reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Dziewczyny, ja dzisiaj na pierwszy ogień 🔥
Byłam na kontroli u niemojego lekarza, bo 2 tyg miałam malutkie plamienia. Nie lubię tego lekarza, bo prawie nic mi nie mówi. Ale do brzegu ..
Z dzidziusiem wszystko dobrze, serce bije, wzrost z USG 10t4d a z miesiączki 10t3d, więc niemal idealnie
Załączam zdjęcie.

Przede mną wizyta jeszcze 21.06 u mojego prowadzącego i 25.06 prenatalne

Mam nadzieję że wszystkie wiadomości będą dzisiaj takie pozytywne ♥️
Jaki bąbelek ❤️❤️❤️ gratulacje🤰

Super zdjęcia. Co do płci to u moich chłopaków było już wiadomo na pierwszych prenatalnych.
Ja mam na 07.07 :)
Mam już ten olej kokosowy, pięknie pachnie, pięknie się wchłania i mąż będzie zadowolony bo to zjadliwe jest, może całować brzuszek.
Wczoraj powiedziałam bratu o ciąży. Coś tam majstrował przy motorze i był w poważnym szoku ale śmiał sie. Później bratowa pisała z gratulacjami, wydawały się calkiem szczere. Jeszcze rodzice, babcia i tesciowa. Jakoś to będzie. Odezwał mi się ten stary ból w pachwinie i pewnie będę musiała nosic ten wznacniajacy pas później, bo to chyba jest związane ze spojeniem łonowym. Ale dam radę.

Hej dziewczyny 🙂Trzymam kciuki za wizyty🤞 Dawno mnie tu nie było, ale najpierw walczyłam z codziennymi mdłościami i wymiotami, a teraz dorwało mnie chorobsko. Ostatnio tak przeziębiona mocno byłam dwa lata temu... Mam mega katar i drapie mnie w gardle. Tak bardzo uważałam, a jakieś cholerstwo złapałam. Najgorsze jest to, że moje objawy ciążowe bardzo się osłabiły. Niby powinnam się cieszyć, ale czuję strach. W piątek mam mieć pierwszą prywatną wizytę u ginekologa i pierwsze USG. ( Mieszkam w UK tu pierwsze USG jest około 12 tyg. I pierwsze spotkanie z położną 8- 10 tydzień, wcześniej nic nie ma) Muszę jakimiś cudem ozdrowieć do piątku,bo inaczej mnie nie przyjmie lekarz😔 No, a tak bardzo się martwię, że coś może być nie tak przez to przeziębienie 😔😔😔 Aktualnie u mnie 7+4 dni.

Niektórzy ginekolodzy zlecają również w 1/2 trymestrze. Mój poprzedni prowadzący pomimo wyniku na czczo 84 zlecił krzywa w 12 tygodniu.
A miałaś jakieś przesłanki do tego? Czy lekarz tak robi i już. Bo się spotkałam z wcześniejszymi badaniami, ale właśnie jak glukoza na czczo była niefajna albo w wywiadzie było jakieś obciążenie. Nawet mi nie mów bo ja jak zobaczyłam wynik 84 to się cieszyłam, że przy tych mdlosciach mnie to teraz ominie :)

reklama
Do góry