reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Hej dziewczyny ❤️ trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, życzę samych dobrych wieści. Ja dziś miałam straszny sen... Boże, śniło mi się że byłam w szpitalu, że poroniłam. Płakałam przed sen, byłam calla mokra, trzęsłam się... Teraz oczywiście myślę czy wszytko ok.... Te sny to mnie wykończą. 🥺
Mi się dzisiaj śnił mój zmarły chłopak, nie chciałam mu mówić o tym ze jestem w ciąży. Obudziłam się cała mokra, bo ze mną rozmawiał, a ponoć zmarli nie rozmawiają… boli mnie tez bardziej jakby lewy jajnik, ale nie chce narazie panikować.
Chyba za dużo myślimy o tym wszystkim 😂

reklama
Ja Glukoza 94 a Insulina 10, Glukoza rosla a Insulina ledwo spadała. Ta diabetolog pod jakim adresem przyjmuje na teleporady? Nie wiem na który dzwonic [emoji846]
Też czekam na teleporade u niej, ale w tym momencie termin na drugą polowe sierpnia 🤦🏼‍♀️ Cudem mnie zapisali na polowe lipca, bo się zwolniło miejsce. Kosmos 🙈

Oo dziękuję za informację [emoji4][emoji173]
Lekarka mówiła, że po pierwsze chce mnie uchronić przed plamieniami, bo wie, że ja jestem panikarą. A podobno acard ma to do siebie, że może powodować nieznanej przyczyny krwawienia. One nie są groźne, ale jak ktoś ma słabe nerwy jak ja, to zawał murowany. Druga sprawa u mnie acard ma ochronić przed zatruciem ciążowym i niewydolnością łożyska. Nie wiem dokładnie, ale łożysko jest w pełni ukształtowane około 14 tygodnia ciąży. I dlatego acard będzie włączony dopiero wtedy.

Mi się dzisiaj śnił mój zmarły chłopak, nie chciałam mu mówić o tym ze jestem w ciąży. Obudziłam się cała mokra, bo ze mną rozmawiał, a ponoć zmarli nie rozmawiają… boli mnie tez bardziej jakby lewy jajnik, ale nie chce narazie panikować.
Chyba za dużo myślimy o tym wszystkim 😂
Oj tak... Ale jak to nie myśleć? Ja jeszcze mam zalecenie dużo leżeć, to leżę i myślę. A później się to zbiera wszytko. Ech żeby tylko wszytko było dobrze z dzidziusiami ❤️

Miłego dnia wszystkim! 🤗
Wczoraj przed snem miałam coś jak okresowe bóle brzucha ale nie takie mocne. Dziś termin miesiączki, może ma coś z tym wspólnego.
Dziś się odcinam bo czekam na mojego męża ❤️

Ja dziś noc całkowicie nieprzespana... pieprzone zapalenie zatok się przypałętało... i ***** mogę z tym zrobić .. domowe sposoby nie pomagają:( nie czuję ulgi A ból promieniuje na całą prawą stronę...prawe zatoki mam zawalone, aż mnie kość policzkowa i wszystkie zęby jakby bolą z tej strony nie mówiąc o powiększonych węzłach i strzelaniu w uchu.. ból okropny , a nigdy nie miałam z tym problemu:( synek w pkolu więc spróbuje odespać...

Ja dziś noc całkowicie nieprzespana... pieprzone zapalenie zatok się przypałętało... i ***** mogę z tym zrobić .. domowe sposoby nie pomagają:( nie czuję ulgi A ból promieniuje na całą prawą stronę...prawe zatoki mam zawalone, aż mnie kość policzkowa i wszystkie zęby jakby bolą z tej strony nie mówiąc o powiększonych węzłach i strzelaniu w uchu.. ból okropny , a nigdy nie miałam z tym problemu:( synek w pkolu więc spróbuje odespać...
Wspolczuję.. na zatoki biore sinupret i on mi zawsze pomaga. Tylko pewnie w ciazy go nie mozna? A co stosujesz?
Sproboj moze plukania zatok? daje to troche ulgi. Oprocz tego zakrapiam sobie nos miksturą soli fizjologiczbej i wody utlenionej. Do ucha tez daje z 2 krople wody utlenionej. Zatoki przechodzilam w marcu ostatni raz, okropieństwo..

Czy jest tu może ktoś z okolic Rzeszowa kto mógłby polecić dobrego hematologa do prowadzenia ciąży? Pojechałam wczoraj specjalnie do Krakowa, ale nie jestem zadowolona, szukam dalej [emoji24]

Czy któraś z was ma może V leiden hetero i PAI-1?
Ja mam homo PAI1. Hetero mam vr2 i mthfr.

reklama
Pewnie starczy ja biorę 0,4 potem lekarz będzie badał przepływy i jak bd coś niepokojącego to ci zwiększy. Mój zawsze w 1 ciąży sprawdzał czy nie trzeba zwiększać dawki ale całą ciążę byłam na 0,4
Zgadzam się z tobą. Podobno dawkę też dają do wagi. Pamiętajcie, że heparyna rozrzedza krew. W moim przypadku 0,4 bardzo mocno. Dziś byłam na pobraniu krwi- pani laborantka, moje spodnie i podłoga całe we krwi. Powiedziała, że jeszcze takiego lania krwi z żyły nie widziała. Biedna, nie nadążała z podstawianiem próbek 😃

Do góry