reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Dziewczyny u mnie dzisiaj 24 tydzień 6 dzien i synek waży 900 gram.... mam wrażenie że to strasznie dużo... szukałam bo któraś z Was pisala o takiej wadze ale nie znalazłam.... dr powiedziala ze musiałam mieć owu w 9 dniu cyklu ale z mężem współżyłam 13,15 i 17 dzien a wczesniej go nie było wiec to nierealne.....
Mój mały waży równy kilogram w 25+6 lekarz powiedział, że jest troszkę większy. Z usg crl wyszło, że jest starszy o 6 dni niżeli termin z miesiączki. Też byłam zaskoczona, bo nijak się to miało do tego kiedy współżylismy. Wychodzi na to, że też miałam bardzo wcześnie owu. W sumie to może taki mój urok, bo jak liczyłam na kalendarzyk to zeszło 4 lata zanim zaszłam w ciążę...

reklama
Mi dr mowila wczoraj ze co do terminu patrzymy na usg z 12 tyg bo później dzieci rosną juz swoim tempem. Ja glukoza robie we wtorek... może to ma jakiś wpływ na wagę? W sensie jeśli jest cukrzyca to może przybiera dziecko więcej.
Wczoraj pytałam o to lekarza, czy jest możliwe że mój maluch jest nieco większy dlatego, bo mam cukrzycę. Powiedział, że waga dziecka u słodkich mam rośnie dopiero w 3 trymestrze (po 30 tygodniu) i teraz cukrzyca nie ma jeszcze znaczenia.

Wczoraj pytałam o to lekarza, czy jest możliwe że mój maluch jest nieco większy dlatego, bo mam cukrzycę. Powiedział, że waga dziecka u słodkich mam rośnie dopiero w 3 trymestrze (po 30 tygodniu) i teraz cukrzyca nie ma jeszcze znaczenia.
To pewnie dlatego, przynajmniej z tego co słyszałam, słodkie mamy mają szybciej wywoływane porody bo waga dzieci szybuje pod koniec szybko w górę.

Chociaż moja koleżanka problemów żadnych nie miała a córa 3990 i 53cm także kawał kobity 😁

A jesteście już umówione na badanie III trymestru?
Ja się umówiłam na początek listopada, wtedy będzie 30 tc. :)

Pamietam jak się umawiałam na usg genetyczne I trymestru w 13 tc, a teraz jestem 25+3. Czas pędzi jak szalony…🙈
A u Was aktualnie który tydzień ciąży?

reklama
Pamietam jak się umawiałam na usg genetyczne I trymestru w 13 tc, a teraz jestem 25+3. Czas pędzi jak szalony…🙈
A u Was aktualnie który tydzień ciąży?
U mnie 24+5 ❤️ widzę, że też nie mogłaś spać.
Mi mała się teraz kotłuje po brzuchu, chyba jej pora a ja odczuwam takie drgania i trzęsienia. Nie wiem co ona tam robi, ale wybaczam 😉

Do góry