reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Oj się choróbska trzymają was... trzymajcie się mocno i wasze dzieciaczki również.
Co do zębów to miałam straszną fobię i nie wiem jak to sie stalo ale od jesieni ubiegłego roku wziełam sie za siebie i w ... kwietniu skonczylam z wszystkim :-D w maju okazało się, że jestem w ciązy - jak na zamówienie :-D:-D

Dziewczyny ja też mam pieska - 13 letnią kochaną bokserkę, przyjaciel nasz o syna od lat. Zazdrośnica przy okazji, ciekawa jestem jak ona przyjmie nowego członka rodziny, powiem szczerze , że lekko sie obawiam - choc ona dziecka by nie skrzywdziła i siwa się robi ale ... jak zareguje tego nie wiem

reklama
Hello Lejdis

Ja juz po pracy, jezcze tydzien i urlopik:-)
Własnie dostalam spagetti mojego T wiec juz mi slinka cieknie. Milego wieczoru:tak:

Jestem po usg!!!Dziewczyny czy ktoras z was tez ma polozenie miednicowe podłużne?????zastanawiam sie czy dzidzia sie jeszcze ułoży główkowo....malenstwo wazy 385gram termin mam na 17 stycznia:-) lekarka stwierdzila ze wydaje jej sie ze to dziewczynka ale nie jest 100%pewna...ale to juz cos;-)

Gratuluje prawdopodobnie córuni:-D

Ostatnia edycja:
Anusia gratuluję! :-)
Mam głupie pytanie :-D:-D jak lekarze ważą nasze maleństwa poprzez USG? Takie mądre są te maszyny? Każda z Was pisze ile waży dziecko a ja się pukam w czambuł :-)

hehe a do lekarza poszłam z teściową ona jest sprytna i weszłam bez kolejki:-D
aha dzidzia w 20 tygodniu waży mi 336g, hehe to skąd u mnie 8kg na plusie;)

Pewnie z wod płodowych, łozyska 0,7 kg, zwiekszonej ilosci krwi(do 9mies o 2l), do tego zwiekszona macica ok 1kg, płyny komórkowe do 2kg, gruczoły piersiowe itp:)
samo zycie:)

Kaja jesli chodzi o wage dziecka, to lekarz wyznacza podczas usg rozne pomiary poszczegolnych partii ciała i na podstawie tych parametrow maszyna wylicza srednią mase dziecka.Musi tak byc, bo w 9mies. dzieki temu stwierdzają w przypadku duzej masy czy jest wskazanie do cc.

Ostatnia edycja:
Kładę się moje drogie, mały mi szaleje :happy: Hehe.. Nie wiem czemu ale strasznie jestem zmęczona po dzisiejszym Dniu , który się okropnie dziś dłużył :-(Zajrzę do Was jutro to nadrobie zaległości.. :happy: Życzę Wam miłej Nocy..:-)

Bigos za kwaśny :/ bynajmniej dla mnie, jutro chyba dołożę zwykłej kapusty do niego.

A ja z tym moim dzieckiem to się wykończę. Od popołudnia płacze, że boli ją język myślałam że wymyśla, siadła z apetytem do kolacji, i po 2 gryzach zaczęła płakać że nie może jeść bo boli, sprawdziłam to na "kinderkach" i to samo....

Więc chociac jogurt jej dałam. Poszłam zamknąc okno, a ona "Kto to mówi..???" A nikt do iej nie mówił, i mówi że jej się w głowie kręci. Bałam się, że zemdleje zrobiła sie blada i mało kontaktowała....Wyleciałam z nią na dwór, wróciłam po chwili do domu, jutro jadę z nią do lekarza. Normalnie mam dość. Nie wiem co się dzieje, rano mówiła że boli ją brzuch... ręce mi opadają bo nie wiem co się dzieje.

Dobrze, że nasza prywatna lekarka ma termin bo ciężko się do niej dostać :/

Strasznie się martwię co się dzieje. Pewnie skieruje nas na badania
Oby to nie było nic poważnego, dużo zdrówka:tak:
Nikki dla Wiktorka również dużo zdrówka, choć jak broi to znaczy, że nic poważnego:tak:
Wronek dużo sił dla twojej mamy:tak:, jak ja nienawidzę tej choroby:wściekła/y:
Miłej nocki, do jutra:tak:

Wronek serdecznie współczuję i życzę dużo zdrówka i sił dla mamusi!!!Trzymaj się!:-(
ode mnie również dużo zdrówka dla mamy wiem jak to jest u nas też ciągle coś w rodzinie :-(

Moja sasiadka tak mnie wlasnie pocieszala, ze jak urodzila dziecko, to tak jakby jej ktos wsadzil do mozgu płytke z instrukcjami postepowania:).
dokładnie nagle człowiek wie co robić choć na początku nie jest super łatwo ale w końcu nabiera się wprawy :tak:

A ja mam nowy suwaczek..taki różowy!!hihi:-D:tak:
od razu go zauważyłam ;-)

Wiecie co,chciałam zrobic usg 3d ale szukam w internecie i w naszym miescie chyba nie ma:shocked2:szok
napewno jest ale pewnie nie ma ich w internecie ;-)

Bigos za kwaśny :/ bynajmniej dla mnie, jutro chyba dołożę zwykłej kapusty do niego.

A ja z tym moim dzieckiem to się wykończę. Od popołudnia płacze, że boli ją język myślałam że wymyśla, siadła z apetytem do kolacji, i po 2 gryzach zaczęła płakać że nie może jeść bo boli, sprawdziłam to na "kinderkach" i to samo....

Więc chociac jogurt jej dałam. Poszłam zamknąc okno, a ona "Kto to mówi..???" A nikt do iej nie mówił, i mówi że jej się w głowie kręci. Bałam się, że zemdleje zrobiła sie blada i mało kontaktowała....Wyleciałam z nią na dwór, wróciłam po chwili do domu, jutro jadę z nią do lekarza. Normalnie mam dość. Nie wiem co się dzieje, rano mówiła że boli ją brzuch... ręce mi opadają bo nie wiem co się dzieje.

Dobrze, że nasza prywatna lekarka ma termin bo ciężko się do niej dostać :/

Strasznie się martwię co się dzieje. Pewnie skieruje nas na badania
może jej się słabo zrobiło bo nic nie je dużo zdrówka dla pociechy oby to nic poważnego :tak::tak:

a do bigosu dajesz cukier ?

waga podawana jest orientacyjnie na podstawie pomiaru dziecka (z tego co ja sie orientuje):tak:
:tak:dokładnie ;-)

reklama
No to się pochwalę :)
Chłopak będzie. Coś tak czułam. Cały czas jak mówiłam o dziecku mówiłam w wersji męskiej. Jakoś nie mogłam się przestawić na wersję nijaką lub żeńską :-D
Na usg doktor stwierdził, że czaszka, mózg, serduszko, kręgosłup i wszystkie inne ważne narządy są prawidłowe. Kręgosłup, górna warga też są całe.
Waży 365 gram. Wyliczony termin z pomiarów 23.01.2010. Wiek ciąży z pomiarów 20 tydzień 3 dzień.
Obwód główki 17,51 cm,
Obwód brzuszka 15,72 cm,
Długość kości udowej 3,33 cm.
Łożysko na przedniej ścianie macicy. Tętno 146.

A skubaniec nogi trzyma na samym dole... więc nic dziwnego że mnie boli cały dół... Szczególnie jak długo posiedzę ... :-D
W czasie USG chyba z kilka razy pozycje zmieniał, ciągle się kręcił. Taki jakiś wstydliwy bo cały czas zasłaniał buzię rączkami. ;-) Ale fisiorka było wyraźnie widać. Widzieliśmy jak ssie palec i jak ziewa.

Do góry