reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2024

Dziewczyny czy macie tak że bolą Was tylko piersi a nic poza tym? W poprzednich ciążach bolał brzuch praktycznie cały czas a teraz zero objawów.

reklama
Mam już wyniki to tu też wrzucę:

18.04.2023r.
Progesteron - 8,40 ng/ml
Beta - 1,4 mIU/ml

20.04.2023r.
Progesteron - 18,50 ng/ml
Beta - 28,9 mIU/ml

23.04.2023r.
Progesteron - 20,30 ng/ml
Beta - 213 mIU/ml

26.04.2023r.
Beta - 671 mlU/ml
beta super mi też spadał wzrost. Im wyższa tym mniejszy przyrost. Trzymam kciuki żeby było wszytko oki

Napiszę też tutaj, żeby nie było :) liczę, że z każdym dniem zacznie do nas przybywać dziewczyn :)

Miałam wczoraj wizytę i przyznam szczerze, że jestem w szoku bo nic dobrego się na lux med nie spodziewałam. Pani była bardzo miła, super uspokajająca, wszystko mi wytłumaczyła na spokojnie jak małemu dziecku ;) Zbadała dokładnie, cały czas mówiła co i jak robi. Niestety mimo, że chyba samo USG nie jest takie stare to nie ma pod nie podłączonej drukarki wiec zdjęcia brak, później gdybym do niej nadal chodziła to można sobie zrobić fotkę ekranu (ale raczej planuję prowadzić ciąże w szpitalu)

Ale przechodząc do najważniejszego - mam w macicy 3mm pęcherzyk ❤️
Także wygląda na razie obiecująco kolejne USG za tydzień 04.05.2023r. - z tego co czytałam, na tym etapie pęcherzyk powinien rosnąć ok. 1mm dziennie więc powinien mieć już ok. 10mm :)

Napiszę też tutaj, żeby nie było :) liczę, że z każdym dniem zacznie do nas przybywać dziewczyn :)

Miałam wczoraj wizytę i przyznam szczerze, że jestem w szoku bo nic dobrego się na lux med nie spodziewałam. Pani była bardzo miła, super uspokajająca, wszystko mi wytłumaczyła na spokojnie jak małemu dziecku ;) Zbadała dokładnie, cały czas mówiła co i jak robi. Niestety mimo, że chyba samo USG nie jest takie stare to nie ma pod nie podłączonej drukarki wiec zdjęcia brak, później gdybym do niej nadal chodziła to można sobie zrobić fotkę ekranu (ale raczej planuję prowadzić ciąże w szpitalu)

Ale przechodząc do najważniejszego - mam w macicy 3mm pęcherzyk ❤️
Także wygląda na razie obiecująco kolejne USG za tydzień 04.05.2023r. - z tego co czytałam, na tym etapie pęcherzyk powinien rosnąć ok. 1mm dziennie więc powinien mieć już ok. 10mm :)
Bardzo dobre wieści. Ja prowadzę wszystkie ciążę w LX i na razie nie mogę złego słowa powiedzieć. A u kogo byłaś na USG?

Bardzo dobre wieści. Ja prowadzę wszystkie ciążę w LX i na razie nie mogę złego słowa powiedzieć. A u kogo byłaś na USG?

Ja akurat jestem z Warszawy i wzięłam jakiś wolny termin u mnie pod pracą. Ale teraz w aplikacji możesz zaznaczyć, czy lekarz ma mieć opcję USG w gabinecie czy nie. Dała mi też skierowanie typowo na USG więc je też sobie zrobię za 2 tygodnie więc mam 05.04 i potem 11.04 i 18.04 to będą gdzieś 5tc, 6tc i 7tc jak to będzie okej to przenoszę się do szpitala Medicover z prowadzeniem ciąży bo tam mam nadzieję rodzić

reklama
Witam. Jeszcze nieśmiało, bo termin na 1.01.2024.Dorota l.40 w maju, mama trójki dzieciaków gdzie najstarszy ma już prawie 19 lat, a najmłodsza 11lat. I zachciało nam się dzidziusia na stare lata😍. Po 5m-cach się udało🙈.

Super :) kiedy masz jakąś wizytę?

U mnie córka ma 8 lat a syn 12 :) więc też już całkiem spora różnica wieku

Do góry