reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Dziewczyny, ja dzisiaj na pierwszy ogień 🔥
Byłam na kontroli u niemojego lekarza, bo 2 tyg miałam malutkie plamienia. Nie lubię tego lekarza, bo prawie nic mi nie mówi. Ale do brzegu ..
Z dzidziusiem wszystko dobrze, serce bije, wzrost z USG 10t4d a z miesiączki 10t3d, więc niemal idealnie
Załączam zdjęcie.

Przede mną wizyta jeszcze 21.06 u mojego prowadzącego i 25.06 prenatalne

Mam nadzieję że wszystkie wiadomości będą dzisiaj takie pozytywne ♥️
Jaki bąbelek ❤️❤️❤️ gratulacje🤰

Super zdjęcia. Co do płci to u moich chłopaków było już wiadomo na pierwszych prenatalnych.
Ja mam na 07.07 :)
Mam już ten olej kokosowy, pięknie pachnie, pięknie się wchłania i mąż będzie zadowolony bo to zjadliwe jest, może całować brzuszek.
Wczoraj powiedziałam bratu o ciąży. Coś tam majstrował przy motorze i był w poważnym szoku ale śmiał sie. Później bratowa pisała z gratulacjami, wydawały się calkiem szczere. Jeszcze rodzice, babcia i tesciowa. Jakoś to będzie. Odezwał mi się ten stary ból w pachwinie i pewnie będę musiała nosic ten wznacniajacy pas później, bo to chyba jest związane ze spojeniem łonowym. Ale dam radę.

Hej dziewczyny 🙂Trzymam kciuki za wizyty🤞 Dawno mnie tu nie było, ale najpierw walczyłam z codziennymi mdłościami i wymiotami, a teraz dorwało mnie chorobsko. Ostatnio tak przeziębiona mocno byłam dwa lata temu... Mam mega katar i drapie mnie w gardle. Tak bardzo uważałam, a jakieś cholerstwo złapałam. Najgorsze jest to, że moje objawy ciążowe bardzo się osłabiły. Niby powinnam się cieszyć, ale czuję strach. W piątek mam mieć pierwszą prywatną wizytę u ginekologa i pierwsze USG. ( Mieszkam w UK tu pierwsze USG jest około 12 tyg. I pierwsze spotkanie z położną 8- 10 tydzień, wcześniej nic nie ma) Muszę jakimiś cudem ozdrowieć do piątku,bo inaczej mnie nie przyjmie lekarz😔 No, a tak bardzo się martwię, że coś może być nie tak przez to przeziębienie 😔😔😔 Aktualnie u mnie 7+4 dni.

Niektórzy ginekolodzy zlecają również w 1/2 trymestrze. Mój poprzedni prowadzący pomimo wyniku na czczo 84 zlecił krzywa w 12 tygodniu.
A miałaś jakieś przesłanki do tego? Czy lekarz tak robi i już. Bo się spotkałam z wcześniejszymi badaniami, ale właśnie jak glukoza na czczo była niefajna albo w wywiadzie było jakieś obciążenie. Nawet mi nie mów bo ja jak zobaczyłam wynik 84 to się cieszyłam, że przy tych mdlosciach mnie to teraz ominie :)

reklama
Do góry