reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
To podobnie jak ja, ja 23.07 ;) Pierwszy raz w życiu czas mi się dłuży, a nie pędzi :D
A daj spokój 🤣 3 tygodnie temu byłam na ostatniej wizycie a kolejna dopiero 30 czerwca 🤣 niby niedaleko ale sama wiesz jak się ciągnie 😉. Który to będzie Twój Tydzień na prenatalnych ? Ty tez jakoś z końca stycznia co nie ? Dobrze pamietam ? 🤪😘

A daj spokój 🤣 3 tygodnie temu byłam na ostatniej wizycie a kolejna dopiero 30 czerwca 🤣 niby niedaleko ale sama wiesz jak się ciągnie 😉. Który to będzie Twój Tydzień na prenatalnych ? Ty tez jakoś z końca stycznia co nie ? Dobrze pamietam ? 🤪😘
12+6 :) Tak, mam termin na koniec stycznia, dokładnie 29.01

Ja podobnie jak koleżanki jestem przełomowa 🤪🤣w sensie z om termin wychodzi mi na 30 stycznia a z usg serduszkowego na 2 lutego 💪. Obecnie 8+2 , termin na usg prenatalne już mam ale trapi mnie cały czas czy robić dodatkowe badania pappap i Nifty . Tzn jeśli na usg 1 trymestru wszystko wyjdzie w jak najlepszym porządku to jest sens robienia tych badań ? Kurczę jak to było u was ? Pomóżcie bo już się główkuje któryś dzień i sama niewiem co rozkminić 🤷🏼‍♀️
Ja na obecna chwile nie robię pappy, choć wiem ze dziewczyny na grupie pisały ze pappa to nie tylko prawdopodobieństwo wad u dziecka dlatego się jeszcze zastanawiam i za kilka dni chce podjąć ostateczna decyzje.
U mnie w rodzinie w tym roku dwie ciężarne, u jednej i drugiej pappy wyszła z bardzo dużym prawdopodobieństwem chorych dzieci…napłakały się i bardzo to przeżyły…ostatecznie zrobiły nifty i wszystko wyszło dobrze. Ja od razu zrobię nifty/sanco ale dopiero po usg genetycznym bo muszę się doradzić lekarza czy zrobić sanco czy nifty. :)
U was tez dzisiaj chłodniej? Jak się czujecie? Mi troszkę mdłości powoli odpuszczają… powiedzcie jeszcze czy raz w miesiącu chodzicie na wizyty czy częściej??:)

U was tez dzisiaj chłodniej? Jak się czujecie? Mi troszkę mdłości powoli odpuszczają… powiedzcie jeszcze czy raz w miesiącu chodzicie na wizyty czy częściej??:)
Chłodniej, taaak, ulga ☺️
Ja póki co byłam na pierwszej wizycie w 7+5, czyli prawie 2 tyg. temu, a teraz spokojnie czekam na za miesiąc na usg prenatalne. W międzyczasie robię dodatkowe badania krwi na p. ciała przeciw różyczce i toksoplazmozie, bo tylko to z całego pakietu badań I trymestru mi zostało.
Nie mam takich wskazań, aby chodzić częściej, więc słucham się lekarza :)

Ja na obecna chwile nie robię pappy, choć wiem ze dziewczyny na grupie pisały ze pappa to nie tylko prawdopodobieństwo wad u dziecka dlatego się jeszcze zastanawiam i za kilka dni chce podjąć ostateczna decyzje.
U mnie w rodzinie w tym roku dwie ciężarne, u jednej i drugiej pappy wyszła z bardzo dużym prawdopodobieństwem chorych dzieci…napłakały się i bardzo to przeżyły…ostatecznie zrobiły nifty i wszystko wyszło dobrze. Ja od razu zrobię nifty/sanco ale dopiero po usg genetycznym bo muszę się doradzić lekarza czy zrobić sanco czy nifty. :)
chlodniej, nawet w bluzie siedze ba polu;) ale.od 3 dni nasilone mdlosci;(

Ja chodze co 4 tyg do gina.

reklama
Do góry