reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Ja mam x Lander x move. Są plusy i minusy, zastanawiam się czy bym kupiła ponownie. Z plusów duża gondola, a mała urodziła się długą. Dobre podbijanie i amortyzacja, jedzie super. Jestem teraz u mamy i pożyczyłam od koleżanki muuvo i też się źle nim jeździ, trudno się podbija ale na chwilę starczy więc też odradzam.
X move to trochę jednak czołg przy spacerowce, w gondoli nie podobało mi się że jest nisko bardzo daszek i nie widziałam dziecka a jednak woziłam w zimę i chciałoby się patrzeć na noworodka. Kosz nie zamykamy ale jest ok. Spacerowa super wielką i ciężko w sklepie przejechać. Teraz mam zamiar zakupić druga na wyjazdy do samolotu parasolkę... Myślę że dziś to bym kupowała gondole i spacerówkę osobno. Teraz wygodna parasolka by się sprawdzała. Zostawiam spacerówkę x move na wypady do lasu (takiego wózka w sumie potrzebowałam bo partner lubi spacerować po jakiś wertepach i to wózek dla niego). Jest też ciężki ale może schludne dzięki temu.
Tak naprawdę należy siebie zapytac gdzie się będzie jeździć - czy masz tereny bardziej chodnik plus sklepy a może tak jak ja obok domu wielki las 😉 czy winda i blok, czy jak.
Mój brat miał espiro i też szybko sprzedał jak przesiadł się na spacerówkę. Wydaje mi się że te 2w,1 jednak nieporęczne bo i tak spacerówki się potem szuka.
tylko teraz wszytsko to 2 w1 lub 3w 1... samej gondoli ciężko znaleźć

reklama
Dziewczyny a w jaki sposób podajecie wodę przy rd? Mała butelki nie chce i w sumie dobrze. Doidy mamy ale młoda najchętniej by wylała i się szarpie ze mną a w dodatku tam dużo leci. Wiem że polecany jest bbox ale nie wiem czy zaciągnie a neurologopeda nam odradzała 🤷🤷🤷
U nas podawałam małej wodę w butelce, ale jej nie podeszło. Zamówiłam bbox i kubeczek w smyku, ale od ponad tygodnia czekam na dostawę i ciągle ją przesuwają. Dzisiaj mąż kupił pierwszy kubek easy switch z lovi z miękkim ustnikiem. Mała załapała od razu i spodobało jej się. Dzisiaj pierwszy raz widziałam, jak chętnie pije wodę

Hej Dziewczyny, wpadłam do Was z wątku październikowego 22. Podpowiedzcie jakie wózki kupiliscie i czy jesteście zadowolone?
My mamy x-landera x-pulse;)
*duża gondola,
* spacerówkę można zapiąć tyłem i przodem
* stelaż łatwy w składaniu
* wszystkie koła można odpiąć i stelaż spokojnie zmieści się za siedzeniem w aucie;)
* łatwo się prowadzi
* budka spacerówki może się rozłożyć tak, że praktycznie się zamyka wiec fajnie chroni przed słońcem
Wózek spokojnie da sobie radę w mieście i np w lesie ;) naprawde polecam;) mieszkam w miejscu gdzie jest i las i chodniki także jest wypróbowana na każdej trasie;)

Hej. U nas wszystko dobrze. Jakieś takie dziwne lato mamy z dużymi zmianami temperatury więc dzieci już kilka razy miały chore gardło, nawet Remusia nie omineło ale wszyscy wyszli z tego bez antybiotykow. Bo w sumie jedzą też dużo lodów, często robię sama, może przez to. Na szczęście to były anginy wirusowe a nie typowe bakteryjki. Ogólnie wszystko dobrze. Nie wyjeżdżamy nigdzie ale mamy ogród więc prawie codziennie tam siedzimy. Remi powolutku próbuje siedzieć. Od 6 miesiąca robię mu zupki, je zmiksowane owocki. Wcześniej był tylko na cycu.
Pozdrawiamy
IMG_20220816_165726_20220819092704033.jpg

Ja mam wózek colibro, jest naprawdę lekki a ja mam już po 4 ciążach różne problemy, bóle a ten wózek nawet z dzieckiem mogę wnosić na 2 piętro. Łatwy w obsłudze. Z wad to tyle że jak przednie kółka wpadną w jakąś chodnikową dziurę to trzeba trochę pomanewrować żeby jechać dalej. No i przez to że jest taki leciutki to nie jest jakoś mega stabilny i póki Remi był malutki to nie mogłam zawiesić jakiś mega ciężkiej torby na uchwycie bo bym się bała że go przeważy no i nie mogłam go dać prowadzić mojej 80letniej babci bo ona się na wózku mocno opiera i mogli by się wywalić. Oczywiście to tylko takie moje obawy, niewiem czy by tak było ale poprzedni wózek miałam bardzo stabilny i babcia jechala.

Screenshot_20210925-134517_Messenger.jpg

Jak tam dzieciaczki ? Co tam słychać na prywatnym wątku ? Piszecie jeszcze?
Remi zaczyna siadać a nawet oparł się o mnie i chwilę stał 😯
A dzisiaj początek roku szkolnego, było trochę zamieszania rano ale daliśmy radę.
Jeszcze na 17tą wybieramy się do kościoła na Mszę dla uczniów :)
Pogoda też się udała dzisiaj.
Miłego wieczoru 💛
IMG_20220901_101530~4.jpg

Cześć @nixie
U nas jak narazie dwa ząbki na dole. Malutka szykuje się do raczkowania. Potrafi się przemieszczać i najlepiej jak uda się zejść z maty, żeby lizać podłogę. Rozszerzanie diety też idzie ok, chociaż jeszcze mam obawy, co do większości produktów do rączki. Czas leci strasznie szybko i jeszcze trochę i trzeba będzie szykować się na powrót do pracy.Ciedzymy się sobą ile tylko się da. Ot i tyle u nas 😊
Pozdrawiam

reklama
Hej. Jak tam dzieci? U nas oprócz drobnych przeziębień u całej rodziny wszystko dobrze Remi (9m) często stoi sobie na nóżkach ale jeszcze nie ma odwagi chodzić jak jego brat w tym wieku. Grzywka już mu do oczu wpada, będę musiała przyciąć. No i gryzie łobuz, trzeba uważać :)
Pozdrawiamy ❤️🍂🍁

IMG_20221023_130729_20221104173237704.jpg

Do góry