reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

1,5 tygodnia temu miałam silny atak bólu brzucha, całą noc mnie bolało, dostałam drgawek w piatek an drugi dzień badanie nie wykazłąo nieprawidlowości, ale teraz jak tylko dłużej postoję, 20 minut, albo dłużej siedze brzuch zaczyna znowu boleć, jedynie jak leżę to nie boli. Lekarka kazała trzymac diete i leżec ile się da. Za tydzien mam wizytę więc dowiem się co i jak, do tego strasznie zaczęło mnie bolec spojenie łonowe, to samo miałam w poprzedniej ciąży.

Po zebraniu w przedszkolu :-) Dzieci idą już jakimś nowym tokiem nauki wdrażającym do tego, żeby wczesniej mogły iśc do szkoły. Na szczęście nasz rocznik jeszcze będzie miał wybór, 2006 już niestety nie :( Nie pociesza mnie to w ogóle.

Uciekam młodej kolację szykować.
A po co dieta:eek:ja tey tak mam z tym spojeniem:tak:w tamtej ciazy tez tak miałam:tak:
Hej

Nawet nie próbuje nadrobić zaległości na forum. To nie realne.

U mnie remont zakończony :). Teraz pomału sobie sprzątamy. Potem kupujemy komodę dla Antosia i ruszam na zakupy. Choć z zakupami czekam, aż mama będzie mogła ze mną jechać. Na razie ja jeżdżę do niej do szpitala bo wykryto u niej raka piersi i usunięto pierś. Normalnie idzie się załamać. :-(
Duzo zdróweczka dla mamusi:tak:

reklama
Jestem po usg!!!Dziewczyny czy ktoras z was tez ma polozenie miednicowe podłużne?????zastanawiam sie czy dzidzia sie jeszcze ułoży główkowo....malenstwo wazy 385gram termin mam na 17 stycznia:-) lekarka stwierdzila ze wydaje jej sie ze to dziewczynka ale nie jest 100%pewna...ale to juz cos;-)

Gratuluje dziewczynki!!! To jest babek coraz wiecej:)
Jak bylam na usg w 22 tyg to moja wazyla ok400 wiec mają podobną wage:)

Hej :)
ja tez mam psa i wielki problerm z sierścią, codzienne zamiatanie a po dwóch godzinach już sierść się wala po domu :( Możesz podesłać link od kogo kupiłaś furminator? Szczerze mówiąc nigdy o tym nie słyszałam, na tym forum rzeczywiście można się wiele nauczyć :)
Ja mam w domu Goldena, czy na jego sieść to tez działa?

Ja mam w dimu goldenke, a o furminatorze powiedziala mi znajoma ze spacerow, wlascicielka goldenki i taka jeszcze jedna wlascicielka kolejnejsuczki tylko hasky:)
Wszystkie jestesmy bardzo zadowolone:)

Witam Dziewczyny, mój Wiki ma temperaturę podwyższoną od wczoraj, żadnych innych objawów chorobowych, tylko ta gorączka... prawie 39 st.... Siedzimy dziś w domu i obserwuję go, jakby nie przeszło, to jutro do lekarza....
A u mnie ok, brzuszek już nie twardnieje, miłego popołudnia!!!

Nikki dobrze ze u Ciebie lepiej z brzuszkiem, duzo zdrowka dla Wikiego!

Witam ciężarówki :)
U mnie kolejny dzień lenia ... mogłabym spać i spać i ... spać :sorry:
A praca mgr leży i kwiczy ... ale obiecałam sobie, że do końca października złożę i mam nadzieję, że się uda. Trzymajcie kciuki;-)
Gratuluję córci Anusia!!!
Ja ostatnie USG miałam na początku 22 tyg i też dzidzia była w ułożeniu miednicowym. Gin powiedziała, że na tym etapie ciąży jest to położenie bardzo częste i jak najbardziej poprawne, więc nie masz się czym martwić.
Maluchy jeszcze zdążą się ustawić do porodu :)
Moja dzidzia cały czas ma nóżki na dole, bo tam właśnie czuję najsilniejsze kopniaki. W okolicach pępka tylko lekkie stukanie, więc to pewnie rączki :)

Mysle ze maluchy jeszcze nie raz sie przekrecą na inną pozycje:)

Dziewczynki czy wy macie poleczone wszystkie ząbki?mnie cos jeden pobolewa ,ale boje sie teraz go usuwac,bo moje dziąsła sa w strasznym stanie:tak:

Wstyd sie przyznac, mialam isc sobie wyleczyc ale kasy brak, wiec od stycznia nie bylam.

Witam kobietki:-D
Egzaminy zaliczone, super poszło cieszę się, ale jeszcze wpisy muszę porobić i będę mogła się cieszyć następnym rokiem :-D
A tak poza tym to tak bardzo się cieszyłam na te USG, że oczywiście nie jadę...Tak to jest jak człowiek coś planuje...:-( Mam jechać jutro, ale już niczego nie jestem pewna:no:
Gratuluję następnym kobietkom które znają płeć :-)

Gratuluje zdania egzaminow!

Hej
U mnie remont zakończony :). Teraz pomału sobie sprzątamy. Potem kupujemy komodę dla Antosia i ruszam na zakupy. Choć z zakupami czekam, aż mama będzie mogła ze mną jechać. Na razie ja jeżdżę do niej do szpitala bo wykryto u niej raka piersi i usunięto pierś. Normalnie idzie się załamać. :-(

Wspolczuje, mam nadzieje ze z mamą juz lepiej.

No mój też upodobał sobie tą stronę ale szczególnie wieczorem. W dzień szaleje po całym brzuchu. Ostatnio jest strasznie ruchliwy:happy::happy::happy:

Nio moja tez ostatnio bardziej ruchliwa sie zrobila:)

Bigos ugotowany :-) Trzeba troszkę poleżec póki mogę :-))
mmm... podeslij bigosu, to już drugi na forum od jakiegoś czasu ja normalnie nie wytrzymam niedługo i też go ugotuję!!1:-D

Hej :)
ja tez mam psa i wielki problerm z sierścią, codzienne zamiatanie a po dwóch godzinach już sierść się wala po domu :( Możesz podesłać link od kogo kupiłaś furminator? Szczerze mówiąc nigdy o tym nie słyszałam, na tym forum rzeczywiście można się wiele nauczyć :)
Ja mam w domu Goldena, czy na jego sieść to tez działa?
jasne na tej stronie podają też linka na youtuba i widać jak to działa właśnie na goldenie, ja mam labradora:tak:
FURMINATOR DUŻY HIT z USA NOWOŚĆ (735849140) - Aukcje internetowe Allegro

Witam Dziewczyny, mój Wiki ma temperaturę podwyższoną od wczoraj, żadnych innych objawów chorobowych, tylko ta gorączka... prawie 39 st.... Siedzimy dziś w domu i obserwuję go, jakby nie przeszło, to jutro do lekarza....

A u mnie ok, brzuszek już nie twardnieje, miłego popołudnia!!!
dużo zdrówka dla was obojga!:-)

Witam ciężarówki :)
U mnie kolejny dzień lenia ... mogłabym spać i spać i ... spać :sorry:
A praca mgr leży i kwiczy ... ale obiecałam sobie, że do końca października złożę i mam nadzieję, że się uda. Trzymajcie kciukiMoja dzidzia cały czas ma nóżki na dole, bo tam właśnie czuję najsilniejsze kopniaki. W okolicach pępka tylko lekkie stukanie, więc to pewnie rączki :)
trzymamy trzymamy:-D z moją dzidzią mam dokładnie tak samo-nóżki ma gdzieś nad spojeniem łonowym a rączkami smyra wyżej:-D:-D

Dziewczynki czy wy macie poleczone wszystkie ząbki?mnie cos jeden pobolewa ,ale boje sie teraz go usuwac,bo moje dziąsła sa w strasznym stanie:tak:
zęby mam w miarę, ale bez rewelacji, na razie jest ok, a dziąsła krwawią ostatnio coraz częściej, niestety;

Dziewczyny ja kiedyś rozmawiałam z dentystą odnośnie znieczulenia w ciąży i generalnie jest tak, że nie dają bo wytwarza się adrenalina i może być przedwczesny poród - a z drugiej strony stwierdził, że jeszcze większa adrenalina wytwarza się ze strachu bez znieczulenia:tak:

Hej

będzie dobrze, trzymam kciuki, głowa do góry:tak:

A byłam u lekarza, bo kaszel mam coraz gorszy a z tym poceniem to już masakra jakaś! i dostałam antybiotyk, podobno są trzy, które ewentualnie w ciąży można, oby dzidzi nie zaszkodziło, chociaż już mi lepiej i z drugiej strony dzidziolkowi też będzie lepiej kiedy przestanę ciągle smarkać i kaszleć:-(
hehe a do lekarza poszłam z teściową ona jest sprytna i weszłam bez kolejki:-D
aha dzidzia w 20 tygodniu waży mi 336g, hehe to skąd u mnie 8kg na plusie;)

Anulka ja nawet nie wiem kiedy mnie złapało!jest ciepło, zakrywam strategiczne miejsca, a i tak mnie dorwało:-( w piątek łaskotało mnie gardło, ale to zawsze na początku roku, kiedy muszę mówić do całej klasy, w sobotę mnie już całkiem rozłożyło:-(

idę coś zjeść ja nie wiem co z tym jedzeniem ostatnio mogłabym nie przestawać;)

Ostatnia edycja:
Anulka ja nawet nie wiem kiedy mnie złapało!jest ciepło, zakrywam strategiczne miejsca, a i tak mnie dorwało:-( w piątek łaskotało mnie gardło, ale to zawsze na początku roku, kiedy muszę mówić do całej klasy, w sobotę mnie już całkiem rozłożyło:-(
Dorcia to napewno wszystko z powodu pracy! Popostu Ci nie służy:tak: A jak długo zamierzasz pracować? Kuruj się. Dużo zdrówka:-)

A ja mam nowy suwaczek..taki różowy!!hihi:-D:tak:

Hej babeczki!
Pobieżnie przejrzałam co tam u was - gratuluję nowych wieści a chorym życze powrotu do zdrówka - ja dziś zdycham - mam okropny ból głowy, więc ide już do łóżeczka, mąż mnie posmaruje amolem:tak:może jakoś zasnę...

reklama
Ja po spacerki maz robi kolacje normalnie szok.
Nicol warjuje ,ale ona tak zawsze przed spaniem , pozatym zycze wam spokojnej nocy i do zobaczenia jutro na porannej kawie , a co do bigosu to narobilyscioe mi ochoty tez bede musiala zrobic.

Do góry