reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Pysia510 każdej z nas się wydaje, ze jesteśmy nieatrakcyjne, brzydkie, grube itd... Ale wcale tak nie jest!!

Pysia tak jak napisala słusznie Emilcia:
"Nie czuj się jak słonica, bo pięknie wyglądasz, jesteś bardzo atrakcyjna i jesteś 100% kobietą i 100% mamusią!! :tak:"
Mi sie wydaje ze cokolwiek nie załoze na siebie to wygladam tragiczniei juzsobie mysle jak to bedzie jak sie dzidzia urodzi i kiedy sie zmieszcze wreszcie w swoje ubranka:)

Ale coś w tym jest bo zasłabłam dzisiaj...Dobrze, że akurat babcia była bo masakra.

Joasia ciekawe skad Ci sie to wzielo, mi czesto robi sie slabo, ale generalnie nigdy do tego stopnia zeby zemdlec. A jaki masz poziom zelaza? Czesto jest to od skaczacego cisnienia.

Witam i ja styczniówka, termin 23.01.2009 chłopiec

Estera witamy !!!:-)

Witam:-)
Ja nadal walczę z przeziębieniem nos czerwony jak burak :szok: i u nas też nieźle wieje młodą na dworze wiatr aż porywał :-D ale temperatura nie jest zła :tak:

Gosia dbaj o siebie zebys sie calkiem nie rozlozyla!!:tak:

Maz mnie komplementuje,okazuje mi i mowi,ze podobam mu sie i ze jest dumny ze mnie.Nie brakuje mi czulosci i dotyku,bo co wieczor masuje cale moje coraz wieksze cialo.

Agbar ja mam podobnie, maz mi tez mowi ze lepiej wygladam niz przed ciaza i jest bardzo czuly, ale ja jestem dziwna i mi i tak sie ciagle wydaje ze wygladam okropnie.

Tysiolek, serduszkowałaś codziennie!? to ile wy jesteście razem, póło roku?:eek:przepraszam, że tak piszę jestem pełna podziwu ichyba zazdroszczę, bo my codziennie to nawet w najlepszych początkach codziennie nie mieliśmy, hihi a teraz to raz w tygodniu od święta bo masakrycznie mi się nie chce!!!:sorry::-(a i 16października to mój ostatni dzień pracy!!!!!!!:)))))))))))))))) i witaj l4!!!!!

Dorciaa nio ja tez sie podpisuje pod serduszkowaniem raz w tyg, maks 2, ale to baaardzo sporadycznie. Ja tez w sumie od poczatku ciazy nie mam ochoty, no czasem od swieta mnie najdzie, ale to ma miejsce zwykle rano, a nie wieczorem.
A jesli chodzi o serduszkowanie co dzien, to faktycznie ja pamietam moze kilka takich miesiecy w ciagu pierwszego roku bycia razem, albo dwuch, ale po 7latach to juz sie wiele zmienia. Choc moze nie u wszystkich jak widac u Tysiolka:)
Wiekszosc moich dobrych kolezanek tez potwierdza teorie ze z czasem juz rzadziej.

Emilcia mi ginekolog mówi ze mam zawsze poleżeć zanim zmierzę ciśnienie i często 15 minut wystarczy i mam dobre :tak: puls to mi nie spada poniżej 100 :tak:ostatnio to mam tak niskie ciśnienie że jestem w szoku :szok:ale znowu mi u ginekologa skoczyło i dupsko blade muszę cały miesiąc do wizyty kontrolować 3 razy dziennie :sorry:

Emilcia Gosia ma racje, powinno sie odczekac chociaz pare minut w spokoju przed pomiarem, ale mi ciagle polozne mierzą z marszu, choc ja nie narzekam bo mam generalnie niskie cisnienie i dzieki temu jak zmierzą to mam 100/60 a nie 90/40:)
Wiec dla mnie to lepiej, ale na pewno duzo bardziej miarodajne jest jak sie odczeka.
Gosia ale masz puls wysoki!!!

kolorowych snów

Wzajemnie Pysia!

Ja tez powoli zbieram sie do snu, ale jeszcze serial " teraz albo nigdy"
Wczoraj bylam w kinie na "weronika postanawia umrzec" bardzo mi sie podobal.
Ale byl bardzo specyficzny, czyli taki jak sie spodziewalam, lubie takie filmy.
:|)))
No spadam kobitki, a tak w ogole to nie wiem czy bede wpadac do Was od wczorajszego popoludnia do piatku, bo przyjezdza do mnie kolezanka z Radomia:))upi!
Strasznie sie ciesze, ona tez jest w ciazy, bedziemy szalec po sklepach, plotkowac i robic co bedziemy chcialy. Wiec zajrze jeszcze jutro, a potem w piatek, ale bede miala do nadrabiania zaleglosci!!!!:-)

reklama
Hej Kobietki :-) Melduję się tylko, że żyję i wszystko u nas w porządku, jeszcze do soboty jestem u Rodziców i korzystam z tego pełną piersią :-)
Pozdrowionka i buziaczki dla Was :-)

Witam i ja styczniówka, termin 23.01.2009 chłopiec
witamy nową styczniówkę :) ps-termin ten sam co u mnie :-)

I już zostałam sama ... :-( Ale mnie zmęczyły te moje dziewuszki!! Mówię Wam:tak: Rozsypały paluszki i chipsy :-) Jak poszły, to chciałam odkurzyć :-) I zgadnijcie co??!! Odkurzacz się spalił!!:wściekła/y: Aż śmierdziało:-( Już dawno mówiłam, że musimy kupić, a mąż mówił po co, ten jeszcze działa... Ale już kupiłam nowy :-) Taniutki na allegro :-)Bardzo fajny, kuzynka taki sam kupiła:tak: I jestem zadowolona:-D
tobie odkurzacz a mi suszarka :eek::eek::eek: jakiś przeklęty dzień :-D

Wiecie co.. ja mam różnie. Raz się czuję atrakcyjna a raz mam ochote sie zakopać pod koc i nie wystawiać nosa. Najgorzej jest,kiedy nie mam się w co ubrać i mierzę jakieś spodnie, które teoretycznie powinny być dobre,a są DUŻO za małe. Wtedy "słonica" to chyba zbyt lekkie określenie na to,co o sobie myślę :-D Ja już bardzo przytyłam. Zrobił mi się cellulit na nogach, pojawiły się rozstępy na piersiach. Jeśli chodzi o serduszkowanie rano, kiedy jest jasno to D musi się naprawde napocić,żebym się zgodziła,bo mam jakąś traume.. On mnie pociesza,mówi,że jestem piękna itd,ale jak pomysle ze spojrzy na moje cycki,a na nich są te obrzydliwe rozstępicha to mnie szlag trafia!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: poza tym wszędzie mi przybyło cm.. nawet w udach i rękach. Czuję się jak jedna wielka bombka. I teraz żałuję,że od początku ciąży nie pomyślałam o jakiejś zdrowej diecie, która dostarcza dzidzi dużo witamin, ale nie dostarcza mi zbędnych kalorii. ŻARŁAM słodycze (i dalej zresztą żrę) leżąc przed telewizorem.. i teraz są efekty. ostatnio nawet spacer to dla mnie wysiłek.. nie chce mi się ruszać,czuje sie ciezka i brzydka :confused2: brrrrrrrr..

Witam się poranną pora;-) Pospałabym jeszcze ale niestety trzeba iśc na krew :-(Trzymajcie kciuki idę na odczyn coombs'a, morfologie i Glukoze 50g. :szok:Mam nadzięje że podbiłam troche hemoglobine i anemia się zmniejszyła. Trzymajcie się zajrze jak wrócę.:-):tak:

Witam Was w poniedziałkowy poranek :tak: Kolejny tydzień się zaczął... coraz bliżej nas godzina "0" i już czuję obawy... Takie myśli mi do głowy przychodzą, że masakra :-(
Bardzo się nie wyspałam dziś :-( Jak wstałam o 2.45 na siusiu to skończył się mój sen... Leżałam w łóżku, czekałam, czekałam i już nie nadszedł ten upragniony sen :-( A teraz to już postanowiłam wstać, bo o 7 budzik i tak zadzwoni, a dam sobie głowę uciąć, że jakbym się położyła, to bym zasnęła... :-( Zajęcia mam do 15, nie wiem jak to wytrzymam...

Paula3 ja też mam cellulit a nigdy nie miałam :-( Rozstępy na udach po wewnętrznej stronie, a w bicepsie przybyło mi dobrych kilka cm, tylko, że to nie mięśnie się rozrosły :-(
Ale nic dziwnego, bo cały czas tylko jem i jem.. Wciąż jestem głodna :-( Jak tak leżałam to myślałam co by tu na obiad zrobić i wymyśliłam... Pizzę, spaghetii, big maca i piers z kurczaka, ziemniaki i pomidorki z cebulką i śmietanką... I gdyby teraz ktoś to postawił przede mną, to coś mi się wydaje, że zjadłabym wszystko... :wściekła/y: Dobrze, że mam tylko chlebuś i serek w domku, zjem to, najem się i złe myśli pójdą w las :-D

Miłego dnia Wam wszystkim!!

Yol_a pamiętaj! Głowa do góry i bez paniki!!!! Trzymam kciuki mocno!
!:tak:

Witam na porannej kawce.
Paulinaa-trzymama kciuki za dobre wyniki i napewno takie beda.
Ja juz nie spie od 6 ale jeszcze z Nica üpolezalysmy , znow moja corke dopadla ranne histerie sama nie wie co chce, jak ja tego nie lubie , jeszcze ocz nie otworze a tu placz, dobrze , ze szybko jej przechodzi. Dzisiaj n a15 idzie do schpil grupe wiec sobie odpoczne a na obiad kopytka , pulpety i buraczki, jak tylko kawke wypoije zabieram sie za robienie kopytkow , bo reszte juz mam.

Cześć kobitki
nie wiem czy to przez ciążę czy przez pogodę ale to ranne wstawanie mnie dobija no strasznie mi się już nie chce:zawstydzona/y: za to w weekend jestem rannym ptaszkiem hehe bo nie muszę iść do pracy:cool2:
Kaja_10 tak klamka zapadła, mam dość nerwów i stresów, nikt mi za to nie podziękuje jak zostanę, poza tym jak dostałam właściwą pensję to się zdziwiłam i wolę siedzieć w domu;-)
Golanda my serduszkowaliśmy wczoraj i powiem ci że z tym brzuchem to strasznie mi niewygodnie, hehe nawet szukałam pozycji w necie i powiem cholerka że w tej najwygodniejszej mnie najbardziej bolało:confused2: najdziwniejsze jest to, że owszem chyba mi się chce i czasem nawet o tym myślę, a jak przyjdzie co do czego, to mi się odechciewa:confused2:
Yol trzymam kcikasy, będzie dobrze!!!:tak:

zbieram się do pracy dzisiaj zapowiada się w miarę fajny dzień, no i szkoła rodzenia na deser i to mnie cieszy najbardziej:-D

trzymcie się ciepło, do póxniej:-D

p.s. mam 17cm i plus 10kg;) czyli razem to już 72kg;)

Witam :-) Nowy tydzień przed nami - oby przyniósł tylko dobre wiadomości i super samopoczucie ;-)
Ja dziś niestety źle spałam i śniły mi się koszmary. Od kilku dni przechodzę niechącyc dyskusję z dwiema osobami, które próbują mnie namówić na SN a ja już zdecydowałam z lekarzem CC.
Powoduje to straszne targanie mną ,powrót do strachu i różne emocje. Ciężkie to dla mnie :-(
Chyba wolę do pracy lecieć i zapomnieć narazie w ogóle o temacie.
Dorciaa - to odliczaj dni - w sumie ci zazdroszczę ; muszę pomysleć, 19 ide do lekarza, zobaczymy co powie. ;-)

reklama
Witam kochane!!
od pt chodze ciągle głodna, w zasadzie cały czas cos jem, wczoraj pół godz po dwu daniowym obiedzie zjadam dwa kawałki ciastka i jabłko - na co mój mąż zrobił wielkie oczy, bo mi się to nie zdażało. dzisiaj od 5:30 na nogach, zjadłam juz talerz płatków i 2 kanapki i znowu zaczyna mnie ssac...

Do góry