reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

U nas najlepsza zabawa to książeczki sensoryczne (poznaje i dotykam), piłki sensoryczne i ostatnio wielki bum na gryzaki 🙈🙈🙈 gryzaki to must have, brak gryzaka = płacz 😂😂😂. Przebiła nam się już delikatnie dolna jedynka więc meczy Pawełka

reklama
Piłeczki mamy, i różne maskotki z grzechotkami. Do niedawna na dźwięk grzechotania robił wielkie gały i cały się trząsł. Miał gwałtowne ruchy ale teraz się to troche uspokoiło. Gabryś był ogólnie spokojniejszy w dzień ale jak już się wieczorem obudził to tylko 10-20 minut cyckowania go uspokajało a temu wystarczy smoczek.

@Aga87lan @Luflo @słodka_beza co tam u Was i dzieciaczków na grupie słychać ? Niestety nie pamiętam więcej nicków. Pozdrowionka od Jeremiaszka 🌼

Cześć Dziewczyny
Ja mam pytanie odnośnie przewracania się na brzuszek. Malutka od kilku dni opanowała tą umiejętność i mamy mały problem, bo obraca się na brzuszek w nocy, twarzą do materaca. Mam obawy, że nie zauważę tego. Ma ktoś podobnie? Jak sobie radzicie?

Mój narazie raz się sam calkowicie przekręcił na brzuszek w dzień a w nocy śpi dosyć spokojnie przy mnie. Dzisiaj znowu upał. Mamy michę wody na balkonie (tzn taka wysoka micha na pranie ale bez dziurek). Gabryś (4) się czasem pluska, i Remusia też zamoczylam na chwilę. Podobało mu się. Córka pewnie też tam wlezie. Ma 11 lat ale to chudzielc. A syn 13 i ma lekką nadwagę, będziemy ograniczać węglowodany ale to strasznie trudne. Jak on przeżyje bez płatków śniadaniowych...😬

U nas brzuszek był ciężki temat przez problemy z dystrybucja napięcia teraz coraz lepiej 🥰.
Idziemy w niedzielę na basen, na pierwsze zajęcia zorganizowane z Panią instruktor 😍😍😍 nie mogę się doczekać, jestem mega ciekawa reakcji Pawełka

Moja się nauczyła jak miała 3.5 miesiąca obrotów i od tamtej pory często śpi na brzuszku. Z racji że karmię piersią to trzymałam ja przy cycku początkowo żeby się nie przekręcała bo zaraz się wybudzala na brzuchu.i był płacz i kolejne usypianie. Teraz tak śpi dosyć często. Raz mi fizjoterapeuta powiedziała, że najlepiej jak zaśnie tak w dzień i mama zobaczy że nic się nie dzieje. I tak faktycznie jest, ja się uspokoiłam i już pozwalam.

reklama
Tak u nas też powiedzieli, że najlepiej mieć pod kontrolą jak dziecię śpi na brzuszku. Mamy też monitor oddechu więc czuje się trochę "bezpieczniej"

Do góry