reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

Emi waży 11,300 i w ogóle po niej nie widać, ruchliwa jest i ani sekundy na miejscu nie usiedzi, o czym miałyście okazję się przekonać na filmie, więc spalanie ma superowe, a apetytu jej nie brakuje. Na śniadanie zrobiłam dziś jajecznicę z 5 jaj, 3 dla mnie i 2 dla niej. Wszamała połowę, czyli 2,5 jajca :szok:
Popołudniu goniła bez pampersa i nawaliła mi kupy po całym domu.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Lorien, współczuje tej kupy:eek:

żywa, dobry text:-D

Fil te 12,5 waży już od dłuższego czasu, ale w przeciągu ist miesiąca jakby schudł, ale to chyab efekt tego ze wyrósł. nóżki ma szczuplejsze i rączki. i brzuszek troszkę się wciągnął:blink:

My byliśmy wczoraj na zaległym szczepieniu i okazało się, że Witek ma syndrom białego fartucha :szok::eek: Zaczął plakać na widok pani doktor, a o badaniu to już nie wspomnę, a ze szczepieniem było jeszcze gorzej :szok: Dobrze, że małż do nas dojechał, bo ja bym chyba Witka nie utrzymała przy szczepieniu. Tatuś miał problem :eek:
Z badania wyszło, że synek ma 82 cm wzrostu (w ciągu 5 miesięcy urósł 6 cm :shocked2:) i waży 12,15 kg. Ufff, a już się bałam, że więcej. Dobre jest to, że w ciągu 4 miesięcy przytył zaledwie 250 gram :tak::-D (a nie tak jak od listopada do lutego 1,78 kg :szok::shocked2::szok::shocked2:). Ogólnie maluch jest zdrowy i ma 13 zębów, a 14-sty jest w drodze - przebija się druga trójeczka :tak::-D

Moniu to faktycznie Wituś malutko przytył, ale on i tak wygląda jakby ważył więcej, może dlatego, że nie jest bardzo wysoki :tak:.

Elu, Filipek jest baaardzo duży - 89cm wow :szok:, czym ty go karmisz, albo wspomagasz wzrost :-p;-):-D.

Martuchaa to chyba faktycznie coś nie tak z tą wagą, w 1 dzień 700g by raczej nie zrzucił :no::confused:

A Natalka Tynki i Martusia Skakanki dbają o linię, bo w przyszłości będą modelkami ;-):-D:-D:-D.

Nikuś też koło 82cm ma, a dzisiaj postawiłam go na wagę w samych skarpetkach i ważył 10,500kg, to nieźle bo w maju miał 10,200kg, ale chyba nie urósł wcale :eek:.

My tez po zaleglym szczepieniu. Obylo sie bez placzu. Troszke sie sskrzywil, zrobil podkowke, ale zaraz Pani pielegniarka Go zagadala, dala balonik i juz bylo dobrze.
Wazy 11kg, u nas nie mierza, ale jak postawilam Go pod sciana wyszlo 83cm ( nosi ubranka 86, a nawet niektore 92, wiec nie wiem czy w to wierzyc). Zabkow mamy 15.
No i najlepsza wiadomosc. Nastepne szczepienie obowiazkowe, jak Robert skonczy 5 lat, ale Pani doktor zalecala nam szczepienie na meningo i pneumokoki.
Meningokoki mozna juz, kosztuje 140zl i tylko jedna dawke by dostal, a pneumokoki jak skonczy 2 latka koszt to 270zl i tez jedna dawka by byla. No i teraz nie wiem. :confused:

my tez już po szczepieniu, na wadze wyszło 12,8 kg z tego co pamiętam.
ale szczepienie znósł nei za bardzo. wcześniej był szczepiony Pentaximem, teraz dostał Infarix i lekko zagorączkował+ zaczerwienione ramię:-(. no i marudznie było.

reklama
Do góry