reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2024

Może głupie pytanie, ale badanie w tym samym labo?
Uważam, że jest gdzieś błąd, bo w piątek beta ponad 250, a w niedzielę nic? Nawet gdyby spadała to wynik powinien być wysoki.
Będziesz czekać z betą do piątku? Kiedy w ogóle wypada termin miesiączki?
Może głupie pytanie, ale badanie w tym samym labo?
Uważam, że jest gdzieś błąd, bo w piątek beta ponad 250, a w niedzielę nic? Nawet gdyby spadała to wynik powinien być wysoki.
Będziesz czekać z betą do piątku? Kiedy w ogóle wypada termin miesiączki?
no pierwsze musi być po prostu błędne no ktoś musiał nie wiem źle wpisać zero czy tam cokolwiek coś musiał ktoś źle wpisać no niestety tylko zrobili nadzieję i rozwalili mi serce na tysiąc kawałków 😭😭😭😭

reklama
no pierwsze musi być po prostu błędne no ktoś musiał nie wiem źle wpisać zero czy tam cokolwiek coś musiał ktoś źle wpisać no niestety tylko zrobili nadzieję i rozwalili mi serce na tysiąc kawałków 😭😭😭😭
w tym samym laboratorium ale w innym punkcie pobrań robiłam badania w alabie jedno i drugie
Czasem w innym punkcie oddają do innego laboratorium, które bada próbki - zależy od miasta.
Bardzo Ci współczuję sytuacji, ale powtórzyłabym betę, ale w całkowicie innym labo, np. Diagnostyce.
Jeżeli chodzi o testy i wybarwianie drugiej kreski to jak chciałam zrobić sobie wyraźny test do zdjęcia jakoś w 10tc to wyszła blada! A wszystko było w porządku więc najbardziej rzetelnym badaniem będzie beta. Dołożyłabym jeszcze progesteon.
Nie wiem czy cokolwiek więcej lekarz Ci powie jutro na usg, bo to jednak za wcześnie na wszystko 🤔

Czasem w innym punkcie oddają do innego laboratorium, które bada próbki - zależy od miasta.
Bardzo Ci współczuję sytuacji, ale powtórzyłabym betę, ale w całkowicie innym labo, np. Diagnostyce.
Jeżeli chodzi o testy i wybarwianie drugiej kreski to jak chciałam zrobić sobie wyraźny test do zdjęcia jakoś w 10tc to wyszła blada! A wszystko było w porządku więc najbardziej rzetelnym badaniem będzie beta. Dołożyłabym jeszcze progesteon.
Nie wiem czy cokolwiek więcej lekarz Ci powie jutro na usg, bo to jednak za wcześnie na wszystko 🤔
wiesz co BT będę powtarzała w piątek i już w innym laboratorium bo dostałam skierowanie w medicoverze u właśnie u lekarza Ja wiem że może mi nic nie powiedzieć jeszcze jutro na tą USG ale najbliższe USG będę mogła mieć dopiero w czerwcu w medicoverze a jutro po prostu będę się starała jeszcze dogadać z nim żeby się umówić w przyszłym tygodniu jak się uda

wiesz co BT będę powtarzała w piątek i już w innym laboratorium bo dostałam skierowanie w medicoverze u właśnie u lekarza Ja wiem że może mi nic nie powiedzieć jeszcze jutro na tą USG ale najbliższe USG będę mogła mieć dopiero w czerwcu w medicoverze a jutro po prostu będę się starała jeszcze dogadać z nim żeby się umówić w przyszłym tygodniu jak się uda
To super, trzymam kciuki, żeby to wszystko miało pozytywny koniec ✊✊
Aaa, no i ja bym nie odpuszczała alab i niech Ci teraz dają badanie za darmo! Dzwoń tam i kłóć się, bo to kpina!

Szok! Co za akcja! Wiesz jeżeli to jest błąd labo nawet z niedzieli to i tak mała szansa, że lekarz coś zobaczy.
Ale będę czekać na wieści!

prawdopodobnie był błąd w laboratorium bo kolejny wynik w niedzielę wyszedł mniej niż 2,3 albo 2,3 nie ogarniam tego do końca ale no tak z tego wychodzi że wcale w ciąży nie jestem jutro mam jeszcze USG i w piątek mam poprawić tą betę jeszcze raz zrobić testy dzisiaj robiłam pół cień Ale jeżeli miałabym betę ponad 200 czyli teraz też już trochę więcej powinno być to testy powinna być dużo bardziej wiarygodne pod względem kreski niż lekki cień
a jak wygląda teraz test ciążowy? Robiłaś w ogóle? Czy tylko raz z tym cieniem przy becie ponad 200? Bo poszłaś na betę z powodu pozytywnego testu tak? Wybacz, jeśli do końca nie pamiętam - jestem w szoku, że taka pomyłka mogła nastąpić 😱

Ja sobie dzisiaj takie porównanie zrobiłam

123456.jpg

Także polecam facelle paskowe bo łapią małe bety i ładnie ciemnieją jak coś jest na rzeczy albo pinka strumieniowego bo przy becie 213 też już całkiem spoko kreska

reklama
Do góry