reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Hej [emoji846] ja dziś mam 6+1, wg usg 6+2, wczoraj miałam wizytę i słyszałam serduszko [emoji3590]
Hej dziewczyny. Na wstepie gratuluje bardzo kazdej pozytywnych testow. Obecnie jestem w ciazy 6+1 i date mam na 30 stycznia:) chcialam zapytac czy ktoras z Was byla na usg w 6 tyg i czy bylo cos widac? Obawiam sie ze jesli pojde w tym tyg i nic nie zobacze bede sie tylko stresowac. Pozdrawiam serdecznie.

Matko, co za ludzie, co za tupet. Z takimi osobami nie chciałbym mieć nic wspólnego. Olej ich kochana i się nie przejmuj. Niech sobie gadają, nie warto przykładać do tego uwagi.
Wiecie co dziewczyny ... dzisiaj mam jakiś paskudny dzień , ciagle chce mi się płakać .. a najbardziej spotęgował to weekend jak znowu nasłuchałam się że nie jestem już w odpowiednim wieku na ciąże , pewnie dlatego też tak źle przechodzę i że nam tak szybko się udało jakimś cudem a inni starają się latami. . jestem taka rozżalona , miałam wrażenie że zrobiłam coś złego , że jak ja mogłam zajść w ciąże wogole .. strasznie mnie to dręczy dziś :( ... dlaczego ludzie i to najbliżsi są tak straszni ?

No pewnie że dużo zależy od lekarza, ale tak standardowo to zazwyczaj robi się jakoś w połowie ciąży:)
Dużo zależy od lekarza prowadzącego. W pierwszej ciąży 8 lat temu cukry na czczo miałam w okolicach 80 a i tak robiłam krzywą po pierwszym trymestrze bo mój ginekolog twierdził, że można mieć na czczo cukier idealny a przekroczenia po posiłkach i każdej zlecał krzywą dwukrotnie w ciąży :)

Wiecie co dziewczyny ... dzisiaj mam jakiś paskudny dzień , ciagle chce mi się płakać .. a najbardziej spotęgował to weekend jak znowu nasłuchałam się że nie jestem już w odpowiednim wieku na ciąże , pewnie dlatego też tak źle przechodzę i że nam tak szybko się udało jakimś cudem a inni starają się latami. . jestem taka rozżalona , miałam wrażenie że zrobiłam coś złego , że jak ja mogłam zajść w ciąże wogole .. strasznie mnie to dręczy dziś :( ... dlaczego ludzie i to najbliżsi są tak straszni ?
O rany 😕 Nic tylko dopiec. Nic się noe przejmuj! Młode dziewczyny też mogą źle przechodzić, a Ty nie masz co zwracać uwagi na takie wredne uwagi. Szoda nerwów! ;)

Tak, 6+1 z miesiaczki oraz zrobilam test owulacyjny wiec dokladnie wiem kiedy doszlo do zaplodnienia ale nie wiadomo jak dlugo trwa implantacja
Test owulacyjnych nie wskaże Ci na 100% owulacji, on tylko pokazuje pik - owulacja to tylko potwierdzona przez USG może być. 😁 Ale już widziałam, że się umówiłaś według OM na 7+6, więc już zdecydowanie powinno być coś widać ☺️

Kurczę mi lekarz kazał tydzień przed zrobić badania , ale chyba zrobię troszkę szybciej
może to to tez zależy od laboratorium. Możesz wcześniej podpytać u siebie jak długo się czeka na te n cały zestaw ;)
A co do ludzi i tych ich „mądrych rad i komentarzy” naprawdę nie bierz do siebie. Ludzie są podli. Czasami lepiej porozmawiać z kims obcym, wyżalić się, niż bliskim osobom. Przejechałam się już nie raz. Głowa do góry 😘

Tez mam dzisiaj kiepsko humor. Wczoraj byłam u rodziców na wsi… chciałam trochę pomoc przy sianie. I tak sobie spieklam nogi. Mam nadzieje, ze to nie zaszkodzi bąbelkowi :(

Smutne kiedy najbliższe osoby sprawiają przykrość...
Ja to w ogóle obawiam się reakcji, zapewne dużo się nasucham jaka to nieodpowiedzialna jestem itd.. Bo 4 dziecko to już szaleństwo... Po tej wizycie powoli poinformuję moja siostrę i brata... Siostra powie swoje, wiem to bo znam jej zapatrywanie się na te sprawy i już przy 3 dziecku usłyszałam swoje... Niby jesteśmy blisko ale takie dogadywanie i mówienie jak mogłam do tego dopuścić jest okropnie przykre... No nic jakoś to przejdę choć pewnie wyleje morze łez... Najbardziej mi brakuje mojej mamy ona napewno byłaby dla mnie dużym wsparciem, niestety rok temu odeszła tak nagle i niespodziewanie, a to była najlepsza osoba w moim życiu, cudowna babcia, zawsze mogłam na nią liczyć... Teraz się czuje sama z tym wszystkim....maz w pracy od rana do wieczora, ja jestem z dziećmi... Chyba mam ostatnio też spadek nastroju i płakać się chce... Ale kocham już tą kropkę w brzuszku i mam nadzieję że jakoś wszystko się poukłada i poradzę sobie ze wszystkim

reklama
Masakra, jestem w szoku jak ktoś mógł Ci tak powiedzieć. Najlepiej olać, i ograniczać kontakt z toksycznymi ludźmi. 😊 i cieszyć się ciaza 🥰

Do góry