reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
To podobnie jak ja, ja 23.07 ;) Pierwszy raz w życiu czas mi się dłuży, a nie pędzi :D
A daj spokój 🤣 3 tygodnie temu byłam na ostatniej wizycie a kolejna dopiero 30 czerwca 🤣 niby niedaleko ale sama wiesz jak się ciągnie 😉. Który to będzie Twój Tydzień na prenatalnych ? Ty tez jakoś z końca stycznia co nie ? Dobrze pamietam ? 🤪😘

A daj spokój 🤣 3 tygodnie temu byłam na ostatniej wizycie a kolejna dopiero 30 czerwca 🤣 niby niedaleko ale sama wiesz jak się ciągnie 😉. Który to będzie Twój Tydzień na prenatalnych ? Ty tez jakoś z końca stycznia co nie ? Dobrze pamietam ? 🤪😘
12+6 :) Tak, mam termin na koniec stycznia, dokładnie 29.01

Ja podobnie jak koleżanki jestem przełomowa 🤪🤣w sensie z om termin wychodzi mi na 30 stycznia a z usg serduszkowego na 2 lutego 💪. Obecnie 8+2 , termin na usg prenatalne już mam ale trapi mnie cały czas czy robić dodatkowe badania pappap i Nifty . Tzn jeśli na usg 1 trymestru wszystko wyjdzie w jak najlepszym porządku to jest sens robienia tych badań ? Kurczę jak to było u was ? Pomóżcie bo już się główkuje któryś dzień i sama niewiem co rozkminić 🤷🏼‍♀️
Ja na obecna chwile nie robię pappy, choć wiem ze dziewczyny na grupie pisały ze pappa to nie tylko prawdopodobieństwo wad u dziecka dlatego się jeszcze zastanawiam i za kilka dni chce podjąć ostateczna decyzje.
U mnie w rodzinie w tym roku dwie ciężarne, u jednej i drugiej pappy wyszła z bardzo dużym prawdopodobieństwem chorych dzieci…napłakały się i bardzo to przeżyły…ostatecznie zrobiły nifty i wszystko wyszło dobrze. Ja od razu zrobię nifty/sanco ale dopiero po usg genetycznym bo muszę się doradzić lekarza czy zrobić sanco czy nifty. :)
U was tez dzisiaj chłodniej? Jak się czujecie? Mi troszkę mdłości powoli odpuszczają… powiedzcie jeszcze czy raz w miesiącu chodzicie na wizyty czy częściej??:)

U was tez dzisiaj chłodniej? Jak się czujecie? Mi troszkę mdłości powoli odpuszczają… powiedzcie jeszcze czy raz w miesiącu chodzicie na wizyty czy częściej??:)
Chłodniej, taaak, ulga ☺️
Ja póki co byłam na pierwszej wizycie w 7+5, czyli prawie 2 tyg. temu, a teraz spokojnie czekam na za miesiąc na usg prenatalne. W międzyczasie robię dodatkowe badania krwi na p. ciała przeciw różyczce i toksoplazmozie, bo tylko to z całego pakietu badań I trymestru mi zostało.
Nie mam takich wskazań, aby chodzić częściej, więc słucham się lekarza :)

Ja na obecna chwile nie robię pappy, choć wiem ze dziewczyny na grupie pisały ze pappa to nie tylko prawdopodobieństwo wad u dziecka dlatego się jeszcze zastanawiam i za kilka dni chce podjąć ostateczna decyzje.
U mnie w rodzinie w tym roku dwie ciężarne, u jednej i drugiej pappy wyszła z bardzo dużym prawdopodobieństwem chorych dzieci…napłakały się i bardzo to przeżyły…ostatecznie zrobiły nifty i wszystko wyszło dobrze. Ja od razu zrobię nifty/sanco ale dopiero po usg genetycznym bo muszę się doradzić lekarza czy zrobić sanco czy nifty. :)
chlodniej, nawet w bluzie siedze ba polu;) ale.od 3 dni nasilone mdlosci;(

Ja chodze co 4 tyg do gina.

reklama
Do góry