reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Ej dziewczyny a jak u Was z ruchami maluchów? U mnie jest 30 tyd i jakoś tak mniej tych ruchów.. tak jak co chwile praktycznie cos czułam bo kopał i czułam jak się przemieszczał tak teraz od paru dni to czuje ruchy ale takie spokojniejsze. Czytałam, że niby teraz robi się coraz wiekszy i ma mniej miejsca ale aż dziwne, że praktycznie z dnia na dzień tak się porobiło 🤔 na wizycie tydzien temu Mały ważył 1500g i bylo wszystko dobrze. Nie wiem, chyba jestem przewrażliwiona 😔

reklama
Ej dziewczyny a jak u Was z ruchami maluchów? U mnie jest 30 tyd i jakoś tak mniej tych ruchów.. tak jak co chwile praktycznie cos czułam bo kopał i czułam jak się przemieszczał tak teraz od paru dni to czuje ruchy ale takie spokojniejsze. Czytałam, że niby teraz robi się coraz wiekszy i ma mniej miejsca ale aż dziwne, że praktycznie z dnia na dzień tak się porobiło 🤔 na wizycie tydzien temu Mały ważył 1500g i bylo wszystko dobrze. Nie wiem, chyba jestem przewrażliwiona 😔
Ja aktualnie 32 tc (termin na 31 grudnia i dlatego jestem i na forum grudniowym i styczniowym 😅). Mój wazy ponad 2 kilo, od jakiegoś 5 miesiąca chyba, codziennie czuje jego ruchy. Teraz już przeważnie najintensywniejszej są wieczorami, jako, ze jestem szczupła to mam z tego zero przyjemności 😟 Sile ma jak to chłopak a matka cierpi 😒
Jak wizytę miałaś tydzień temu i wszystko było ok z dzieckiem to nie ma się czym martwić. Faktycznie im większe tym mniej miejsca ma by sobie pofikac, pewnie już się tylko troszkę poprzeciąga i powierci. A połóż się na boku i daj sobie pół godzinki, godzinkę i postaraj się wyczuć każdy ruch. Coś słodkiego nie pobudza go? Mój po kawie albo słodkim to dopiero daje mi wycisk

Ja zaczęłam 29 tydzień, mam podobnie jak Ty mówisz. Z tym że u mnie są dni że bardziej czuje a są ze właśnie tak delikatnie... Wizytę mam w środę. Słyszałam, że właśnie dziecko mam coraz mniej miejsca i ruchy też będą inne. A jak u Ciebie z położeniem? Bo u mnie było oststnio miednicowe i też lekarz mówi że ruchy wtedy inaczej się odczuwa. Głowa do góry na pewno jest wszystko ok :)

Ja zaczęłam 29 tydzień, mam podobnie jak Ty mówisz. Z tym że u mnie są dni że bardziej czuje a są ze właśnie tak delikatnie... Wizytę mam w środę. Słyszałam, że właśnie dziecko mam coraz mniej miejsca i ruchy też będą inne. A jak u Ciebie z położeniem? Bo u mnie było oststnio miednicowe i też lekarz mówi że ruchy wtedy inaczej się odczuwa. Głowa do góry na pewno jest wszystko ok :)
Wiesz co w sumie to nie wiem jak teraz ale na połówkowych był glowka do dołu 🤔 poleżałam na boku to lepiej czułam ruchy także troche się uspokoiłam ale mam taki zjazd nastroju, że szok.. ale mąż dzielnie walczy o jego poprawę także no będzie lepiej;)

@Grabi90 wczoraj podczas USG pani doktor powiedziała, że moja młoda ułożona jest w poprzek (30 tydzień). Stwierdziła też, że na tym etapie może zmieniać pozycję co kilka godzin i np za dwie godziny być głową do dołu, a za kolejne dwie głową do góry. Ja czuję czasem np większy nacisk na pęcherz i to taki, jakby właśnie główką pchała, innym razem czuję tam nóżki, a jeszcze innym kopie na dwie strony w poprzek.
Także głowa do góry 😊
Moja mała potrafi jedną noc całą szaleć, a następną np całą prześpimy w spokoju.

Hej Dziewczynki:) ja już 31+2 :) ruchy dziecka czuje ciągle , jakiś mały szaleniec rośnie :p
Od 30tc liczę ruchy i mam odliczać od godziny 9 i zaznaczać o której godzinie będzie 10 ruchów. Ja już 9.20-30 mam te 10 ruchów:D aż zastanawia mnie czy to jest wszystko okej ?

Niestety dopadło mnie chorobsko...myslalam, że to przeziębienie, ale jak straciłam węch I smak to odrazu domyśleć można było się najgorszego :( No i niestety... covid mi się przyplątał.. mam nadzieję, że przejdę go jakoś w miarę spokojnie i że małemu nic się nie stanie.
Przez to chyba spakuje się w razie coś do szpitala, bo różnie może być..
Szkoda tez , bo 15go miałam mieć duże usg w 3d i niestety ale będę musiała to przełożyć.
A jak u Was ? Mam nadzieję, że lepiej niż u mnie :*

Współczuję choróbska [emoji51] Sama ostatnio przez nie przechodziłam, i równiez nie czułam ani węchu ani smaku [emoji2370] Gorączki nie miałam, wygrzałam się, wcinałam imbir, czosnek i cebulę na potęgę i dzięki Bogu przeszło. Życzę żebyś równie szybko wróciła do zdrówka [emoji1694]

Ja dziś 28+2 i też w jeden dzień czuje intensywne ruchy a w kolejnym dniu tylko delikatne smyranie.
Hej Dziewczynki:) ja już 31+2 :) ruchy dziecka czuje ciągle , jakiś mały szaleniec rośnie [emoji14]
Od 30tc liczę ruchy i mam odliczać od godziny 9 i zaznaczać o której godzinie będzie 10 ruchów. Ja już 9.20-30 mam te 10 ruchów:D aż zastanawia mnie czy to jest wszystko okej ?

Niestety dopadło mnie chorobsko...myslalam, że to przeziębienie, ale jak straciłam węch I smak to odrazu domyśleć można było się najgorszego :( No i niestety... covid mi się przyplątał.. mam nadzieję, że przejdę go jakoś w miarę spokojnie i że małemu nic się nie stanie.
Szkoda tez , bo 15go miałam mieć duże usg w 3d i niestety ale będę musiała to przełożyć.

Współczuję choróbska [emoji51] Sama ostatnio przez nie przechodziłam, i równiez nie czułam ani węchu ani smaku [emoji2370] Gorączki nie miałam, wygrzałam się, wcinałam imbir, czosnek i cebulę na potęgę i dzięki Bogu przeszło. Życzę żebyś równie szybko wróciła do zdrówka [emoji1694]

Ja dziś 28+2 i też w jeden dzień czuje intensywne ruchy a w kolejnym dniu tylko delikatne smyranie.
Bardzo dziękuję;* tez się kuruje w domku i mam nadzieję, że aby nie będzie gorzej a dam radę :)
Wezmę z Ciebie przykład i też będę się raczyć cebula, czosnkiem :) dobrze, że nie mam smaka, więc można jeść i jesc :D haha

reklama
Hej Dziewczynki:) ja już 31+2 :) ruchy dziecka czuje ciągle , jakiś mały szaleniec rośnie :p

Dużo zdrówka, ja covida miała przed ciąża praktycznie rok temu, objawów jako tako wtedy w ogóle nie miałam poza utrata węchu i smaku bardzo długo mi wracało bo około 4 miesiące.

Mój mały ma dni bardziej ruchliwe a dni mniej ruchliwe dziś z rana tak się fajnie ruszał i wypychał że nagrałam filmik na pamiątkę, myślę że z biegiem ciąży filmiki będą coraz lepsze gdy mały będzie miał coraz mniej miejsca 🤣🤣🤣🤣

Do góry