Również tak będę musiała przyjmować heparynę. Jeżeli mogę poradzić dziewczyny aby nie robiły się siniaki i nie bolało: weźcie w dwa palce skórę i ją ściśnięcie, żeby zrobiła się twarda. Dzięki temu igła „nie zatapia się” i wchodzi gładko. Ja dzięki temu nie mam siniaków, choć oczywiście od czasu do czasu się zrobi i nie boli mnie wkucie jak i wstrzykiwanie preparatu.Obawiam się, że do końca ciąży plus polog. Przynajmniej ja tak mam zalecone.
reklama
Felczunia
Fanka BB :)
Wiecie co dziewczyny, tak sobie dzisiaj siedzę, leżę z mdłościami i myślę. Porównywałam sobie zdjęcia z USG z wcześniejszych ciąż, gdzie dzieciaczki umiejscowione były z prawej strony macicy, a głowka ich była po lewej stronie. Wiecie o co chodzi? Jak już były większe i obraz wyraźniejszy to widać było, że głowa dzieciaczka jest po lewej stronie a pupa po prawej. Teraz też mam taki układ bobaska i ciekawe czy to oznacza że będę mieć trzeciego synusia tak sobie rozkimiam, czy to w ogóle możliwe żeby poznać płeć po układzie dzidzi
Sunofspain
fajnie masz. Ja do końca sierpnia muszę wytrzymaćKochana to co ja mam powiedzieć?
Jestem zawodowym kucharzem, i jutro idę do pracy ostatni raz...
Karolina2495
Pielęgniarka polecala zacząć w jednym miejscu niedaleko pepka- ale nie za blisko i tak dookola pępka. Zanim zrobisz pełne koło to skóra w miejscu pierwszego zastrzyku zdąży "odpoczac "[emoji846]
ja też mam problem z tą heparyną. Coraz bardziej zastrzyki bolą, na wieczór szukam miejsca kilka razy to wkłucia. Mam jednego dużego siniaka i okolice jego są nie do wkłucia ze względu na ból. Muszę zapytać na wizycie gin jak długo będzie trzeba ją podawać.
Coffe18
Wiesz co ja się zabardzo nie dopytywałam ale u mnie po morfologi 2 krotnie powtarzanej lekarka przepisała . stosuje Neoparin i zapobiega on zakrzepicy . Lekarka mówiła ze lepiej się nią zabezpieczyć ale nie każdy lekarz jest skłonny ja przepisać . Jakieś podstawy jednak musza byc .Dziewczyny a co jest wskazaniem do stosowania tej heparyny ? To znaczy chodzi mi o to czy z morfologi już widać ze trzeba brać ?
Mona.lisa
Moja pierwsza udana ciąża - pęcherzyk podłużny wykrzywiony.Dziewczyny tak mnie to teraz trochę zastanawia, bo gdzie przeglądając nasze forum zobaczyłam informacje o kształcie pęcherzyka ciążowego. Popatrzyłam na swój i nie jest on okrągły, tylko trochę jak fasolka. Myślicie że to normalne? Lekarz nic nie wspomniał, ale ja sama jakoś zaczęłam się temu przyglądać. Zobaczcie
Druga poroniona ciąża - pęcherzyk okrągły.
Obecna ciąża- pęcherzyk podłużny wykrzywiony.
Wiec ja z takiego cieszę się bardzo
Sunofspain
Dbaj o siebieJa mam ciążę patologiczną, a zarazem zagrożoną.
Dlatego muszę iść na zwolnienie, nie chcę aby sytuacja się powtórzyła.
Praca na kuchni jest ciężka, dużo trzeba się na dźwigać, więc o poronienie nie trudno.
Lusia125
Dokładnie robię tak samo i jedynie ślady po wkłuciu zostają ale szybko giną. Siniaków nie mam
Również tak będę musiała przyjmować heparynę. Jeżeli mogę poradzić dziewczyny aby nie robiły się siniaki i nie bolało: weźcie w dwa palce skórę i ją ściśnięcie, żeby zrobiła się twarda. Dzięki temu igła „nie zatapia się” i wchodzi gładko. Ja dzięki temu nie mam siniaków, choć oczywiście od czasu do czasu się zrobi i nie boli mnie wkucie jak i wstrzykiwanie preparatu.
reklama
Lusia125
Niee heparyne biorą osoby z jakimiś mutacją i szczególnie jak w rodzinie coś się działo. Moja mama ma trombofilia i zakrzepice ja również jestem obciążona bo miałam badania genetyczne, również po poronieniach zapisują.
Dziewczyny a co jest wskazaniem do stosowania tej heparyny ? To znaczy chodzi mi o to czy z morfologi już widać ze trzeba brać ?
Podziel się: