reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Cześć dziewczyny :) Mnie dzisiaj taka chęć na owoce naszła, że już pochłonęłam 3 nektarynki i garść czereśni. Jak Wasze samopoczucie? Ja dużo lepiej się czuje odkąd mdłości powoli ustępują i jest nieco chłodniej na dworze. Dzisiaj już byłam zaopatrzyć się w glukozę i pojemniczki do badań. Już w poniedziałek prenatalne!
Tez mam ochote na owoce :) mnie od paru dni meczy migrena, wiec srednio sie czuje.
Super [emoji3060][emoji3060][emoji3059][emoji7] fajnie, że z dzidzią ok [emoji3059]
U mnie też wszystko w porządku [emoji7] całe dwa cm szczęścia [emoji3059][emoji3059]
Z USG 8+5 i termin porodu na 23.01 [emoji3059]
Ale super zdjecie, wyglada jakby biegło [emoji16]

reklama
Niektórzy ginekolodzy zlecają również w 1/2 trymestrze. Mój poprzedni prowadzący pomimo wyniku na czczo 84 zlecił krzywa w 12 tygodniu.
Dokładnie. Lekarz mi mówił, że zawsze lepiej zbadać, żeby wiedzieć czy jestem zdrowa od "stóp do głów" :)
A miałaś jakieś przesłanki do tego? Czy lekarz tak robi i już. Bo się spotkałam z wcześniejszymi badaniami, ale właśnie jak glukoza na czczo była niefajna albo w wywiadzie było jakieś obciążenie. Nawet mi nie mów bo ja jak zobaczyłam wynik 84 to się cieszyłam, że przy tych mdlosciach mnie to teraz ominie :)
Ja nie miałam żadnych. Ale wszystkie koleżanki z którymi teraz rozmawiam też miały w 1 trymestrze i później po 24 tygodniu.

Witajcie kochane właśnie zakończyła się moja wizyta u pani doktor, widziałam moją małą kruszynę na USG, ❤️ widziałam bijące serduszko ❤️♥️
Jestem bardzo wzruszona, dzisiaj mamy 7t6d według usg, a z OM powinna być ciut starsza 8t3d, aczkolwiek rozwija się prawidłowo 6 Lipca mam kolejne USG, a później prenatalne. ♥️♥️
Jestem przeszczęśliwa. 🥰🥰♥️
Termin porodu według usg to 26.01.2022

Załączniki

• IMG_20210615_154402527_HDR.jpg
    IMG_20210615_154402527_HDR.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 142
Ostatnia edycja:
Witajcie kochane właśnie zakończyła się moja wizyta u pani doktor, widziałam moją małą kruszynę na USG, ❤️ widziałam bijące serduszko ❤️♥️
Jestem bardzo wzruszona, ciąża jest w wieku 7+6tc według usg, a z OM powinna być ciut starsza 8+3tc, aczkolwiek rozwija się prawidłowo 6 czerwca mam kolejne USG, a później prenatalne. ♥️♥️
Cudna kruszynka 😍

Jestem bardzo wzruszona, ciąża jest w wieku 7+6tc według usg, a z OM powinna być ciut starsza 8+3tc, aczkolwiek rozwija się prawidłowo 6 czerwca mam kolejne USG, a później prenatalne. ♥️♥️
No gratulacje!! A nie mówiłam :D :D Piękna kruszynka :)

Gratuluję
Wspaniała wiadomość

reklama
[emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Witajcie kochane właśnie zakończyła się moja wizyta u pani doktor, widziałam moją małą kruszynę na USG, [emoji3590] widziałam bijące serduszko [emoji3590][emoji3531]
Jestem bardzo wzruszona, ciąża jest w wieku 7+6tc według usg, a z OM powinna być ciut starsza 8+3tc, aczkolwiek rozwija się prawidłowo 6 czerwca mam kolejne USG, a później prenatalne. [emoji3531][emoji3531]
Jestem przeszczęśliwa. [emoji3059][emoji3059][emoji3531]

Do góry