reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Cześć Dziewczynki :)
Zostałam jednak grudniowa mama :) myślałam, że może uda się i mały poczeka do tego 1go , ale jednak wolał załapać się na imprezę sylwestrowa :)
31.12 po 8 rano zaczęły odchodzić mi wody. Pojechaliśmy do szpitala i o 11.51 urodziłam przez cc (planowana cc miałam na 3.01)
Dominik ur. w 39tc , 3450g., 53cm :) , 10pkt.
IMG_20220104_193336_038.jpg

Bałam się rekonwalescencji, bo pierwsza cesarkę okropnie znioslam , ale na szczęście tym razem było dobrze:)
Jeszcze tego samego dnia po 19 miałam pionizacje i przeszłam się kilka razy po sali a na drugi dzień w miarę śmigałam :) także każdej z Was życzę tak szybkiego powrotu do siebie jak miałam ja :)

reklama
Zostałam jednak grudniowa mama :) myślałam, że może uda się i mały poczeka do tego 1go , ale jednak wolał załapać się na imprezę sylwestrowa :)
31.12 po 8 rano zaczęły odchodzić mi wody. Pojechaliśmy do szpitala i o 11.51 urodziłam przez cc (planowana cc miałam na 3.01)
Dominik ur. w 39tc , 3450g., 53cm :) , 10pkt.Zobacz załącznik 1355547
Bałam się rekonwalescencji, bo pierwsza cesarkę okropnie znioslam , ale na szczęście tym razem było dobrze:)
Jeszcze tego samego dnia po 19 miałam pionizacje i przeszłam się kilka razy po sali a na drugi dzień w miarę śmigałam :) także każdej z Was życzę tak szybkiego powrotu do siebie jak miałam ja :)
Ale śliczny chłopczyk ❤ dużo zdrówka dla Was 😘

Dominik ur. w 39tc , 3450g., 53cm :) , 10pkt.Zobacz załącznik 1355547
Gratulacje 🙂 ale słodki Misiuuu 😘😘
Tak siedze i się zastanawiam czy jak glowka jest nisko położona w 37tc to czy może mam szanse na szybszy przebieg porodu?

38+3 a maluszek tak intensywnie się wierci. Wszędzie czytam, że ruchy dziecka w tym okresie są.juz znacznie ograniczone. Sama zauważam, że maluch ma dłuższe drzemki w brzuchu na przemiennie z aktywnością. A jak tam Wasze maluszki w brzuchu? Aktywne? Czy spokojnie czekają na godzinę zero?

reklama
38+3 a maluszek tak intensywnie się wierci. Wszędzie czytam, że ruchy dziecka w tym okresie są.juz znacznie ograniczone. Sama zauważam, że maluch ma dłuższe drzemki w brzuchu na przemiennie z aktywnością. A jak tam Wasze maluszki w brzuchu? Aktywne? Czy spokojnie czekają na godzinę zero?

Wczoraj miał jeden dzień spokojniejszy, a dziś od rana wrócił do formy i na pełnych obrotach :D

Do góry