reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Hej dziewczyny ❤️ trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, życzę samych dobrych wieści. Ja dziś miałam straszny sen... Boże, śniło mi się że byłam w szpitalu, że poroniłam. Płakałam przed sen, byłam calla mokra, trzęsłam się... Teraz oczywiście myślę czy wszytko ok.... Te sny to mnie wykończą. 🥺
Mi się dzisiaj śnił mój zmarły chłopak, nie chciałam mu mówić o tym ze jestem w ciąży. Obudziłam się cała mokra, bo ze mną rozmawiał, a ponoć zmarli nie rozmawiają… boli mnie tez bardziej jakby lewy jajnik, ale nie chce narazie panikować.
Chyba za dużo myślimy o tym wszystkim 😂

reklama
Ja Glukoza 94 a Insulina 10, Glukoza rosla a Insulina ledwo spadała. Ta diabetolog pod jakim adresem przyjmuje na teleporady? Nie wiem na który dzwonic [emoji846]
Też czekam na teleporade u niej, ale w tym momencie termin na drugą polowe sierpnia 🤦🏼‍♀️ Cudem mnie zapisali na polowe lipca, bo się zwolniło miejsce. Kosmos 🙈

Oo dziękuję za informację [emoji4][emoji173]
Lekarka mówiła, że po pierwsze chce mnie uchronić przed plamieniami, bo wie, że ja jestem panikarą. A podobno acard ma to do siebie, że może powodować nieznanej przyczyny krwawienia. One nie są groźne, ale jak ktoś ma słabe nerwy jak ja, to zawał murowany. Druga sprawa u mnie acard ma ochronić przed zatruciem ciążowym i niewydolnością łożyska. Nie wiem dokładnie, ale łożysko jest w pełni ukształtowane około 14 tygodnia ciąży. I dlatego acard będzie włączony dopiero wtedy.

Mi się dzisiaj śnił mój zmarły chłopak, nie chciałam mu mówić o tym ze jestem w ciąży. Obudziłam się cała mokra, bo ze mną rozmawiał, a ponoć zmarli nie rozmawiają… boli mnie tez bardziej jakby lewy jajnik, ale nie chce narazie panikować.
Chyba za dużo myślimy o tym wszystkim 😂
Oj tak... Ale jak to nie myśleć? Ja jeszcze mam zalecenie dużo leżeć, to leżę i myślę. A później się to zbiera wszytko. Ech żeby tylko wszytko było dobrze z dzidziusiami ❤️

Miłego dnia wszystkim! 🤗
Wczoraj przed snem miałam coś jak okresowe bóle brzucha ale nie takie mocne. Dziś termin miesiączki, może ma coś z tym wspólnego.
Dziś się odcinam bo czekam na mojego męża ❤️

Ja dziś noc całkowicie nieprzespana... pieprzone zapalenie zatok się przypałętało... i ***** mogę z tym zrobić .. domowe sposoby nie pomagają:( nie czuję ulgi A ból promieniuje na całą prawą stronę...prawe zatoki mam zawalone, aż mnie kość policzkowa i wszystkie zęby jakby bolą z tej strony nie mówiąc o powiększonych węzłach i strzelaniu w uchu.. ból okropny , a nigdy nie miałam z tym problemu:( synek w pkolu więc spróbuje odespać...

Ja dziś noc całkowicie nieprzespana... pieprzone zapalenie zatok się przypałętało... i ***** mogę z tym zrobić .. domowe sposoby nie pomagają:( nie czuję ulgi A ból promieniuje na całą prawą stronę...prawe zatoki mam zawalone, aż mnie kość policzkowa i wszystkie zęby jakby bolą z tej strony nie mówiąc o powiększonych węzłach i strzelaniu w uchu.. ból okropny , a nigdy nie miałam z tym problemu:( synek w pkolu więc spróbuje odespać...
Wspolczuję.. na zatoki biore sinupret i on mi zawsze pomaga. Tylko pewnie w ciazy go nie mozna? A co stosujesz?
Sproboj moze plukania zatok? daje to troche ulgi. Oprocz tego zakrapiam sobie nos miksturą soli fizjologiczbej i wody utlenionej. Do ucha tez daje z 2 krople wody utlenionej. Zatoki przechodzilam w marcu ostatni raz, okropieństwo..

Czy jest tu może ktoś z okolic Rzeszowa kto mógłby polecić dobrego hematologa do prowadzenia ciąży? Pojechałam wczoraj specjalnie do Krakowa, ale nie jestem zadowolona, szukam dalej [emoji24]

Czy któraś z was ma może V leiden hetero i PAI-1?
Ja mam homo PAI1. Hetero mam vr2 i mthfr.

reklama
Pewnie starczy ja biorę 0,4 potem lekarz będzie badał przepływy i jak bd coś niepokojącego to ci zwiększy. Mój zawsze w 1 ciąży sprawdzał czy nie trzeba zwiększać dawki ale całą ciążę byłam na 0,4
Zgadzam się z tobą. Podobno dawkę też dają do wagi. Pamiętajcie, że heparyna rozrzedza krew. W moim przypadku 0,4 bardzo mocno. Dziś byłam na pobraniu krwi- pani laborantka, moje spodnie i podłoga całe we krwi. Powiedziała, że jeszcze takiego lania krwi z żyły nie widziała. Biedna, nie nadążała z podstawianiem próbek 😃

Do góry