadełkach pomyślimy po ciąży :)

A co do przymierzania spodni - czy Ty masz jakies sado masochistyczne zapędy? ;-) schowaj szybko głęboko do szafy stare spodnie i nawet ich nie mierz ! po co się w doła wpędzac ! ja w sobote wjełam z szafy taki biały płaszczyk i mówie sobie że akurat na ta pore roku ...zakładam..... a tu guziczki nawet się nie spotkały z dziurkami :-D:-D:-D a byłam święcie przekonana że będzie mi jeszcze luźnawy hahahahaha

heh to jestesmy razem - ja tez już mam 10 kg na plusie z tym że waże 73,5 kg a w obwodzie mam więcej o 18 cm ---> idziemy równo ;-) ciekawe na ilu się skończy kilogramach w 9 miesiącu.... mi lekarz powiedział ostatnio że jeszcze z 10 kg mi wróży - zabawny ten mój lekarz - uśmiałam się po pachy ha ha ha :szok::no::crazy:;-)

---- a co do apetytu to nawet się nie wypowiadam - ja tez cały dzień chodzie głodna i obmyślam tylko co tez bym sobie zjadła ! zjem wielki obiad i po 30 minutach już myśle o jakimś ciasteczku , batoniczku......
Wsumie to mnie budzik rano nie budzi... MNIE BUDZI BURCZENIE W BRZUCHU O 6 RANO ! hehehe cos strasznego !
tysiolek to widze ze nasi mężowie mają taki sam charakter bo od mojego to chyba tylko w dniu slubu usłyszałam jak pięknie wyglądam:tak:

Dzien dobry dziewczynki,​

Zycze milego poniedzialku i takiego samego tygodnia.
Moj G. nie przylecial w piatek heh, bo go nie wpuscili do samolotu z powodu, ze nie mial akutalnej pieczatki w swoim wspanialym "przeterminowanym" dowodzie. Oczywisce bilet przepadl i musielismy kupic drugi ehhhh a dwa dni przed podroza cena jest podbita 3-4 krotnie:wściekła/y: Dobrze, ze zalatwil te pieczatk w weekend i dzis przylatuje. To znaczy cieszyc sie bede jak juz do mnie zadzwoni i powie, ze sie odprawil i czeka na samalot hehehe
W sobote mialam ostatni egzam i czekam niecierpliwie na wyniki, dzis Pani ma wyslac. Niestety piatki sie nie spodziwam chlip chlip :-( i troche mi ocenki w indeksie popsuje ten wynik (najgorzej jest jak sie dostaje same ladnie wygladajace oceny, bo sie czlowiek potem taki pazerny robi, a ja naprawde wierzcie mi nigdy kujonem nie bylam, a zeby dostac dobra ocene, to naprawde musialam niezle posiedziec, zeby sie nauczyc).
Za tydzien obrona, wiec tylko jeszcze musze sie troche z pracy przygotowac.​

Co do moich wymiarow to zierzylam sie w pepku mam 84 cm, a poniezej w najszerszym miejscu 89 cm. Wagi nie chce kontrlowac, bo na pewno mam teraz duzo, ale odzywiam synka, bo mialam za duza anemie i cukier ponizej normy na czczo, wiec tez niedobrze, tak samo jakbym miala za wysoki. Mam jednak nadzieje, ze z takim cukrem cukrzyca mi nie grozi.​

A w ogole to odkrylam na nowo przyjemnosc z czytania ksiazek po polsku, a nie durnych notatek, i regulek gramatycznych :cool2:. Odmozdzam sie od soboty przy Grocholi ("Krysztalowy Aniol" - swietna ksiazka). A i jeszcze zapomnialam, ze nie pamietalam juz, ze tak fajnie jest sie byczyc przed telewizorem. I te wszystkie Nianie, Na dobre i na zle, tance z gwiazdami heh, po prostu zyc nie umierac.​

Dziewczyny te co sa za granica, czy Wy macie polska tv? jakie programy? i jak to zalatwic? bo ja tez taka chce. Nie ma to jak M jak milosc i na wspolne heheeheh​
Tez czytałam akryształowego anioła niedawno i tez mi sie podobał:tak:
U Oskara choroby ciąg dalszy niestety:no:cały cas temperatura ,ale oprócz gorączki nic mu nie jest:tak:
Standardowo mój chłop mnie do łez doprowadza:tak:i juz siły do dziada nie mam:no:

Ostatnia edycja:
Ivi no i posprzatalam :-) teraz moge spokojnie zjesc sniadanko:tak:
heh ale moj pijak nie zostal bez kary wlasnie przywiozl go kolega bo zaczol wymiotowac boli go glowa i nawet moje stukanie w klawiature go denerwuje :-D niech sie teraz meczy ma czego chcial...

a co do kurteczki to ja juz w swoje sie nie dopinam :zawstydzona/y: i kupilam miesiac temu placzyk za 24 zl i juz tez na styk sie dopinam:wściekła/y: wiec zostaje mi plaszczyk tesciowej lub mamy :cool2:

Karoli4 ja bylam w irlandi i poprostu w pl kupilismy dekoder w cyfrowym polsacie i ten talerz co odbiera sygnal i zamontowalismy tam :) i wszystko dzialalo

Agbar musze sie zainteresowac ta telewizja cyfrowa, bo nawet nie zdawalam sobie sprawy jak bardzo mi brakowalo gapic sie w tv, gdzie gadaja po polsku, a nie wrzeszcza po wlosku. Bylam tez za bardzo skupiona na studiach i checi pochlaniania jezyka gdzie sie tylko da.

Ja tez czuje sie jak slonica, z twarza jak patelnia. Dzis przylatuje moj G. i boje sie, jak mnie zobaczy, ze jestem jak beka. A jak mi powiem, ze jestem sliczna, to i tak mu nie uwierze, bo jak moge byc sliczna, skoro mam zle samopoczucie i tylko widze przyrastajace karczycho bleeeeeeee:wściekła/y:

WITAM:-)
Urodzinki udane co mnie bardzo cieszy:-)synek tak zadowolony z torta że nie mam fajnego zdjęcia z nim bo nieźle się ruszał hehe co tort stoi w miejscu a synek na zdjęciu zamazany:rofl2:no szkoda ale trudno się mówi;-)

Witam,

Chyba się tu dopiszę bo ciagle mam zmieniany termin : ) niby sylwester a niby styczeń

Pozdrawiam

witam i GRATULACJE:-)

Właśnie dostałam telefon od koleżanki z pracy, która niebawem miał wrócić po macieżyńskim do pracy, że znowu jest w ciąży. Nie byłoby w tym nic niezwykłego, gdyby nie fakt, że to będzie jej siódme:szok::szok::szok::-D:-D:-D A ona ma dopiero 29lat, widzicie jak to się robi w Irlandii:-D:-D:-D

No to pogratulowac kolezance:-D ale nie dziwi mnie to moj znajomy ma 16-cioro rodzenstwa:-D Oni tu hurtowo:-D

:szok:a ja tu mówie że chce tylko dwójke z M :-D:rofl2::rofl2:

a moj M jest z 27 grudnia i mowi ze jak sie da z ginem umowic na termin cesarki to zeby sie na jego urodziny umowic:tak: ze najpiekniejszy prezent by mial:-) no i ja tez mowie ze lepiej ze stycznia chyba a M i tesciowa mowia ze wlasnie fajnie z konca grudnia bo niby rocznikowo jestes jak rowiesnicy ale jestes jakby rok mlodszy bo dopiero na koniec roku urodziny:-D
A ja wlasnie szykuje moja prace mgr do druku!! W poniedzialek oprawiam!!! Ale jestem z siebie dumnaa:-D

mnie tak samo bez różnicy ja i M jesteśmy z grudnia nie widze nic w tym złego a nawet plus moje koleżanki ze stycznia i z innych miesiecy juz maja 23 i ciągną do 24 lat a ja nadal mam 22 i dopiero bede mieć 23 :-Di to jest wielki plus :-D

Witam i ja styczniówka, termin 23.01.2009 chłopiec

witam i GRATULACJE:-)

U Oskara choroby ciąg dalszy niestety:no:cały cas temperatura ,ale oprócz gorączki nic mu nie jest:tak:
Standardowo mój chłop mnie do łez doprowadza:tak:i juz siły do dziada nie mam:no:

duuuużo zdrówka dla Oskarka:tak:

A to torcik synka:-)

Witajcie laseczki!!!
Nie mam dziś natchnienia do czytania, ani pisania. Nadrobie później. Narazie melduje się, że żyje:-D
U mnie szpital w domu :wściekła/y: Cały weekend spędziłam w łóżeczku. Dopadło mnie jakieś grypsko i leże popijając cytryne z miodem, do tego kanapki z czosnkiem, a w między czasie syropek z cebuli. Makabra, nos mi zaraz odpadnie, jest czerwony jak u jakiegoś sztajmesa z pod budki z piwem :rofl2: A dziś to cały dzień tylko śpie:-p
Mój mąż wziął się z sobote za remont pokoiku dla maleństwa i go ząb rozbolał i też nic nie zrobił :no:
Ja musiałam swoją jutrzejszą wizyte u zęboroba przełożyć na przyszły tydzień, za to jego wcisnęłam w te miejsce, ale coś mam dziwne przeczucie, że zwieje, bo już się coś wykręcał;-):rofl2:
Miłego dzionka. Zmykam dalej się wygrzewać w łóżeczku:-p

Ostatnia edycja:
Witajcie laseczki!!!
Nie mam dziś natchnienia do czytania, ani pisania. Nadrobie później. Narazie melduje się, że żyje:-D
U mnie szpital w domu :wściekła/y: Cały weekend spędziłam w łóżeczku. Dopadło mnie jakieś grypsko i leże popijając cytryne z miodem, do tego kanapki z czosnkiem, a w między czasie syropek z cebuli. Makabra, nos mi zaraz odpadnie, jest czerwony jak u jakiegoś sztajmesa z pod budki z piwem :rofl2: A dziś to cały dzień tylko śpie:-p
Mój mąż wziął się z sobote za remont pokoiku dla maleństwa i go ząb rozbolał i też nic nie zrobił :no:
Ja musiałam swoją jutrzejszą wizyte u zęboroba przełożyć na przyszły tydzień, za to jego wcisnęłam w te miejsce, ale coś mam dziwne przeczucie, że zwieje, bo już się coś wykręcał;-):rofl2:
Zdrowiej nam szybko:tak:

reklama
Golanda my serduszkowaliśmy wczoraj i powiem ci że z tym brzuchem to strasznie mi niewygodnie, hehe nawet szukałam pozycji w necie i powiem cholerka że w tej najwygodniejszej mnie najbardziej bolało:confused2: najdziwniejsze jest to, że owszem chyba mi się chce i czasem nawet o tym myślę, a jak przyjdzie co do czego, to mi się odechciewa:confused2:p.s. mam 17cm i plus 10kg;) czyli razem to już 72kg;)

Dorciaa niestety pozostaja tylko pozycje tylne, bo brzuszek sie o nic nie opiera.
Ale jakos trzeba sobie radzic:)

Kaja to TY bedziesz rodzic nie te osoby...Ja postanowilam rodzic w znieczuleniu i nikomu nic do tego,a tez slysze prychanie,namawianie i postanowilam juz nikomu nic nie mowic.Za przeproszeniem nasze dupy( tak lagodnie),nasz bol i nasze dzieci....
A ja jakos nie potrafie jesc.W ogole nie jadlam duzo,a teraz kiedy zoladek coraz wyzej to talerz zupy w siebie wciskam i pelna jestem. Na sniadanie buleczka lub dwie kromki chleba...Kolacji nie jem w ogole ,ewentualnie najpozniej ok 19ej cos przekasze bo potem spac nie moge....A poza tym boje sie ze jak sie napcham to mnie w koncz ta zgaga straszliwa dopadnie....Nigdy tego nie mialam i nie chcialabym poznac co to...Pozdrawiam i milego dnia.

Agbar
ja tez chce rodzic ze znieczuleniem i jak komus to mowie to sie ze mnie smieje, wiec lepiej nic nie mowic o planach.
A co do jedzenia to ja mam wilczy apetyt ale zauwazylam ze zdecydowanie moj zoladek potrafi mniej przyjac teraz niz przed ciaza, jakby sie skurczyl nieco i do tego mega zgaga czasem mnie demobilizuje do jedzenia.

Ja tez sie nie nie dopinam w wiekszosc kurtek i plaszczow....ale moze dlatego,ze zawsze nosilam rzeczy raczej przylegajace...Jak nic trzeba mezowa szafe otworzyc i poszukac czegos dla siebie;-):-)

Ja jeszcze w kurtki wszystkie sie dopinam, a jesli chodzi o ubrania meza, to same podkoszulki siegaja mi za kolana:))))))
Wiec raczej nic nie pozycze:)

witam was stycznioweczki
ja od dzis do czw jestem sama bo M wyjechal sobie w delgacje do Budapesztu (świnia) a ja siedze pod kołuderka bo od wczoraj coś mnie mięśnie bolą tak jak na grype no i popijam herbatke z miodem na zmiane z sokiem malinowym z cytryną;-)
co do wagi dodatkowych cm to ja mam juz +8kg i w pasie +23cm:szok::szok::szok:niewiedziałam ze moja skora jest w stanie tak się rozcagnąc;-)
a wczoraj kupilam sobie płaszczyk i jak zwykle nosiłam M to teraz tak zeby mi ciasno nie byo to myusiałam wziąść XXL-nieźle co?

Beti 81 ja sie zwaze pewnie jakos jutro, jesli sie odwaze, a w pasie tez mam juz 23cm wiecej.

Witajcie laseczki!!!

Andzia duzo zdrówka!

Do góry