reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Sorry za bezpośrednie pytanie ale jaka to jest ta brzydka wydzielina u Ciebie? Bo ja mam też minimalnie taka jakby brudna wydzieline. Lekarz co prawda mówił, że jest wszystko ok i się nie przejmować, ale główka cały czas pracuje i tak..
Ja też miałam brzydka wydzielinę i musiałam aplikować dopochwowo przez 6 dni, kontrola była i było wszystko w porządku z fasolką [emoji6]

reklama
Dzięki dziewczyny, pocieszylyscie mnie ❤️ Ja zauważyłam taka delikatnie zabarwioną na zielono. Pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam i od razu zadzwoniłam do gin. Nie ma brzydkiego zapachu, ale jej kolor jest dosyć.. niecodzienny :D

Hejka, ja właśnie wróciłam z nocnej opieki zdrowotnej... córkę coś ugryzło i dostała reakcji alergicznej. Kolano i udo spuchnięte do gigantycznych rozmiarów, ognisto wielkości prawie głowy strasznie bordowe. Na szczęście węzły chłonne nie powiększone, przepisał maść na bazie heparyny i kazał obserwować... Ale oczywiście nerwow to się najadłam :(

Ja też tak trochę odczuwam. Mi właśnie odpisał ginekolog na mój dziwny śluz, że mam zaopatrzyć się w globulki albivag. Pierwszy raz będę stosowała globulki na infekcje i trochę zaczynam się stresować, czy z Maliną będzie wszystko ok :/
Ważne, żeby działały miejscowo a nie, żeby się wchłaniało :) załóż podpasuje na noc, taką nocną, bo jeśli to działa miejscowo to wypłynie z ciebie fala tego :p a jeśli nic nienwyplymie to znaczy, ze się wchłania i odstawiła bym to, poprosiła bym o wizytę, żeby zobaczył co jest potrzebne, czy jest potrzebne i coś co nie zaszkodzi dziecku (nie chce straszyć, ja się nie znam, tylko trochę poczytałam, ale ja to dmucha, ostro na zimne, chociaż się nigdy nie popatrzyłam, jestem nadwrażliwcem)

Dzięki dziewczyny, pocieszylyscie mnie ❤️ Ja zauważyłam taka delikatnie zabarwioną na zielono. Pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam i od razu zadzwoniłam do gin. Nie ma brzydkiego zapachu, ale jej kolor jest dosyć.. niecodzienny :D
I jeszcze dodam, ze ja zaczęłam ciąże z infekcją grzybiczą, tez strach okropny, zwłaszcza, ze właśnie na początku dostałam globulki które się wchłaniały a w ulotce było, ze zwlaszcza w pierwszym trymestrze są niewskazane... na teleporadzie z innym ginekologiem, powiedziałam co zdiagnozowano, co przepisano i jaka jest sytuacja, dostałam odrazu nystatyne, i chociaż dalej się bałam to już czułam się bezpieczniej bo ona się nie wchlaniala a żuczek sobie ładnie rośnie :) po infekcji tez od dawna nie ma śladu :)

I jeszcze dodam, ze ja zaczęłam ciąże z infekcją grzybiczą, tez strach okropny, zwłaszcza, ze właśnie na początku dostałam globulki które się wchłaniały a w ulotce było, ze zwlaszcza w pierwszym trymestrze są niewskazane... na teleporadzie z innym ginekologiem, powiedziałam co zdiagnozowano, co przepisano i jaka jest sytuacja, dostałam odrazu nystatyne, i chociaż dalej się bałam to już czułam się bezpieczniej bo ona się nie wchlaniala a żuczek sobie ładnie rośnie :) po infekcji tez od dawna nie ma śladu :)
Masakra ile się człowiek musi najeść nerwów. Oby szybko przeszło :) dzięki!

trzymam kciuki, żeby tak było :) tak czy siak powinno być dobrze :) kiedy masz wizytę? Bo i tak warto, żeby się temu przyjrzał :)
21 mam prenatalne, ale przez telefon powiedział mi, ze mam na początku pobrać chwile te globulki, zwłaszcza ze nic mnie nie boli ani mir swędzi. Jak nie przejdzie, to wtedy mam zadzwonić i podejść.

reklama
Do góry