reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Co do spraw jedzeniowych mam duży apetyt i płakać mi się chce ze śmiechu jak jedna tu rzuciła ,,pizza" A wszystkie ślinotok 😁😁😁🤣🤣🤣🤣🤣🤣 to jest boskie zjawisko. No też tak mam. Na wakacjach udało mi się trochę nadrobić z rybami i owocami. Ale moim faworytem czy w ciąży czy nie jest i tak LANGOSZ 😍😍😍🤤🤤🤤🤤 nie da się opisać mojej miłości do tego wegierskiego specjalu xD zaraz potem oczywiście są naleśniki z Nutella 🙃 z owoców niezmiennie ubóstwiam czeresnie, ale już sie koncza więc pomału przezucam się na borówki które sama ,, uprawiałam" Przez 3 lata żeby w końcu zaowocowaly. Agrest też wchodzi. Jabłka papierówki mam jeszcze za kwaśne. Ale za to kwaśna ogórkowa to jest to 😍😍😁 poza tym bez zmian pasztet i parówki na zmianę xD

reklama
Co do poduch ciazowych bardzo serdecznie polecam WSZYSTKIM. Ja swoją zakupiłam rok temu w drugiej ciąży i do tej pory się z nią nie rozstaje, a już jak teraz doszły niewygodności ciążowe to nawet na wakacje z nami jechała. Nawet mój mąż chętnie pozycza i z opowiadań znajomych też to wygląda podobnie 😁😁 zapewniam że Waszym mężom też się spodoba bo mogą Was przytulić elegancko od tyłu i jeszcze poduchy trochę dla siebie zagarnąć 😁😁😇😇 jako fizjo mogę godzinami o niej 😆 dla stawów biodrowych jeśli ktoś ma problemy to niezastąpiona 😉 pozdrawiam i dzięki za uwage 😁

Hej ;) zapomniałam was zapytać, którą datą się sugerujecie, bo z ostatniej miesiączki mam termin na 13.01, a z usg na 9.01 dodam, że miesiączki miałam nieregularne 28-32. Wiem, że to tylko 4 dni różnicy, ale tak po prostu jestem ciekawa którą wy się sugerujecie :) mam aplikacje ciąża + i tam właśnie przewidywany termin wpisałam sobie ten 13. 01 :)

Wydaje mi się że to się przecież czasem zmienia, w aplikacjach się rozjeżdża, po USG zwykłym też mi niby dokładnego nie była w stanie podać, dopiero na prenatalnych określili 25.01.22 ale jakoś się do tego wogole nie przywiązuje. Ma się dobrze skończyć a kiedy to się stanie jest mi obojętne. Tyle po dwóch poronieniach w głowie mi zostało.

Długość zwykłego cyklu nic nie powie jeśli nie wiesz w którym dokładnie dniu była owulacja. Co lepsze, ja robiłam test owulacyjny i też to nic nie wnosi że jeden dzień był pozytywny. Bo z kolei zagnieżdżanie miałam później niż po 7dniach (7dni po owu beta z krwi 0.00) wiec nic z tego nie wiadomo jeszcze jak rozwój dziecka może przyspieszyc albo zwolnić to już wogole... 🤯🤯🤯

@Yenny nie dodawaj proszę kilku postów jeden pod drugim. ;) Jeśli chcesz coś dodać, a nikt nie napisał w międzyczasie, to jest możliwość edytowania postów. ;)

@Diaanaa ja liczę według tego co wyszło na prenatalnych - w stosunku do terminu OM ciąża jest starsza 2 dni. ;) Zwłaszcza, że też mam nieregularne miesiączki.

No mi właśnie na prenatalnych wyszło, że jest starsza :) tak tak wiem, że żadna różnica, byleby się dobrze skończyło , ale tak byłam ciekawa tylko i to wszystko :) macie już terminy badań prenatalnych połówkowych.? Bo ja mam na 18.08 :)

Hej, myślę, że powinno się liczyć wg prenatalnych/usg i tego, co lekarz obserwuje na bieżąco, bo w końcu dziecko nie rodzi się wg. kalendarza, ale rozwoju i momentu ciąży :) A dzieciaki rozwijają się w różnym tempie.

Cześć też do nowych dziewczyn tutaj :)

reklama
Hej dziewczyny
My juz od wczoraj iraj nad morzem na turnysie w sanatorium. Pogoda calkiem ok, czas mija szybko.
Smieje sie ze jak nie plecy bola to teraz cos tuz pod zebrami🙈 to taki bol co przychodzi i odchodzi, juz wkrecam ze to z sercem cos😖 bo naprawdę dziwne to. Nie mialo juz kiedy zaczac boleć 😵
Pozdrawiam

Załączniki

• received_360553689019467.jpeg
    received_360553689019467.jpeg
    50,3 KB · Wyświetleń: 66
Do góry