reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Ja już też czekam tylko na to aż mąż wróci z pracy i będę mogła poleżeć w łóżku ;) najbardziej rano gdy mdłości męczą, a syn chce śniadanie, a piesek na dwór...

Cześć dziewczyny 🙂 Witam się dopiero teraz, ale forum czytam od samego początku.
W pon byłam na prenatalnych i póki co wszystko jest Ok. Płci jeszcze nie znamy Planowany termin porodu na 17.01.2022r
Co do dolegliwości ciążowych to odczuwam sporadycznie tkliwe piersi i totalnie odrzuciło mnie od mięsa. Sam zapach powoduje gole w gardle i mdłości

Ale dzisiaj pogoda mnie przeorała .. jest niewyobrażalnie duszno … dzisiaj też był u mnie mojego męża chrześniak , ze żłobka o 16 od razu chce do cioci … nigdzie indziej nie mogą do zawieść .. nawet do domu .. robi histerie w samochodzie i dokładnie patrzy czy tata wiezie go do Nas .. dwie godziny siedzi w zabawkach w salonie , potrzebuje chyba wyciszenia po żłobku .. dopiero o 18 zaczyna być żywszy a tak jakby dziecka w domu nie było .. do dziadków też nie chce jeździć tylko do Nas .. i to tak raptownie się zaczęło… aż nie miałam czasu myśleć o ciąży ;) ale poza tkliwymi piersiami i czasami pobolewajacym podbrzuszem nic mi nie jest :)

U mnie też wczoraj była niesamowita duchota. Nie dawałam już rady. Wieczorem przyszła burza, ale słabiutka. Ale ochłodziło się. Powietrze inne. Od rana wszystko po otwierałam i porządnie wietrzę. Bardzo źle znoszę upały w ciąży. Powyżej 25 stopni przestaję funkcjonować

Hej dziewczyny, witam się jeszcze raz bo dawno mnie tu nie było ☺️ Za nami USG genetyczne, wszystko w porządku. Po krwiaku też ani śladu ☺️ Bąbelek pięknie rośnie, niestety tak się kamuflowal, że płci nie poznaliśmy.
Trzymam kciuki za wszystkie pozostałe prenatalne 🥰

Załączniki

• 16263688178097664029095307625375.jpg
    16263688178097664029095307625375.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 83
Kurde dziewczyny u mnie trochę dupa bo pobolewa mnie ząb i z tego co widze to wypadło mi lekarstwo a robiłam tego zęba w lutym 😔 i teraz niewiem co robić … niby dalej będę w 1 trymestrze ale czytałam ze zapalenie czy inne bakterie w jamie ustnej jest gorsze niż leczenie . Zawsze jakieś gowno się mnie przyczepi . Udało mi się fuksem zapisac do stomatolożki na poniedziałek 🙃. Boje się żeby dzidzi nie zaszkodzić 😔 ….

reklama
Witajcie kochane 💖 jak tam wasze brzuszki? Rosną jak na drozdzach czy nic jeszcze nie widać?
U mnie dziś 12+6 i brzuszka ukryć już się nie da! 🤭
A co do płci, mamy już 2,5 letniego synka i szczerze to obojętne nam było co pojawi się teraz w brzuszku, zaproponowałam mężowi ciąże niespodziankę 🤩 ale powiedział ze nie wytrzyma, musi wiedzieć kto w moim brzuszku mieszka 😜
I tym sposobem w 12+1 dowiedzieliśmy ze będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ 💖👸💖Wszyscy w rodzinie obstawiali chłopca a tylko ja dziewczynkę 🤩👍nadal w to nie wierze!
Najważniejsze żeby było zdrowe, reszta się nie liczy ❤️ Tego wam dziewczyny i sobie życzę ❤️❤️❤️

Do góry