reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Nie martw sie, to jest tylko poczatek, pozniej wszyscy bedą się zachwycać. Moja rodzina jeszxze nie wie. Też się obawiam krytyki. Mam 38 i to będzie czwarte. Moja babcia będzie się martwić o moje zdrowie a tata będzie zły że zaniedbam starsze dzieci, już mi to przy najmłodszym zarzucał. Ale jakoś to będzie. Narazie nic nie mówię, czekam aż sami zobaczą. Ogólnie po 3 ciążach mam dosyć płaski brzuch ale ostatnio zdarzają mi się wzdęcia. A..i jeszcze przyjaciółka. Niewiem jak jej to powiem. Ciągle pamiętam jak mieliśmy 2 dzieci i powiedziała że jak widzi rodzinę z gromadką to myśli "co za dziecioroby". Ona została na 2. A ja zawsze byłam bardzo rodzinnym człowiekiem. Nie ma u nas żadnych patologii, ani nawet kłutni, czasem trochę bałaganu. Pochodzę z dużej tradycyjnej śląskiej rodziny. U mojego dziadka było 13 :) No i teraz wreszcie sie umówiłyśmy, czuję że będzie zawiedziona.
U mnie to nawet nie chodzi o ilość , ale ja od zawsze byłam złą wybranką mojego męża .. bo jestem z miasta i z bloku wiec z góry nic nie umiem 🥺 i tak to się ciągnie i ciągnie .. chociaż teraz trochę się uspokoiło gdy mój mąż przejrzał w końcu na oczy i zobaczył jaką ma rodzine .. odseparował wszystkich od nas a kontakty utrzymujemy tylko od wielkiego święta .. niestety te malzonstwo pod tym względem wiele łez mnie kosztowało...

reklama
Kochane muszę Was niestety opuścić ;( byłam dziś w szpitalu bo dziwnie bolał mnie brzuch.. lekarz stwierdził brak zarodka (8-9tydz) ;( miałam nadzieję, że to pomyłka i może lekarz nie widzi albo jeszcze zarodek się nie pojawił ale dziś po szpitalu odebrałam wyniki bety z poprzedniego tygodnia i 2czerwca było 73tys a 4czerwca spadek do 69tys. Więc nie ma co się już oszukać.. to koniec ;( W czwartek mam się stawić w szpitalu jeżeli nie nastąpi samoistne poronienie. to moja trzecia strata i już brak mi sił. Zachodzę od razu ale nie mogę przejść przez 1 trymestr ;( Życzę Wam wszystkiego najlepszego i aby u Was wszystko było dobrze.

Kochane muszę Was niestety opuścić ;( byłam dziś w szpitalu bo dziwnie bolał mnie brzuch.. lekarz stwierdził brak zarodka (8-9tydz) ;( miałam nadzieję, że to pomyłka i może lekarz nie widzi albo jeszcze zarodek się nie pojawił ale dziś po szpitalu odebrałam wyniki bety z poprzedniego tygodnia i 2czerwca było 73tys a 4czerwca spadek do 69tys. Więc nie ma co się już oszukać.. to koniec ;( W czwartek mam się stawić w szpitalu jeżeli nie nastąpi samoistne poronienie. to moja trzecia strata i już brak mi sił. Zachodzę od razu ale nie mogę przejść przez 1 trymestr ;( Życzę Wam wszystkiego najlepszego i aby u Was wszystko było dobrze.
Jest mi bardzo przykro z powodu Twojej straty! Wiem co czujesz, bo sama straciłam 3 ciąże.
Też moje ciąże kończyły się do 7 tygodnia. W końcu zrobiłam badania genetyczne związane z krzepliwością. Z 6 genów 3 mam nieprawidłowe. Od tego czasu gdy dowiedziałam się o 4 ciąży biorę heparynę. Może ty też powinnaś zrobić te badania? Może masz to samo co ja?
Życzę Ci dużo siły. Nie poddawaj się w walce o upragnioną, szczęśliwie zakończoną ciąże. Zobaczysz, że uda Ci się następnym razem!

U mnie to nawet nie chodzi o ilość , ale ja od zawsze byłam złą wybranką mojego męża .. bo jestem z miasta i z bloku wiec z góry nic nie umiem 🥺 i tak to się ciągnie i ciągnie .. chociaż teraz trochę się uspokoiło gdy mój mąż przejrzał w końcu na oczy i zobaczył jaką ma rodzine .. odseparował wszystkich od nas a kontakty utrzymujemy tylko od wielkiego święta .. niestety te malzonstwo pod tym względem wiele łez mnie kosztowało...
Doskonale Cie rozumiem. Ja też nigdy nie byłam idealna synową, pewnie dlatego że teściowa by wolala bardziej wykształcona, z bardziej bogatej rodziny. A tu wyszłam za jej synka i dorobiłam się nagle pięknego domu firmy i pieniędzy 🤣🤣 No trudno, mam ich w nosie, maz tez ma. Ich łącza tylko interesy, od wielkiego dzwonu wspólny obiad u nich (bo ja ich nie zapraszam) i tyle. Bez nich jesteśmy szczęśliwsi 😊

Bardzo mi przykro 🥺

Bardzo mi przykro, bądź silna, trzymaj się 💔

Ja już po wizycie. Dziewczyny... słuchajcie tego. Według om dzisiaj 10+2. Pierwsze usg miałam 24 maja i wtedy wyszedł 7+6. Dzisiaj, czyli dwa tygodnie później kolejna wizyta a tam 9+4 😐 na logikę powinno być chyba 9+6 prawda? Zapytałam lekarza a on mówi że wszystko w porządku i to granica błędu pomiaru. Hmm No sama nie wiem co myśleć. Boje się, że to przez leki, które zażywam.
w każdym razie gin zauważył dzisiaj torbiel na jajniku - powiedział, że absolutnie nie mam się tym przejmować.
słyszałam bicie serca malucha, który ma już 3 cm. 😍 kolejna wizyta to prenatalne - 28 czerwca

Wiem co czujesz... Ja też zawsze byłam gorsza synową. Ale już się tym nie przejmuje. Ważne że mąż wie jaka jestem inni mogą sobie myśleć co chcą 😊

Bardzo mi przykro 😭

reklama
Ja już po wizycie. Dziewczyny... słuchajcie tego. Według om dzisiaj 10+2. Pierwsze usg miałam 24 maja i wtedy wyszedł 7+6. Dzisiaj, czyli dwa tygodnie później kolejna wizyta a tam 9+4 😐 na logikę powinno być chyba 9+6 prawda? Zapytałam lekarza a on mówi że wszystko w porządku i to granica błędu pomiaru. Hmm No sama nie wiem co myśleć. Boje się, że to przez leki, które zażywam.
w każdym razie gin zauważył dzisiaj torbiel na jajniku - powiedział, że absolutnie nie mam się tym przejmować.
słyszałam bicie serca malucha, który ma już 3 cm. 😍 kolejna wizyta to prenatalne - 28 czerwca
To super ze slyszlas serduszko ❤️❤️❤️ mam nadzieję że ja usłyszę jutro. Też mam torbiel na jajniku. Z tym że ja we wcześniejszej ciąży też ja miałam i ona pękła, i poronilam. W tej ciąży jestem na lekach i mam leżeć żeby nic się nie stało. Jakiej wielkości torbiel?

Do góry