locala
Fanka BB :)
Jakie duże piękne dzidzi, gratulacje [emoji3059]
Ja po wizycie , u dzidzi wszystko dobrze, 11+3 [emoji173]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja po wizycie , u dzidzi wszystko dobrze, 11+3 [emoji173]
Nie do końca tak jest. Jeżeli plamienie wynikało z niedoboru progesteronu to należy go przyjmować doustnie lub dopochwowo. Często jednak lekarz nie każe nawet oznaczać poziomu progesteronu i przy pojawieniu się plamienia "zapobiegawczo" go przepisuje i tu faktycznie mówi się o tym placeboJuz po, widziałam moją fasolinę i bijące ♡, z OM 9+4, ale z USG 8+3, jest karta ciąży, skierowanie na badania i L4, no i poznałam termin 31.01, tak więc kto wie czy nie luty. Może zapisze się też do lutowych mam i będę tam starszakiem, bo tu jestem strasznie do tyłu
Ja plamiłam i dostałam, ale lekarka-kolezanka powiedziała mi, że mogę ją odstawic i to nawet nagle, bo to jest placebo. Odstawiłam i nic złego się nie wydarzyło.
Ja się dowiedziałam w 12+1 na prenatalnychKtory tc ze juz udalo sie określić plec? )) ja plec synka poznałam dopiero w 20tc na połówkowych, ale marzy mi się teraz wiedzieć wczesniej
Ja robiłam Pappę i mega mnie uspokoił. Ale to indywidualna decyzja każdego tak naprawdę. Miałam koleżanki, które nie robiły, bo bały się wyniku i rodziły zdrowe dzieciątka. Ja jestem z tych, co zawsze chcą wiedziećJa podobnie jak koleżanki jestem przełomowa w sensie z om termin wychodzi mi na 30 stycznia a z usg serduszkowego na 2 lutego . Obecnie 8+2 , termin na usg prenatalne już mam ale trapi mnie cały czas czy robić dodatkowe badania pappap i Nifty . Tzn jeśli na usg 1 trymestru wszystko wyjdzie w jak najlepszym porządku to jest sens robienia tych badań ? Kurczę jak to było u was ? Pomóżcie bo już się główkuje któryś dzień i sama niewiem co rozkminić
ja robie pappe. Reszta badan bedzie, jesli cos bedzie nie tak.Ja podobnie jak koleżanki jestem przełomowa w sensie z om termin wychodzi mi na 30 stycznia a z usg serduszkowego na 2 lutego . Obecnie 8+2 , termin na usg prenatalne już mam ale trapi mnie cały czas czy robić dodatkowe badania pappap i Nifty . Tzn jeśli na usg 1 trymestru wszystko wyjdzie w jak najlepszym porządku to jest sens robienia tych badań ? Kurczę jak to było u was ? Pomóżcie bo już się główkuje któryś dzień i sama niewiem co rozkminić
Też o tym długo myślałam, ale zdecydowałam, że robię pappę, a wszelkie dodatkowe badania tylko wtedy, gdy będzie taka potrzeba i wskazanie od lekarza. Nie chcę niepotrzebnie się stresować, a 2000 zł, jeśli mogę, wolę zostawić na elementy wyprawkiJa podobnie jak koleżanki jestem przełomowa w sensie z om termin wychodzi mi na 30 stycznia a z usg serduszkowego na 2 lutego . Obecnie 8+2 , termin na usg prenatalne już mam ale trapi mnie cały czas czy robić dodatkowe badania pappap i Nifty . Tzn jeśli na usg 1 trymestru wszystko wyjdzie w jak najlepszym porządku to jest sens robienia tych badań ? Kurczę jak to było u was ? Pomóżcie bo już się główkuje któryś dzień i sama niewiem co rozkminić
dokladnie. Nie ma sie co nakrecac. Co innegi jak ktos ma wskazania, wady genetyczne w rodzinie czy cos.Też o tym długo myślałam, ale zdecydowałam, że robię pappę, a wszelkie dodatkowe badania tylko wtedy, gdy będzie taka potrzeba i wskazanie od lekarza. Nie chcę niepotrzebnie się stresować, a 2000 zł, jeśli mogę, wolę zostawić na elementy wyprawki
Dzięki wielkie właśnie myśle podobnie . A badania dopiero 26 lipcaTeż o tym długo myślałam, ale zdecydowałam, że robię pappę, a wszelkie dodatkowe badania tylko wtedy, gdy będzie taka potrzeba i wskazanie od lekarza. Nie chcę niepotrzebnie się stresować, a 2000 zł, jeśli mogę, wolę zostawić na elementy wyprawki