reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2024

Boze, dopiero 13... jeszcze 4,5h...

Wydeło mnie cholernie, nie wiem, czy to od progesteronu, czy co... P juz się śmieje, że może strzelił bliźniaki 🤣🤣

Ja na ten moment nie biorę żadnych leków poza magnezem, probiotykami i typowymi suplementami dla ciężarnych a i tak mam zaparcia i wzdęcia. Bardzo chciałam bliźniaki, ale jest jeden pęcherzyk, jeden zarodek więc cieszę się z tego co mam 😊

reklama
Ja na ten moment nie biorę żadnych leków poza magnezem, probiotykami i typowymi suplementami dla ciężarnych a i tak mam zaparcia i wzdęcia. Bardzo chciałam bliźniaki, ale jest jeden pęcherzyk, jeden zarodek więc cieszę się z tego co mam 😊

no ja musze ten progesteron, bo zaczelam w 10DC i kazala mi moja brać do konca 12 tygodnia ciąży...
Nie mam zaparc, zastojow ani nic. Po prostu wywalilo mi tak beben, jakby naprawdę tam siedzialo ze 3 czlowiekow...
Mdłości tylko na pusty żołądek albo jak nie zjem na czas...
Mama tez mowi ze wydeta jestem.... no ale co sie dziwic... to moja 3 ciąża

no ja musze ten progesteron, bo zaczelam w 10DC i kazala mi moja brać do konca 12 tygodnia ciąży...
Nie mam zaparc, zastojow ani nic. Po prostu wywalilo mi tak beben, jakby naprawdę tam siedzialo ze 3 czlowiekow...

U mnie 4 plus swego czasu zrzucone prawie 70kg więc co ma wisieć to wisi 🙈

Jeśli chodzi o płeć to przez to że mam już chlopca wszyscy obstawiają dziewczynę:D z synem od razu czułam że będzie to męski potomek teraz mam tak samo i myślę że będzie to drugi kawaler. Poprzednia ciąża była dla mnie bardzo łaskawa ( no może prócz mega wzdęć oraz zgagi ) mam nadzieję że teraz będzie tak samo. Nie mogę przejść w tryb matka zwolnij trochę i odpocznij bo jak nie praca to obowiązki domowe i synek. Dziewczyny powiedzcie jak to jest jak pojawia się drugie dziecko? Wiadomo człowiek już doświadczony wie co i jak ale jak ogarnąć starsze i młodsze żeby nie paść na twarz ?

Ej ja To samo jak bebech wywalę to wyglądam na 6 miesiac beż kitu. No miss szczupłości nie jestem ale do tej pory nadwagi niby nie miałam.

Jeśli chodzi o płeć to przez to że mam już chlopca wszyscy obstawiają dziewczynę:D z synem od razu czułam że będzie to męski potomek teraz mam tak samo i myślę że będzie to drugi kawaler. Poprzednia ciąża była dla mnie bardzo łaskawa ( no może prócz mega wzdęć oraz zgagi ) mam nadzieję że teraz będzie tak samo. Nie mogę przejść w tryb matka zwolnij trochę i odpocznij bo jak nie praca to obowiązki domowe i synek. Dziewczyny powiedzcie jak to jest jak pojawia się drugie dziecko? Wiadomo człowiek już doświadczony wie co i jak ale jak ogarnąć starsze i młodsze żeby nie paść na twarz ?

Ja jestem leniwa. Karmie piersią. Śpię z dzieckiem. Noszę w chuscie.

Ja jestem mamą chłopca i chciałabym drugiego chłopca i czuję, że będzie chłopiec 🙂 jako bracia myślę, że będą mieli więcej wspólnych tematów i poza tym, królowa może być tylko jedna 😂😂

W ogóle mam wrażenie, że albo się spasłam, albo mi już brzuch ciążowy się wysadził 😂😂😂🙈 luuudzie a dopiero jutro kończę 7 tc i zaczynam 8 🙃

Ja mam synka i właściwie obojętne mi kto tam będzie drugi. Myślę,że fajnie będzie patrzeć na chłopięce zabawy, chłopcy mają lżej w życiu i ogólnie mam wrażenie, że są bardziej bezproblemowi i mniej humorzasci ale też chciałabym doświadczyć bycia mamą dziewczynki - pleść warkocze i wybierać słodkie sukienki 🤪

A tak wybiegając troszkę w przyszłośc, skoro tak tu sobie gawedzimy- jaka płeć Wam się marzy? Jeśli pierwsze to pewnie beż różnicy? No że przede wszystkim zdrowe to wiem 😊co do mamus po raz drugi lub więcej, czy wasze objawy się różnią od poprzednich ciąż? Ja mam w domu uroczego chlopaka lat 3i8. Świetnie jakby dołączyła siostra, ale on mówi że chce blata. A i do chłopca nawet miałabym już imię, a do dziewuchy w ogóle. Moje objawy na tą chwilę są jakby łagodniejsze niż z synem.
To moja druga ciąża, obecnie 6+6.
Na ten moment objawy zdecydowanie łagodniejsze (mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma 🙈). Jestem ciągle głodna, rano lekko mnie muli, ale do momentu, aż coś zjem. Wieczorem podobne, plus totalny brak energii. W pierwszej ciąży były sporadyczne wymioty, ciągle mdłości, a po 18 już odpadłam. Do tego stopnia, że prysznic brałam na siedząco z długimi przerwami 😝
Pierwsza córka. Jeśli chodzi o płeć, to teraz cierpliwie czekam i co będzie to będzie 🙂 w pierwszej ciąży, bardziej to przeżywałam.

reklama
Ja jestem mamą chłopca i chciałabym drugiego chłopca i czuję, że będzie chłopiec 🙂 jako bracia myślę, że będą mieli więcej wspólnych tematów i poza tym, królowa może być tylko jedna 😂😂

W ogóle mam wrażenie, że albo się spasłam, albo mi już brzuch ciążowy się wysadził 😂😂😂🙈 luuudzie a dopiero jutro kończę 7 tc i zaczynam 8 🙃
Co do brzucha też mam takie wrażenie 🙈 od kilku dni wszystkie leginsy mnie uwierają w pasie i mam wrażenie, że brzuch coraz większy 😝 już unikam obcisłych bluzek, bo wyglądam "jak w ciąży" 😂

Do góry