reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Pewnie starczy ja biorę 0,4 potem lekarz będzie badał przepływy i jak bd coś niepokojącego to ci zwiększy. Mój zawsze w 1 ciąży sprawdzał czy nie trzeba zwiększać dawki ale całą ciążę byłam na 0,4
No wlasnie ja mam obawy co do dawki bo z tymi mutacjami wyczytalam że zazwyczaj dziewczyny biora 0,6, również jestem po poronieniu. Ginekolog który mnie prowadzi twierdzi że dawka wystarczy, obawia się krwiaków, podobno stracił wiele ciąż przez heparyne. Szukam hematologa który to ogarnie ale łatwo nie jest [emoji51]

Moja kolejna wizyta będzie w 9+2 już się doczekać nie mogę [emoji1374][emoji1364] Jakie jeszcze leki przyjmujesz? Ja fraxiparine, glucophage, accofil, encorton, duphaston, cyclogest, aspirin cardio, i witaminy omegamed optima forte, magnez.

A to widzę podobnie ;) Ja euthyrox, encorton, Acard, heparynę, metforminę, aspargin, jodid i metylowane witaminy (wit b12, folian, wit D,). A jak z metą i encortoem ginekolog podchodzi? Bo mi diabetolog kategorycznie zabroniła metę odstawiać chociaż wyniki mam ładne cukier 80, insulina 5.

Encorton przepisuje bez problemu, mam też zalecenia od immunologa brać do 12 tc, natomiast nie wiem co dalej z glucophage bo z nim nie rozmawiałam na ten temat, mam leki do końca miesiąca więc przy okazji kolejnej wizyty bede z nim rozmawiała. Mam nadzieję że przepisze bez problemu bo przy ostatniej ciąży odstawilam, i poronilam. Nie wiem czy miało to związek ale mogło. Badania będę robiła pewnie za tydzień to skontroluje czy Glukoza pod kontrolą.
A to widzę podobnie ;) Ja euthyrox, encorton, Acard, heparynę, metforminę, aspargin, jodid i metylowane witaminy (wit b12, folian, wit D,). A jak z metą i encortoem ginekolog podchodzi? Bo mi diabetolog kategorycznie zabroniła metę odstawiać chociaż wyniki mam ładne cukier 80, insulina 5.

Aa no tak, zapomniałam jeszcze o euthyroxie, mam niedoczynność [emoji846]

Metę będziesz brała cała ciążę? Kurde, muszę jeszcze znaleźć diabetologa [emoji58]

Encorton przepisuje bez problemu, mam też zalecenia od immunologa brać do 12 tc, natomiast nie wiem co dalej z glucophage bo z nim nie rozmawiałam na ten temat, mam leki do końca miesiąca więc przy okazji kolejnej wizyty bede z nim rozmawiała. Mam nadzieję że przepisze bez problemu bo przy ostatniej ciąży odstawilam, i poronilam. Nie wiem czy miało to związek ale mogło. Badania będę robiła pewnie za tydzień to skontroluje czy Glukoza pod kontrolą.

No mi gin by kazał odstawiać,ale mam zalecia i od diabetolog i od immunolog na kontynuowanie więc na pewno nie odstawię ;)

Metę będziesz brała cała ciążę? Kurde, muszę jeszcze znaleźć diabetologa [emoji58]

Raczej tak, może będziemy z dawki schodzić, bo wyniki ładne, ale raczej nie odstawimy. Ale to diabetolog muszę znaleźć gina, który się na to zgodzi.
Polecam na tele porady dr Matej-Butrym. Rewelacyjna lekarka diabetolog.

reklama
Do góry