reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Część dziewczyny.
Dawno się nie odzywałam, ale melduje się że zostałam magistrem inżynierem... :-D Także edukację na jakiś czas mam odstawioną.

Nawet nie próbuje nadrabiać... bo chyba nie dam rady.
Jeśli chodzi o glukozę to miałam robioną wczoraj.
Rano miałam glukoza była 77, a po dwóch godzinach po wypiciu 75 gram, glukoza była 122. Trochę się martwię... Zobaczymy co gin powie na wizycie. Wizyta dopiero w środę.

Hej dziewczynki Wróciłam od zębologa i jestem załamana w kwietniu miałam tylko jeden ubytek a dzis sie okazało, ze całe uzebienie do wymiany, ja sie wykończe psychicznie i finansowo:shocked2::shocked2::shocked2:

skąd ja to znam !!
na poczatku ciąży byłam u dentysty i miałam dwie dziurki małe i troszkę zwlekałam z ich zrobieniem i jak poszłam miesiąc temu znowu do dentysty żeby zrobić te dwie dziurki to się okazało ze wsumie to mam już 7 dziur i że mam strasznie wszystkie odwapnione przez ciąże!!! myślałam że sie popłacze ! niedosyć ze to tyle kasy pójdzie na wyleczenie tych zębów to do tego bez znieczulenie :szok::szok::szok: chyba oszaleje !!!
ale trzeba zrobić bo nie daj booosze zaczną jeszcze boleć i dopiero sobie narobie !

Także dziewczyny pilnujcie ząbki - bo jak to się mówi jednod ziecko więcej to jeden ząb mniej ;-):tak::-D

Jeśli chodzi o glukozę to miałam robioną wczoraj.
Rano miałam glukoza była 77, a po dwóch godzinach po wypiciu 75 gram, glukoza była 122. Trochę się martwię... Zobaczymy co gin powie na wizycie. Wizyta dopiero w środę.

tez wczoraj byłam na glukozie - miałam robina odrazu 75 gram i na czczo wyszło mi 80 , po godzinie 99, a po dwóch godzinach 126

Chyba dobrze bo normy mówią że na czczo do 105, po godzinie do 180 a po dwóch godzinach do 140 :) także ciesze się że wszystko gra ! uuuuf

Ostatnia edycja:
Ja zakończyłam leczenie zębów w kwietniu - taki większy remont :-D - w maju - ciąża :-) Nawet nie idę sprawdzać :szok: nie wyobrażam sobie, że bez znieczulenia cokolwiek dam sobie zrobic - mam nadzieje, że jeśli nawet coś mi się sypnie to nie na tyle aby bolało lub nie mogło poczekać do rozwiązania.
Podziwiam Was!

ivi - coraz częściej mi twój Tymek po głowie chodzi, to był jeden z pierwszych moich typów imion dla chłopca, potem marzyłam wyłącznie o dziewczynce a potem doznałam "misz masz" :-) Myślę tylko czy Tymoteusz czy Tymon :-(
wiem, wiem... nie ta tablica :-D

już po wizycie :tak: ogólnie jest tak:
Tymus na bank jest Tymkiem (pokazał nawet przekrój przez swoje jajeczka i siusiaka ;-);-)). Jak to ginka stwierdziła, "interes ma bardzo duży" :-D:-DMały waży ok 560g:tak: rusza się niesamowicie i ciągle się wiercił :-D Ginka pomierzyła go, sprawdziła czy jest ok i stwierdziła że ma: duży brzuch, duży "interes" i duże oczy :-D:-D

Ivi, gratuluję silnego chłopaka!

Ja juz po 3d :-DMalenki oczywiscie sie zasłaniał rączką ale zdjęcia super:-Dnie chcielismy go juz męczyć wiecej :-Dmam tez płytke ze zdjeciami:-D
Wiecie co jak tak oglądałam myszke na monitorze to dotarło do mnie ,ze mam w sobie dzieciaczka:tak:oczywiscie jajeczka bezapelacyjne:tak::-):-):-)

Sylwia, zdjęcia cudne. Ja za każdym razem, kiedy oglądam film z połówkowego to mam mokre oczy :-) bo to przecież jest NASZE dziecko, mały człowieczek, który ma już w moim brzuchu swoje życie :-)

Część dziewczyny.
Dawno się nie odzywałam, ale melduje się że zostałam magistrem inżynierem... :-D Także edukację na jakiś czas mam odstawioną.

Kubiaczka, serdeczne gratulacje!!!

Co do dentysty, to nie wyobrażam sobie nie mieć znieczulenia. Zresztą w ciąży przeciez można się znieczulić, tylko trzeba wcześniej lekarzowi powiedzieć o ciąży. Dla mnie to ekstrema - albo znieczulenie, albo leczenie zębów po ciąży. Mam traumę po tym, jak mi taka jedna dentystka przejechała 3 razy wiertłem po nerwie... i jeszcze zamiast dać mi coś przeciwbólowego zapytała, czy mam coś w domu, bo jeszcze będzie boleć kilka godzin... Tak więc jak bez znieczulenia to ja pasuję grrr...

Ostatnia edycja:
już po wizycie :tak: ogólnie jest tak:
Tymus na bank jest Tymkiem (pokazał nawet przekrój przez swoje jajeczka i siusiaka ;-);-)).
no to super wielkie gratki :-D:tak:

Ivi super wieści! jak pójdę w przyszłą środę do gina to go poproszę, żeby się upewnił, że widzi tam jajeczka, bo po newsie Dormark już niczego nie jestem pewna!:-D
co do grzybków to mój m przyniósł mi ostatnio całe wiaderko i ususzyłam na święta...hehe troszkę się zdziwił, że z jego wiadra wyszedł tylko duży słoik suszonych:-D to było jego pierwsze grzybobranie i zbierał w sumie tylko trzy rodzaje bo na więcej się nie znał, :cool2: jak tak pomyslę to chyba lepiej te trzy niż wszystkie niepewne:cool2:
u mnie nawet nie ma na co się upewniać bo nic nie wiem już mi to żyć nie daje :-D

a co do grzybków to mój mi mówi że w ciąży nie wolno a ja poczytałam i niby można jeść ze sprawdzonego źródła wiec już nie wiem sama ?

jestem juz po wizycie mocz ok glukoza130 czyli ok morfologia zelazo 11,1 a ponizej 11 to juz anemia wiec sie zmiescilam w normie gin zapisal mi witaminki bo zadnych procz foliku nie bralam od jutra rana bede brala PREGNAVIT podobno bardzo dobre no i cena tez mowi za siebie ze raczej dobre w najtanszej u nas aptece 35zł:zawstydzona/y:
ja biorę prenatal ale przyznam się że jak mi mój schowa w szufladę to zapominam i biorę czasem co drugi dzień :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale jak wyniki mam dobre to chyba nic się nie stanie ?....bo mi anemia na razie nie grozi mam 12,8

Hej dziewczynki Wróciłam od zębologa i jestem załamana w kwietniu miałam tylko jeden ubytek a dzis sie okazało, ze całe uzebienie do wymiany, ja sie wykończe psychicznie i finansowo:shocked2::shocked2::shocked2:
mi też się ząbki posypały

....a ja robię teraz puki dwójki dzieci nie mam na głowie :-D mam zaplanowane wyleczenie wszystkiego do końca ciąży i mam nadzieje że nic nowego się nie pojawi bo mam jeszcze 1 ząb do zrobienia i w 4 muszę plombę mieć zrobioną bo mam lekarstwo ...a nawet wymieniłam sobie stare plomby na nowe i jak na razie nic nie płaciłam wiec korzystam :tak:a i tak moja kasuje do 35zł za ząb za dużą plombę a za małą 20zł wiec nie jest źle sama chodziłam prywatnie i 150zł za ząb kasowała babka wiec teraz bym zbankrutowała jakby miała 750zł zapłacić wolę kupić coś dla maluszka i wydać na dentystę około 200zł cieszę się że na tą babkę trafiłam :-);-)

Ja juz po 3d :-DMalenki oczywiscie sie zasłaniał rączką ale zdjęcia super:-Dnie chcielismy go juz męczyć wiecej :-Dmam tez płytke ze zdjeciami:-D
Wiecie co jak tak oglądałam myszke na monitorze to dotarło do mnie ,ze mam w sobie dzieciaczka:tak:oczywiscie jajeczka bezapelacyjne:tak::-):-):-)
Glukoze mam 136
Anemia troszenke sie zmniejszyła po ,zelazie
Mocz mnie niepokoi bo wyszły mi leukocyty,nieliczne nabłonki i krwinki białe pojedyncze -ma tak któras?
oj ja nie pamiętam co tam miałam na wynikach zapomniałam zabrać od ginekologa ostatnie :wściekła/y: no i gratuluje potwierdzonego synka ;-):tak:

Troche sie nie pokaje bo pojawila mi sie biala wydzielina z pochwy i nie wiem co robic.Moze ktoras z was tak miala.

Wysyłam do ginekologa. Mnie wydawało się, że mam normalne upławy w ciąży, a okazało się, że mam waginozę i ani jednej pałeczki mlekowej. I teraz nie umiem tego cholerstwa wyleczyć, a przyjmowałam już Metronidazol i Dafnegin. Teraz czekam na zamówione globulki, które będą robić mi w aptece :-(

To jutro bede dzwonic do lekarza bo wizyte mam dopiero 12 pazdziernika a na necie wyczytalam ze to moze tez byc obnizaniem sie szyjki macicy a ostatnio lekarzowi sie ona nie podobala.

reklama
niby nie ta tablica ale mam nadzieje że nas nie skrzyczycie ;)
Tymek nasz będzie Tymonem ze względu na dlugie nazwisko :) Długie imie i długie nazwisko średnio nam pasowało, a Tymon rozwiązuje ten problem ;)

dziękujemy za gratulacje :)
ja mówię już wszystkim dobranoc - oczy same mi się zamykają;-)

co do białej wydzieliny z pochwy - nie martw się :tak:w ciąży wydzielina może się zmieniać - od gęstrzej, do rzadszej.. tak mi przynajmniej ginka mówiła. Obecnie mam gęstą, jeszcze parę dni temu miałam wodnistą :) na przykład u mnie nie ma na to reguły :)
Chyba najważniejsze jest to czy nie podpada pod innymi względami (zapach, ew. swędzenie czy pieczenie... ). Ale lekrzem nie jesteś i jeśli Cię to niepokoi to lepiej skontrolować u gina :)

Do góry