reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

ale czekamy aż ta epidemia chorób się trochę uspokoi, choć u nas też jest osobne wejście dla dzieci zdrowych.

to tak jak my, tez mamy oddzielne wejscie ale tez poczekamy :tak:

a z siusiakiem my nie robimy nic, mam nadzieje ze u nas tez go obejrzy i powie czy jest ok

reklama
W tej chwili Gracjanek wazy 12,5 kg i mierzy 93 cm!

Co do siusiaka (bo widze, ze rozpetal sie temat na ten temat) to Gracus tez sobie wydluza jak jest na golaska, a z napletkiem mielismy maly problem, bo był za mały otworek, ale po tygodniu naciagania (wczesniej nie naciagalam bo mnie nikt na to nie uczulil, a mnie samej tez glupiej nie wpadlo do glowy) mamy juz caly zołądź na wierzchu, tylko po bokach "główki" troche ma jeszcze skórki przyrosnietej ale po naciaganiach jest postep i to duzy wiec mysle, ze sobie poradzimy sami bez zadnych zabiegów.

Monika Witek waży o całe 100 g więcej od Emilki ;-)

To dobrze czy źle? Bo już nie wiem :zawstydzona/y:;-)

Ja jestem ciekawa co nasza powie na Nikusiowego siusiaka, bo nadal ma przyklejoną skórkę praktycznie z całej lewej strony, pewnie też karze jeszcze zostawić. Aż się dziwię, że się nie odkleiła, bo ostatnio ulubioną zabawką mojego dziecka jest siusiak, jak się robi cicho w pokoju to wiadomo czym się bawi, kładzie się na łóżku ściąga spodnie i majtki (czasem do kolan, czasem całkiem i skarpetki :-D) i otwiera go i zamyka, a jak nas zobaczy to się bardo cieszy i nam pokazuje :szok:. Muszę poczytać czy to dozwolone :confused:

A tak w ogóle to na bilans idziemy w środę na 8-30, więc ok. 7-00 musimy wstać, nie wiem jak ściągnę dziecko w wyrka, bo teraz jeszcze śpi a jest 9-43 :szok:, chyba nie pozwolęmu na drzemkęipołożę wieczorem o18-00 :sorry2:.

Nasz syn nam robi pobudki o 6:20 mimo, że zasypia o 21 :dry::crazy::wściekła/y:
A z siusiakiem jest tak jak było rok temu. Skórkę idzie ściągnąć lecz nie do końca :no: Ale po zeszłorocznym systematycznym odciąganiu Witek ma taki uraz, że nawet na lekarkę wyzywał i groził jej palcem jak ruszała mu siusiaka :szok::tak:;-):rofl2: Nie lubi jak ktoś mu tam grzebie i chyba go to trochę boli :nerd: Na razie nic więcej z tym nie robię. Zobaczymy co się będzie działo przez najbliższy rok :nerd:

No i Moniu masz kawał chłopa w domu :tak:, podaj jeszcze ile Wicio ma zębów.

Witek ma wszystkie od 1 aż po 4, czyli 16 :tak::-D O moje też się pytasz? Mi właśnie wyżyna się dolna 8 :dry::baffled: I niestety chirurg się kłania, żeby ją usunąć :crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Geperty u nas jak tylko Hubcio jest na golaska to tez zaraz bawi sie siusiakiem. Wydaje mi sie ze to normalne ale jak bys miala jakies spotrzezenia w tym kierunku to bede wdzieczna za jakies rady. Mam pytanie czy sciagacie skorke z siusiaka przy kapieli?

Witek robi tak samo. Kiedyś na TVNStyle jakiś lekarz się wypowiadał i mówił, że to normalne, ciekawość własnego ciała :tak:;-):-D

Po dzisiejszym bilansie wzrost 90,00 cm, waga 12,000 kg, zębów 16 :-).
Zdrowy, równy, symetryczny, rozwój prawidłowy :-D.
Siusiak w porządku, ma prawo jeszcze nie byś napletek odklejony do końca :tak:.
Pytałam też o Nikusia oczko, tzn, że jedno ma mniejsze, poradziła wizytę u okulisty, więc 17 marca czeka nas wizyta i zobaczymy co powie.
Badań krwi i moczu nie zleciła - a jak sama zapytałam - to ona czy mam jakieś obawy lub podejrzenia, że coś może być nie tak - na to ja, że nie - to ona, że nie ma po co robić.
A 25 lutego zapisałam na szczepienie przeciwko pneumokokom, u Nas kosztuje 240zł firmy "Wyeth", zrobię od razu to za rok już się nie będę martwić :tak:.
Aha i nóżki Nikusia są w porządku i prawidłowo je stawia :tak:, zresztą sama zauważyłam, ze już tak nie koślawi do środka.
Ale zdałam relację :-p:-D.

Jak urosły Styczniowe Słoneczka czyli - BILANS DWULATKA -

Gracjan (Coyote) - 93,00cm - 12,500 kg - ? ząbków
Filip (Fogii) - 92,00 cm - 15,100 kg - 18 ząbków
Filip (Elżbietki) - 91,50 cm - 14,000 kg - 20 ząbków
Witek (Moniki77) - 90,00 cm - 13,600 kg - 16 ząbków
Hania - 90,00 cm - 13,000 kg - 16 ząbków
Emilia (Lorien) - 90,00 cm - 13,000 kg - 16 ząbków
Nikuś (Geperty) - 90,00 cm - 12,000 kg - 16 ząbków
Robert (aph) - 87,00 cm - 12,500 kg - 16 ząbków
Hubert (Antenki) - 87,00 cm - 12,200 kg - 16 ząbków
Nikolas (Martuchyy) - 87,00 cm - 11,500 kg - 16 ząbków
Natalka (Tynki) - 87,00 cm - 10,780 kg - 16 ząbków
Antoś (Antosiowej) - 86 cm - 11,600 kg - 16 ząbków
Nadia (Elmy) - 86,00 cm - 10,000 kg - 16 ząbków

A gdzie reszta styczników? Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam :sorry2:.

geperty reszta styczniaków jeszcze w domu:-). Ja wybiore sie pewnie dopiero w przyszłym tygodniu. Teraz Julka jeszcze na a ntybiotyku i nie zamierzam zabierac jej do siedliska wirusów. Chciałam ja wziasc na bilans 2 tyg, temu, była epidemia grypy, teraz jsama chora wiec musimy odczekac.
A tak na szybko, nie zobowiazujaco powiem, ze wg. moich wyliczen Jula taka jak Twoj Nikus, 12 kg (choc z tym roznie, zalezy czy wazona przed kupą czy po bo czasem mniejsza waga), 90 cm i 16 zebow. Ale sie nam parka dobrała:-D

My też dziś bilans, wzrost 88, waga 12700. Centyle idealnie. Wszystko ok, zębów 13 i 1/2 :-)

reklama
czy Filip fogii naprawde tyle wazy czy to jakas pomylka bo nie moge znalezc??:szok:
no i moj tradycyjnie na dole z waga:dry::baffled:
chociaz to bylo takie moje wazenie w domu, na bilans idziemy prawdopodobnie we wtorek to moze wyjdzie jeszcze mniej:nerd::happy:

Do góry