reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

ANIA przed wstaniem z łóżka sucharek lub krakers i po 15 minutach wstac lub herbatka imbirowa itp.;-)

reklama
Wiecie co właśnie z M sobie rozmawialiśmy i podobnoż wybieramy sie do ginekologa 18 w ten poniedziałek na pewno fasolke da sie już zobaczyc :tak:

Witajcie!
Też będę styczniową mamą. Według moich wyliczeni moje maleństwo przyjdzie na świat około 15 stycznia, ale lekarz pewnie to zweryfikuje. :-)

mamy podobny termin :) wg kaalulatorów wychodzi termin 13,14 lub 15 styczen

To moze ja tez poczekam jeszcze tydzien, ale wiecie co... ja mam ciagle przypuszczenia, ze juz miesiac temu byłam w ciazy i miałam @:zawstydzona/y: Potem sie okaze, ze becikowego nie dostane, bo za pozno poszłam do gina:-pNo i naprawde nie wiem czy pojsc juz jutro czy poczekac ten tydzien jeszcze...

a jak to jest z tym becikowym , zeby go dostac trzeba isc do lekarza z kasy chrych czy mozna do prywaciarza i kiedy trzeba isc., nie orinentowalam sie w tym temacie jeszcze..

a tak w ogole to witam
mam na imie Ewa, o dzidzie staralismy sie 10 miesięcy
w niedziele zrobiłam test , wyszly 2 kreseczkie , wielka radosc :)
niestety wieczorem zaczeło mnie bolec gardło i mięsnie
w poniedziałek wizytya u lekarza , dostalam L-4 i mialam sie kurowac domowymi sposaby, niestety stan zdrowia mi sie pogroszył , miałam gorączke we wtorek prawie 39 stopni, byłam wczoraj ponownie u lekarza, okazalo sie ze mam angine ropną i musze brac antybioyk, amipicylina podobno nie szkodzi
juz czuje sie troszke lepiej , jestem słaba i martwie sie o malenstwo w brzuszku jak to wszystko wytrzymuje :(
do ginekologa ide 19 maja
miło mi was poznac styczniówki 2010 wszystkim wam gratuluje i zycze zdrowia , udanych 9 miesiecy !

ELFA witaj obyś nam szybko do zdrowia powróciła:tak:ja według mojego obliczenia mam na 14 stycznia no ale zobaczymy co ginekolog powie:tak:

A ja byłam ze synkiem na dworzu i teraz go wykąpałam ogólnie kąpie go o 19 no ale niestety robił mi się śpiący co by było później gorzej go wykąpać no i pozatym rozbudza mi się takim kąpaniem i bynajmiej pójdzie tak o 19 spać co wieczór spokojny:-);-)

Witam wszystkie mamunie:-)
Wczoraj sie nie odzwyałam poniewaz naprawiali mi kompa a pozniej to od razu poszłam spac bo jestem ciagle zmeczona i nie moge sie wyspac:dry:zreszta wstaje do pracy o 5 wiec co tu duzo gadac...
Widze ze wszystkie macie termin wizyty a ja jeszcze nie:zawstydzona/y:
Pozdrawiam;-)

KRUSZYNKA u mnie jeszcze na 100% nie wiadomo bo ja nie wiem jak tam z terminami u niego bo prywatnie będe chodzić no i zobacze w jaki dzień mama lub tata będzie w domu co zostawie synka u nich na tą chwile co musze podzwonić jutro i się dowiedzieć co i jak:tak:

Hej dziewczynki z tego co czytam jak jest u Was, to wnioskuje , ze u mnie bardzo podobnie tylko te bóle brzuszka mam wieksze, tzn miałabym gdybym nie brała Luteiny, juto ide do gina, z wynikami bety, bo ja niestety pierwszą ciąże poroniłam i teraz dmucham na zimne ( to chyba przewrazliwienie /: ).
Oczywiscie do ubikacji latam jak odrzutowiec, chociaz myslałam, ze częste siusianie mi tak szybko nie grozi ale .......:-D:-):-D

Elfa Kochana trzymam kciuki zeby wszystko było oki z maleństwem, lekarz wie co robi, nie zamartwiaj sie, Ktos mi kiedys powiedział, ze stres działa 100x gorzej na ciąze niż praca fizyczna, więc główka do góry mamusiu.:tak: i bądz dobrej myśli.
Wracaj szybciutko do zdrówka ;-)

SŁODKICH SNÓW STOKROTKI:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Hejka!
Mam mały problem. W zeszłym tyg. strasznie bolał mnie żołądek a w tym tyg. mam co drugi dzień biegunki - na szczęście delikatne, ale męczą. Najchetniej bym cały czas spała a tu trzeba do pracy chodzić. Chyba pójdę sobie na zwolnienie lekarskie na troche nie daje już rady.

reklama
Hejka!
Mam mały problem. W zeszłym tyg. strasznie bolał mnie żołądek a w tym tyg. mam co drugi dzień biegunki - na szczęście delikatne, ale męczą. Najchetniej bym cały czas spała a tu trzeba do pracy chodzić. Chyba pójdę sobie na zwolnienie lekarskie na troche nie daje już rady.

Hej wronek, biegunki to dokuczliwa sprawa, a z tym spaniem mam to samo wracam z pracy i conajmnie 1.5. godzinki codziennie śpię, gdyby mnie mąz nie budził to spałabym do rana chyba - makabra, ale jestem taka szczesliwa, ze chodze i usmiecham się do siebie.:-)

Do góry