reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Witam Was wszystkie. U mnie od rana brak humoru... Nie mam juz pomysłu jak zbić ten cholerny cukier na czczo. Wczoraj po kolacji 104 i myślałam, że super, że przecież spadnie w końcu i będzie w normie... a tu klops... 102 😣 chyba czeka mnie branie insuliny na noc.

reklama
Ja wczoraj z synkiem 2 raz u lekarza byłam i dostał antybiotyk mam nadzieję że pomoże na ten kaszel bo biedaczek się męczy. Ja mam zawalone zatoki i też kaszel straszny oby jak najszybciej mi minelo[emoji849][emoji849]miłego dnia[emoji3059] u nas zapowiada się teraz piękna pogoda

Witam was mamuski 😊 ja rano byłam w kościele na procesje się nie wybieram. Później mamy urodziny męża siostrzeńca więc bez nudy. Miłego dnia wam życzę❤️🤰

Witam Was wszystkie. U mnie od rana brak humoru... Nie mam juz pomysłu jak zbić ten cholerny cukier na czczo. Wczoraj po kolacji 104 i myślałam, że super, że przecież spadnie w końcu i będzie w normie... a tu klops... 102 😣 chyba czeka mnie branie insuliny na noc.

A metformine bierzesz? Przepraszam były już tematy, ale nie pamiętam wszystkich osób.
Może dieta z niskim indeksem glikemicznym.

Dziewczyny a myślałyście nad zakupem detektora tętna?
Rozmawiałam o tym z moim lekarzem i powiedział, ze odradza. Bo mamy później za bardzo „świrują” jak te tętno raz przyspiesza, raz zwalnia itd. Powiedział, żeby unikać zamartwiania się i radzi nie kupować, tylko skupić się na swoim życiu. W sumie widzę w tym jakiś sens, bo jakbym kupiła to pewnie jakby cokolwiek inaczej zapikało, to już bym do niego wydzwaniała 😅

Ja dzisiaj kolejny dzień się czuje fatalnie :) już mi po prostu ręce opadają... non stop mdłości. Zaczęły się wymioty. Nie mam siły nawet sir wykapać, wypakować ze zmywarki.. NIC. Już nie wiem co mam ze sobą zrobić, bo kolejny miesiąc ucieka mi na leżeniu przy toalecie, a poprawy nie widać :C już mam tego dość

Całe szczęście, że wszytko ok. No ja z krwawieniem mam złe wspomnienia i to głównie dlatego ten mój nieokiełznany strach. Staram się myśleć pozytywnie ale czasem nachodzą takie dni że człowiek głupieje. Byle do wtorku [emoji123][emoji1768]
Nie wiem jakie mialas wczesniej doswiadczenia, ale nawet krwawienie nie zawsze oznacza najgorsze, a co dopiero zmiana natezenia objawow :) w moim przypadku na pewno bardziej dzieciaczkowi zaszkodzil moj stres I histeria niz to krwawienie. Trzymam kciuki za nastepna wizyte i musi byc dobrze [emoji16][emoji8]

reklama
Rozmawiałam o tym z moim lekarzem i powiedział, ze odradza. Bo mamy później za bardzo „świrują” jak te tętno raz przyspiesza, raz zwalnia itd. Powiedział, żeby unikać zamartwiania się i radzi nie kupować, tylko skupić się na swoim życiu. W sumie widzę w tym jakiś sens, bo jakbym kupiła to pewnie jakby cokolwiek inaczej zapikało, to już bym do niego wydzwaniała 😅
Nie wspominając ze czasem ciężko tętno dziecka znaleźć. U mnie kończyłoby to się na pewno częstymi wizytami na IP i panika wiec to nie dla mnie.

Do góry