reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

golanda,ja też mam termin na 04.01 ale z połówkowego usg,z OM na 06.01

Anetrix masz racje, ze ci nasi lekarze to sa nadgorliwi czasem.
No i racja ze bardzo wazne jest nasze nastawienie psychiczne, oczywiscie nie zawsze to wystarcza, ale na pewno pomaga myslenie pozytywne.
A co do opieki na Islandii, to ja bym moze tylko zwiekszyla ilosc morfologii, bo mysle ze 3 na ciaze, co daje 1 na trymestr to mysle ze troche malo. Na poczatku to moze do 5mies. kontrolowac ją max 2 razy, ale potem, niestety szybko spada i mozna niezdazyc zareagowac robiąc ja raz na 3 mies.Ale widac taka jest tam polityka medyczna:)
O fajnie mamy takie same terminy:) ciekawe kiedy dzieci zdecydują o wyjsciu:)

Jestem po USG połówkowym, na 99,9% jest chłopczyk, moje przeczucie co do tego że to dziewczynka się nie spełniło hehe Teraz jesteśmy na etapie myślenia jak nazwać chłopaczka :-) Mój M trochę był zawiedziony, bo marzyła mu się dziewczynka, ale szybko zaczął mówić jak go będzie ubierać czesać że będzie z nim na siłownię chodzić :-)

Nemi gratuluje chlopczyka i slubu!
A wspolczuje przejsc, na pewno nie bylo latwo, oby wszytsko sie juz jakos dobrze ukladalo.

Dziewczyny ja sobie zdalam sprawe ze jak mnie maja ciac w 36tyg to tak naprawde bedzie grudzien..moze na swieta..no i tak dzisiaj rozmawialam z M i troche sie przestraszylismy bo to 3 miesiace zostaly!!:szok:a caly czas mi sie wydaje ze to taki odlegly czas jeszcze..a zwlaszcza teraz tak sie dobrze czuje ze gdyby nie rosnacy brzuszek i ruszajace sie maluszki wszystko jest jak dawniej..no i zdalismy sobie sprawe z tego ze tak naprawde nic jeszcze nie mamy!!!ani lozeczek, ani wozka..ciuszkow troche tylko..Czy Wy juz macie wszystko? Bo my jestesmy kompletnie nieprzygotowani..nawet remontu nie zaczelismy jeszcze bo ciagle cos..z tymi fachowcami!..:wściekła/y:

Oj tak Anulka, czas rozwiazania zbliza sie milowymi krokami, ale spokojnie zdarzysz wszystko kupic, na szczescie w dzisiejszych czasach jest wszystkiego pod dostatkiem w sklepach:)Idziesz, wybierasz, placisz i masz:)

Ide szykowac sie do lekarza -trzymajcie kciuki baby:tak:

Trzymamy!!!;-)

reklama
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
tak potrafią dopiec kochane dzieciaczki w szkole dla których zwlekam z pójściem na zwonienie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: melduję oficjalnie, ze najpóźniej w połowie października wieję ze szkoły gdzie pieprz rośnie!!! to są małe potwory niewychowane a nie dzieci!!!Normalnie nie mogłam dziś przeprowadzić ostatniej lekcji, bez przerwy hałas, gadanie i wygłupy, no masakra, wymiękam!!!

ufff...teraz mi lepiej... hehe zwiałam szybko ze szkoły bo robili zdjęcie wszystkim nauczycielom a ja wyglądam jak balonik, zwłaszcza na buzi, więc nie będą mieć ze mnie pompy, co to to nie:cool2:

mam jeszcze tylko 3 lekcje w domku, ale to normalne dzieci i potem szkoła rodzenia:-D

a jakby było mało, to jeszcze teście mnie wnerwiają jak nigdy! z m zazwyczaj wpadamy do nich w niedzielę posiedzieć i na obiad, oni do nas rzadko, bo jakoś nigdy nie po drodze, ale też wpadają, i ostatnio teściu, ze dobry gość to taki co krótko siedzi, haha, a my zostajemy parę godzin, poza tym teściowa stwierdziła, że my jak przyjeżdzamy to jak swoi, a oni to jak goście z wizytą, bo rzadko, a ja, że co specjalne zaproszenia mamy im drukować?!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no krew mnie zalewa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo ja z brzuchem pracując normalnie w tygodniu nie mam co robić tylko ich na proszone obiady zapraszać jakby sami z siebie nie mogli choćby na kawę podjechać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:w dupie ich juz mam, jeju co za dzień!!!!

no nic nie marudzę już zaraz zaczynam lekcyje...

Anulka!!! ja chcę skończyć zakupy w przyszłym miesiącu, a potem, coś zaoszczędzić, no ale to akurat nigdy mi nie wychodziło;)

cholera jasna jeszcze podłogę muszę umyć;(

Ostatnia edycja:
Witajcie !!

Nemi - jejku jakie przeżycia!! Cieszę się, że się uporaliście z tym wszystkim... Może babcia to zrobiła, żeby teście za prace się wzięli... Bardzo dobrze Twój Pan z tym urlopem wymyślił :) Po tym widać, że bardzo mu zależy na Tobie... :)
A ze ślubem dobrą decyzję podjęliście :)

My też jesteśmy po ślubie cywilnym :) Kościelny bierzemy 19 czerwca 2010r. :) I ja bardzo chciałabym zrobić go razem ze chrzcinami naszego synka :) Datę ślubu kościelnego ustaliliśmy już dawno dawno :) Ale jak się okazało, że będzie dzidzia, to stwierdziliśmy, że chociaż ten cywilny weźmiemy teraz i tak też zrobiliśmy :)

Te 3 miesiące, które nam zostały przerażają i mnie... Na początku ciąży myślałam, że szybko zleci, ale nie aż tak :) Ubranka jakieś już mamy :) Co pojadę na zakupy, to coś przywiozę ;) I po bratanicach mam też sporo :) Z tego co pamiętałam, to one tylko w różach chodziły, a tu się tyle ciuszków znalazło dla synka mojego :) I to nowiutkie ubranka :) Niektóre z metkami, bratowa nie zdążyła nawet ubrać dziewczynkom, tak szybko rosły :)
Wózek mam już wybrany, znaczy bardzo mi się podoba, ale nie wiem czy go kupimy, bo kosztuje bardzo dużo, a są też tańsze bardzo ładne... W cenie tego wózka, to bym miała wózek, łóżeczko, pościel tu i tu, wanienkę i ubranek kilka, bo one też są drogie ;p
http://www.bobowozki.com.pl/product...=1121&osCsid=57c20e996407f54e23aaeae80c658bb1 to ten mójwymarzony wózek, ale tutaj jest tańszy niż w sklepie w moim mieście o 1200 !!!!
Może jeszcze gdzieś tańszy znajdę ;)

Idę jakiś obiadek zrobić :)
Miłego dnia wszystkim :*

Hejka,
wróciłam..............Lekarz sympatyczny - rozsądny, o wszystkim powiedział, przepisał mi Macmiror i krem Pimafucin. Diagnoza: bakteryjne zapalenie - norma w ciąży. Zanim się jednak dostałam do lekarza, przeszłam przez "sito" jakiejś położnej, która była bardzo niezadowolona że mam prywatnego lekarza a przychodzę teraz do przychodni - wytłumaczyłam jej że to awaryjna sytuacja - na co ona, że "lekarz pani nie zna, nic nie wie, nie wiadomo czy pomoże, ja nie wiem po co te kobiety chodzą prywatnie za ciężkie pieniądze - a tu takie dobre warunki, to dla szpanu chyba..........." Normalnie mnie zatkało, nie wiedziałam co powiedzieć, nie chciałam się kłócić, machała moją kartą ciąży i nie pasowało jej że nie ma wszystkich informacji - powiedziałam jej, że mam badania ale nie wszystko da się przecież wpisać do karty, bo jest mało miejsca.....I tak z takimi komentarzami wprowadziła mnie do gabinetu........ Dziewczyny ja nie wytrzymam takiej atmosfery..........normalnie pielegniarka ma więcej do powiedzenia niż lekarz - z góry założyła że on mi nie pomoże! Nie mam siły. Jakoś tak przy tej ciąży mam ogromnego pecha co do "leczenia". Jak tak dalej pójdzie - aż boję się pomyśleć jak będą mnie traktować na porodówce.

Witam wszystkie stycznióweczki po weekendzie:-)

Nie próbuję nawet się brać za nadrabianie... tyle się tu podziało :szok:

Jestem po wydłużonym weekendziku u teściów, ale moi są na szczęście jak złoto :tak: Nawet jakbym chciała ponarzekać, to ciężko byłoby znaleźć jakiś konkretny powód :-)

Połykam szybciutko obiadek (od teściowej :-D) i zmykam na wizytę.
Jestem po badaniach i krzywej cukrowej ... i na szczęście wszystko w najlepszym porządku.

Mam tylko nadzieję, że tym razem nasze maleństwo nie będzie już takie wstydliwe i się ujawni :-) Trzymajcie kciuki !!!!

Potem już mniej przyjemnie, bo muszę L4 do firmy podrzucić :eek:

Pozdrowionka ;-)

Witajcie !!

Nemi - jejku jakie przeżycia!! Cieszę się, że się uporaliście z tym wszystkim... Może babcia to zrobiła, żeby teście za prace się wzięli... Bardzo dobrze Twój Pan z tym urlopem wymyślił :) Po tym widać, że bardzo mu zależy na Tobie... :)
A ze ślubem dobrą decyzję podjęliście :)

My też jesteśmy po ślubie cywilnym :) Kościelny bierzemy 19 czerwca 2010r. :) I ja bardzo chciałabym zrobić go razem ze chrzcinami naszego synka :) Datę ślubu kościelnego ustaliliśmy już dawno dawno :) Ale jak się okazało, że będzie dzidzia, to stwierdziliśmy, że chociaż ten cywilny weźmiemy teraz i tak też zrobiliśmy :)

Te 3 miesiące, które nam zostały przerażają i mnie... Na początku ciąży myślałam, że szybko zleci, ale nie aż tak :) Ubranka jakieś już mamy :) Co pojadę na zakupy, to coś przywiozę ;) I po bratanicach mam też sporo :) Z tego co pamiętałam, to one tylko w różach chodziły, a tu się tyle ciuszków znalazło dla synka mojego :) I to nowiutkie ubranka :) Niektóre z metkami, bratowa nie zdążyła nawet ubrać dziewczynkom, tak szybko rosły :)
Wózek mam już wybrany, znaczy bardzo mi się podoba, ale nie wiem czy go kupimy, bo kosztuje bardzo dużo, a są też tańsze bardzo ładne... W cenie tego wózka, to bym miała wózek, łóżeczko, pościel tu i tu, wanienkę i ubranek kilka, bo one też są drogie ;p
http://www.bobowozki.com.pl/product...=1121&osCsid=57c20e996407f54e23aaeae80c658bb1 to ten mójwymarzony wózek, ale tutaj jest tańszy niż w sklepie w moim mieście o 1200 !!!!
Może jeszcze gdzieś tańszy znajdę ;)

Idę jakiś obiadek zrobić :)
Miłego dnia wszystkim :*

E_milcia,
wózek jest piękny.......... Wielka klasa - jak to wózki Emaljunga - ja przy córci zaszalałam......9 lat temu. Mąż wtedy kręcił głową i łapał się za nią bo wózek kosztował wtedy 2000 ale ja powiedziałam że muszę go mieć. Nie obyło się bez fochów ale ja dopiełam swego. Fakt faktem że 9 lat temu wybór wózków nawet tych tańszych był mocno OGRANICZONY. Teraz jest dużo lepiej.... W sumie sprzedałam po kilku latach ten wózek jeszcze za dobre pieniądze bo 900 zł. A było to 3 lata temu. I żałuję ale wtedy wyszłam z założenia że zanim przyjdzie czas na 2 dzidziunia to i tak będę chciała mieć nowy wózeczek.......

Hej dziewczyny!ja równiez mam termin na styczeń 2010 ,a tak bliżej to ok 20 -go.To Nasza druga dzidzia,pierwsza mamy córeczkę.Bylismy juz na usg ale nasze dzieciatko odwróciło się i nie chciało sie pokazać,w pierwszej ciązy równiez do samych narodzin nie wiedzielismy co nam sie urodzi ale najwazniejsze aby było zdrowe;)Tak więc czekamy na nasza druga niespodzianke z utesknieniem!!!:-D

Hej dziewczyny!ja równiez mam termin na styczeń 2010 ,a tak bliżej to ok 20 -go.To Nasza druga dzidzia,pierwsza mamy córeczkę.Bylismy juz na usg ale nasze dzieciatko odwróciło się i nie chciało sie pokazać,w pierwszej ciązy równiez do samych narodzin nie wiedzielismy co nam sie urodzi ale najwazniejsze aby było zdrowe;)Tak więc czekamy na nasza druga niespodzianke z utesknieniem!!!:-D
Witam nową styczniówkę!!! :tak:

Witam dziewczyny :)) Jak wam poniedzialek mija? ja dzis wizyta u dentysty:-( juz sie boje bo bedzie wyrywanko.... dzis sie znow zaczyna smutny i dlugi tydzien bez mego ukochanego... Czyli mam wiecej czasu dla Was...;-)
Witaj Marti001

reklama
Cześć dziewczyny! :-)
Niestety nie jestem w stanie nadrobić zaległości. Bardzo ubolewam, ale nie mam tyle czasu…:-(
Jak tam wasze maleństwa w brzuszku? U nas malutka skacze i kopie że hoho…:-D
U nas zmiany… duuuuże zmiany! Odstawiliśmy smoczka!!!
Mam nadzieję, że już na dobre…
Wczoraj kupiliśmy w Castoramie dla małego świetne naklejki na ścianę…
IMG_2564.jpg

Dorciaa – szkoda Twoich nerwów dla tych gówniarzy… nie zwlekaj ze zwolnieniem.
No a rodziny niestety się nie wybiera… jak to z teściami… :dry:
Z tym, że ja naprawdę nie mam na co narzekać – zawsze pomogą i zachowują zdrowy dystans.
e_milcia – śliczny wózek!:tak: Ciężko cokolwiek doradzić, bo to Ty będziesz korzystać z niego przez najbliższe dwa lata lub więcej. Ale wygląda na solidny i funkcyjny, w dodatku jest klasyczny i bardzo ładny.
mzetka – rzeczywiście mało przyjemna sytuacja w przechodni,:wściekła/y: a położna nadaje się do wymiany… myślałam, że tego typu podejście położnych do kobiet w ciąży to już przeszłość. Kobieta ze starej „Gierkowskiej” szkoły… brryyy:growl:
marti001 – Witaj!

Pozdrawiam!

Do góry