reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

ale czekamy aż ta epidemia chorób się trochę uspokoi, choć u nas też jest osobne wejście dla dzieci zdrowych.

to tak jak my, tez mamy oddzielne wejscie ale tez poczekamy :tak:

a z siusiakiem my nie robimy nic, mam nadzieje ze u nas tez go obejrzy i powie czy jest ok

reklama
W tej chwili Gracjanek wazy 12,5 kg i mierzy 93 cm!

Co do siusiaka (bo widze, ze rozpetal sie temat na ten temat) to Gracus tez sobie wydluza jak jest na golaska, a z napletkiem mielismy maly problem, bo był za mały otworek, ale po tygodniu naciagania (wczesniej nie naciagalam bo mnie nikt na to nie uczulil, a mnie samej tez glupiej nie wpadlo do glowy) mamy juz caly zołądź na wierzchu, tylko po bokach "główki" troche ma jeszcze skórki przyrosnietej ale po naciaganiach jest postep i to duzy wiec mysle, ze sobie poradzimy sami bez zadnych zabiegów.

Monika Witek waży o całe 100 g więcej od Emilki ;-)

To dobrze czy źle? Bo już nie wiem :zawstydzona/y:;-)

Ja jestem ciekawa co nasza powie na Nikusiowego siusiaka, bo nadal ma przyklejoną skórkę praktycznie z całej lewej strony, pewnie też karze jeszcze zostawić. Aż się dziwię, że się nie odkleiła, bo ostatnio ulubioną zabawką mojego dziecka jest siusiak, jak się robi cicho w pokoju to wiadomo czym się bawi, kładzie się na łóżku ściąga spodnie i majtki (czasem do kolan, czasem całkiem i skarpetki :-D) i otwiera go i zamyka, a jak nas zobaczy to się bardo cieszy i nam pokazuje :szok:. Muszę poczytać czy to dozwolone :confused:

A tak w ogóle to na bilans idziemy w środę na 8-30, więc ok. 7-00 musimy wstać, nie wiem jak ściągnę dziecko w wyrka, bo teraz jeszcze śpi a jest 9-43 :szok:, chyba nie pozwolęmu na drzemkęipołożę wieczorem o18-00 :sorry2:.

Nasz syn nam robi pobudki o 6:20 mimo, że zasypia o 21 :dry::crazy::wściekła/y:
A z siusiakiem jest tak jak było rok temu. Skórkę idzie ściągnąć lecz nie do końca :no: Ale po zeszłorocznym systematycznym odciąganiu Witek ma taki uraz, że nawet na lekarkę wyzywał i groził jej palcem jak ruszała mu siusiaka :szok::tak:;-):rofl2: Nie lubi jak ktoś mu tam grzebie i chyba go to trochę boli :nerd: Na razie nic więcej z tym nie robię. Zobaczymy co się będzie działo przez najbliższy rok :nerd:

No i Moniu masz kawał chłopa w domu :tak:, podaj jeszcze ile Wicio ma zębów.

Witek ma wszystkie od 1 aż po 4, czyli 16 :tak::-D O moje też się pytasz? Mi właśnie wyżyna się dolna 8 :dry::baffled: I niestety chirurg się kłania, żeby ją usunąć :crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Geperty u nas jak tylko Hubcio jest na golaska to tez zaraz bawi sie siusiakiem. Wydaje mi sie ze to normalne ale jak bys miala jakies spotrzezenia w tym kierunku to bede wdzieczna za jakies rady. Mam pytanie czy sciagacie skorke z siusiaka przy kapieli?

Witek robi tak samo. Kiedyś na TVNStyle jakiś lekarz się wypowiadał i mówił, że to normalne, ciekawość własnego ciała :tak:;-):-D

Po dzisiejszym bilansie wzrost 90,00 cm, waga 12,000 kg, zębów 16 :-).
Zdrowy, równy, symetryczny, rozwój prawidłowy :-D.
Siusiak w porządku, ma prawo jeszcze nie byś napletek odklejony do końca :tak:.
Pytałam też o Nikusia oczko, tzn, że jedno ma mniejsze, poradziła wizytę u okulisty, więc 17 marca czeka nas wizyta i zobaczymy co powie.
Badań krwi i moczu nie zleciła - a jak sama zapytałam - to ona czy mam jakieś obawy lub podejrzenia, że coś może być nie tak - na to ja, że nie - to ona, że nie ma po co robić.
A 25 lutego zapisałam na szczepienie przeciwko pneumokokom, u Nas kosztuje 240zł firmy "Wyeth", zrobię od razu to za rok już się nie będę martwić :tak:.
Aha i nóżki Nikusia są w porządku i prawidłowo je stawia :tak:, zresztą sama zauważyłam, ze już tak nie koślawi do środka.
Ale zdałam relację :-p:-D.

Jak urosły Styczniowe Słoneczka czyli - BILANS DWULATKA -

Gracjan (Coyote) - 93,00cm - 12,500 kg - ? ząbków
Filip (Fogii) - 92,00 cm - 15,100 kg - 18 ząbków
Filip (Elżbietki) - 91,50 cm - 14,000 kg - 20 ząbków
Witek (Moniki77) - 90,00 cm - 13,600 kg - 16 ząbków
Hania - 90,00 cm - 13,000 kg - 16 ząbków
Emilia (Lorien) - 90,00 cm - 13,000 kg - 16 ząbków
Nikuś (Geperty) - 90,00 cm - 12,000 kg - 16 ząbków
Robert (aph) - 87,00 cm - 12,500 kg - 16 ząbków
Hubert (Antenki) - 87,00 cm - 12,200 kg - 16 ząbków
Nikolas (Martuchyy) - 87,00 cm - 11,500 kg - 16 ząbków
Natalka (Tynki) - 87,00 cm - 10,780 kg - 16 ząbków
Antoś (Antosiowej) - 86 cm - 11,600 kg - 16 ząbków
Nadia (Elmy) - 86,00 cm - 10,000 kg - 16 ząbków

A gdzie reszta styczników? Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam :sorry2:.

geperty reszta styczniaków jeszcze w domu:-). Ja wybiore sie pewnie dopiero w przyszłym tygodniu. Teraz Julka jeszcze na a ntybiotyku i nie zamierzam zabierac jej do siedliska wirusów. Chciałam ja wziasc na bilans 2 tyg, temu, była epidemia grypy, teraz jsama chora wiec musimy odczekac.
A tak na szybko, nie zobowiazujaco powiem, ze wg. moich wyliczen Jula taka jak Twoj Nikus, 12 kg (choc z tym roznie, zalezy czy wazona przed kupą czy po bo czasem mniejsza waga), 90 cm i 16 zebow. Ale sie nam parka dobrała:-D

My też dziś bilans, wzrost 88, waga 12700. Centyle idealnie. Wszystko ok, zębów 13 i 1/2 :-)

reklama
czy Filip fogii naprawde tyle wazy czy to jakas pomylka bo nie moge znalezc??:szok:
no i moj tradycyjnie na dole z waga:dry::baffled:
chociaz to bylo takie moje wazenie w domu, na bilans idziemy prawdopodobnie we wtorek to moze wyjdzie jeszcze mniej:nerd::happy:

Do góry