Mój mały waży równy kilogram w 25+6 lekarz powiedział, że jest troszkę większy. Z usg crl wyszło, że jest starszy o 6 dni niżeli termin z miesiączki. Też byłam zaskoczona, bo nijak się to miało do tego kiedy współżylismy. Wychodzi na to, że też miałam bardzo wcześnie owu. W sumie to może taki mój urok, bo jak liczyłam na kalendarzyk to zeszło 4 lata zanim zaszłam w ciążę...Dziewczyny u mnie dzisiaj 24 tydzień 6 dzien i synek waży 900 gram.... mam wrażenie że to strasznie dużo... szukałam bo któraś z Was pisala o takiej wadze ale nie znalazłam.... dr powiedziala ze musiałam mieć owu w 9 dniu cyklu ale z mężem współżyłam 13,15 i 17 dzien a wczesniej go nie było wiec to nierealne.....
reklama
Wczoraj pytałam o to lekarza, czy jest możliwe że mój maluch jest nieco większy dlatego, bo mam cukrzycę. Powiedział, że waga dziecka u słodkich mam rośnie dopiero w 3 trymestrze (po 30 tygodniu) i teraz cukrzyca nie ma jeszcze znaczenia.Mi dr mowila wczoraj ze co do terminu patrzymy na usg z 12 tyg bo później dzieci rosną juz swoim tempem. Ja glukoza robie we wtorek... może to ma jakiś wpływ na wagę? W sensie jeśli jest cukrzyca to może przybiera dziecko więcej.
To pewnie dlatego, przynajmniej z tego co słyszałam, słodkie mamy mają szybciej wywoływane porody bo waga dzieci szybuje pod koniec szybko w górę.Wczoraj pytałam o to lekarza, czy jest możliwe że mój maluch jest nieco większy dlatego, bo mam cukrzycę. Powiedział, że waga dziecka u słodkich mam rośnie dopiero w 3 trymestrze (po 30 tygodniu) i teraz cukrzyca nie ma jeszcze znaczenia.
Chociaż moja koleżanka problemów żadnych nie miała a córa 3990 i 53cm także kawał kobity
U mnie teraz będzie i tak co 4tyg wizyta z CTG i pobraniem krwi wiec to idzie automatycznie. USG trzeciego trymestru wypada mi jakoś właśnie między 30-32tcA jesteście już umówione na badanie III trymestru?
Ja się umówiłam na początek listopada, wtedy będzie 30 tc.
Tak, ja mam 15 listopadaA jesteście już umówione na badanie III trymestru?
Ja mam termin badania na 28.10. a poza tym wizyty co 3 tygodnieA jesteście już umówione na badanie III trymestru?
agnieszka_1dziecko
Aktywna w BB
Ja kompletnie jeszcze o tym nie myślę.... przecież jeszcze dużo czasu a za chwile początek 7 miesiąca... ))A jesteście już umówione na badanie III trymestru?
reklama
U mnie 24+5 widzę, że też nie mogłaś spać.Pamietam jak się umawiałam na usg genetyczne I trymestru w 13 tc, a teraz jestem 25+3. Czas pędzi jak szalony…
A u Was aktualnie który tydzień ciąży?
Mi mała się teraz kotłuje po brzuchu, chyba jej pora a ja odczuwam takie drgania i trzęsienia. Nie wiem co ona tam robi, ale wybaczam
Podziel się: