RoZa_MiMi89
Aktywna w BB
No to jedziemy na tym samym wózku my też termin na 23.01 ( będzie prezent na dzień babci i dziadka)Super, że z maluchem wszystko ok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to jedziemy na tym samym wózku my też termin na 23.01 ( będzie prezent na dzień babci i dziadka)Super, że z maluchem wszystko ok
Jaki bąbelek gratulacjeDziewczyny, ja dzisiaj na pierwszy ogień
Byłam na kontroli u niemojego lekarza, bo 2 tyg miałam malutkie plamienia. Nie lubię tego lekarza, bo prawie nic mi nie mówi. Ale do brzegu ..
Z dzidziusiem wszystko dobrze, serce bije, wzrost z USG 10t4d a z miesiączki 10t3d, więc niemal idealnie
Załączam zdjęcie.
Przede mną wizyta jeszcze 21.06 u mojego prowadzącego i 25.06 prenatalne
Mam nadzieję że wszystkie wiadomości będą dzisiaj takie pozytywne
Ja nie znam jeszcze daty, wstępnie z om to 13.01, nie wiem jak z USG ☺No to jedziemy na tym samym wózku my też termin na 23.01 ( będzie prezent na dzień babci i dziadka)
Tak, to 12 tydzień już będzie, więc już czas.Będziesz musiała tak szybko badać glukoze?
Aha, bo zazwyczaj krzywą robi się między 24 a 28 tygodniem ciąży i jest to wtedy obowiązkowe badanie.Tak, to 12 tydzień już będzie, więc już czas.
Niektórzy ginekolodzy zlecają również w 1/2 trymestrze. Mój poprzedni prowadzący pomimo wyniku na czczo 84 zlecił krzywa w 12 tygodniu.Aha, bo zazwyczaj krzywą robi się między 24 a 28 tygodniem ciąży i jest to wtedy obowiązkowe badanie.
A miałaś jakieś przesłanki do tego? Czy lekarz tak robi i już. Bo się spotkałam z wcześniejszymi badaniami, ale właśnie jak glukoza na czczo była niefajna albo w wywiadzie było jakieś obciążenie. Nawet mi nie mów bo ja jak zobaczyłam wynik 84 to się cieszyłam, że przy tych mdlosciach mnie to teraz ominieNiektórzy ginekolodzy zlecają również w 1/2 trymestrze. Mój poprzedni prowadzący pomimo wyniku na czczo 84 zlecił krzywa w 12 tygodniu.
Ale fajne zdjęcia macie!!! Gratulacje !!!Super fajnie, że z dzidzią ok
U mnie też wszystko w porządku całe dwa cm szczęścia
Z USG 8+5 i termin porodu na 23.01