reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2024

Ja dzisiaj już po wizycie :)
Wszystko w porządku. Dzidzia rośnie, serduszko bije jak dzwon, wszystko jest tak jak powinno na tym etapie. Niesamowite było oglądać jak macha tymi śmiesznymi, malutkimi łapkami :)
Pozdrawiamy wszystkie ciotki :)

Zobacz załącznik 1535418
Na tym zdjeciu wyglada już jak 2kg bobas😄 cudny, cieszę się ze u Was wszystko Ok♥️

reklama
Ja mam taki bardziej spuchnięty dół brzucha, plus to ze ja jestem cały czas głodna i jem dużo więcej wiec/mniej się ruszam wiec się oponka odkłada. Myśle ze bardziej oponkę widać niż cokolwiek innego🤣

Ale w temacie powiększania się. Ja z tych malopiersiastych i mnie już piersi sporo się powiększyły. Czuje ze to czas żeby zacząć stosować jakies preparaty na rozstępy. Macie coś do polecenia? Dziewczyny które już były w ciąży albo po prostu maja dobrze zbadany rynek takich preparatów:)

Hej 🙂 mam do Was pytanie czy widać Wam już brzuszek? 🙂 w pierwszej ciąży na tym etapie nie miałam wogóle a teraz już go ewidentnie widzę 😁
Jak narazie moja mała oponka, która była na dole brzucha mam wrażenie, że się nieco powiększyła 😅 ale to dopiero 8 tc co prawda to moja druga ciąża, jednak nie oczekuje za dużo bo pierwsze skończyła się w 8+2 tc 😅🫣

Jak tam u Was i Waszych maluszków drogie mamy? ❤️

U mnie przygoda z cukrzycą ciążową i glukometrem się już trochę rozkręca 😅 Z każdym dniem nabieramy tempa i próbujemy wymyślać jedzonko 🤭 Powiedzcie mi proszę bo jestem mega ciekawa- jak macie coś do załatwienia a czujecie się kiepsko, mówicie o ciąży, żeby np. pójść z pierwszeństwem?
Miałam straszną akcje w Aptece, a brzuszka jeszcze nie widać, żeby stwierdzić ciąże „na pierwszy rzut oka” …

Ale w temacie powiększania się. Ja z tych malopiersiastych i mnie już piersi sporo się powiększyły. Czuje ze to czas żeby zacząć stosować jakies preparaty na rozstępy. Macie coś do polecenia? Dziewczyny które już były w ciąży albo po prostu maja dobrze zbadany rynek takich preparatów:)
Ja w pierwszej ciąży używałam musteli potem lieraca i na brzuchu zero rozstępów. Pojawiło się kilka na piersiach i boczkach ale tyłam z zastraszającym tempie z 50 kg wyjściowych do 72 finalnie więc rozstępy miały się prawo pojawić.

Witajcie dziewczyny.
Z wielkim zrzuconym kamieniem z serca po dzisiejszej wizycie potwierdzającej ciążę a zarazem że wszystko jest ok chciałabym do Was dołączyć. :)

Moj termin to 20 stycznia.

To moja druga ciaza. Rok temu miałam cesarskie cięcie jednak zostałam mama mojego aniołka za którym wciąż bardzo tęsknię a aktualna ciąża jest moim największym spełnieniem marzeń a zarazem największym strachem ze względu na kopniaki jakie dostałam od losu rok temu.

Po naszej tragedii musieliśmy zmienić swoje otoczenie i zdecydowaliśmy się na wyprowadzkę do Niemiec.

Widziałam już post jednej mamusi zza granicy, można wiedzieć z jakiego kraju jesteś?

Są tu jeszcze jakieś mamy z innych państw? :)

Trzymam kciuki za Wasze powiększające się brzuchy i fasolki.

reklama
Do góry