reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2024

Dzięki za słowa otuchy! No mam nadzieje ze będzie lepiej, kaszel nadal mnie męczy ze po nocach nie śpię i ciągną więzadła macicy muszę specjalne pozycje przybierać jak kaszle...
Jeśli to infekcja bakteryjną to antybiotyk ratuje wam obojgu życie ! Ta grupa antybiotyków jest bezpieczna w ciąży.
Na kaszel polecam wodę/herbatę z łyżeczka miodu zwłaszcza na noc-dziala przeciwkaszlowo, nebulizacja z soli fizjologicznej :)

reklama
Hejka dziewczyny 😉 powiem wam że w tej ciąży czuje się znacznie lepiej niż w przy córce, wtedy czułam się jakby walec po mnie przejechał a teraz jest o niebo lepiej, mam mdłości ale to uczucie jest takie inne hmm.. tak jakby ściskało mnie w żołądku ale jest to do zniesienia. Jedynie to apetytu już nie mam aż takiego wielkiego. Nie mogę patrzeć na wędliny i ser żółty jem raczej rzeczy konsystencji papkowatej heh łatwiej przez gardło przechodzi 😂 nie jest źle za to spać chodzę późno, wcześniej mogłabym spać i spać a teraz jest ok. Troszeczkę mnie to stresuje bo nie czuje się aż tak bardzo ciążowo. Brzuch mi trochę wywaliło ale tego się spodziewałam bo jestem bardzo szczupłą osobą i to 2 ciąża więc miałam świadomość że teraz może być bardziej widoczny brzuch. Z jednej strony cieszę się że dobrze się czuje a z drugiej strony się martwię😔 ale wolę trzymać się myśli że wszystko jest i będzie dobrze ❤️ A i dowiedziałam się że moja przyjaciółka z dzieciństwa też jest w ciąży i też ma termin na styczeń 🥰 jak się o tym dowiedziałam to jakoś tak mi lepiej się robi z myślą że ona i ja jesteśmy na tym samym etapie życia hehe.

Ja już po. I moje sny były prorocze. Będzie chłopiec. Wszystko jest ok. Kość nosowa i przezierności karkowa w normie a oto pamiątkowe zdjęcia. Tylko datę wczorajsza wpisal.

Załączniki

• aec3aef6-bd97-413a-9a8c-f3bcd129fad8.jpeg
    aec3aef6-bd97-413a-9a8c-f3bcd129fad8.jpeg
    40,8 KB · Wyświetleń: 147
  • 892a589a-1733-44ca-98bf-d460c3572454.jpeg
    892a589a-1733-44ca-98bf-d460c3572454.jpeg
    35,4 KB · Wyświetleń: 152
  • 7aded7d9-4ee8-4899-8bfb-74f431c7a306.jpeg
    7aded7d9-4ee8-4899-8bfb-74f431c7a306.jpeg
    34,2 KB · Wyświetleń: 139
reklama
Do góry