reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Strasznie Ci współczuje takiej sytuacji. Nawet nie umiem sobie wyobrazić jaki stres teraz odczuwasz.

Jeśli chodzi o składkę zdrowotną- może warto ją opłacić już dzisiaj, w końcu ciąża to stan mało przewidywalny.
Składkę zdrowotną mam opłacana bo pracuje na pół etatu i jestem na rencie. Chodzi mi o składkę chorobową tak żebym mogła iść na płatne L4. Teraz mogę iść oczywiście na zwolnienie ale nie będę mieć płacone a zarabiać muszę... :frown:

reklama
Składkę zdrowotną mam opłacana bo pracuje na pół etatu i jestem na rencie. Chodzi mi o składkę chorobową tak żebym mogła iść na płatne L4. Teraz mogę iść oczywiście na zwolnienie ale nie będę mieć płacone a zarabiać muszę... :frown:
Ok rozumiem. Ja dziś odkryłam, że zwykle lizaki dla dzieci powodują u mnie zmniejszenie mdłości. Może i tobie pomogą? 🙂

Kurcze ciężka sytuacja, obyś tylko czuła się na siłach chodzić do pracy do czasu kiedy będziesz mogła iść na zwolnienie.

Ja myślę żeby pracować dopóki będę się dobrze czuła , z tym że pracuje w żłobku A tam sporo dźwigania i bije się z myślami... w poprzedniej ciąży z synkiem miałam plan pracować tak długo jak mi organizm pozwoli, jednak w 5tc zaczęłam plamić i tak do 12tc i już do pracy nie wróciłam. Także teraz nie wiem jak będzie bo nie chce też w pracy na razie nic mówić więc nie mogę się migać od roboty... hmm zobaczymy

Ja myślę żeby pracować dopóki będę się dobrze czuła , z tym że pracuje w żłobku A tam sporo dźwigania i bije się z myślami... w poprzedniej ciąży z synkiem miałam plan pracować tak długo jak mi organizm pozwoli, jednak w 5tc zaczęłam plamić i tak do 12tc i już do pracy nie wróciłam. Także teraz nie wiem jak będzie bo nie chce też w pracy na razie nic mówić więc nie mogę się migać od roboty... hmm zobaczymy
Ja również pracuje z dziećmi. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to pójdę na zwolnienie od lipca. Na razie nie mówię nic przełożonemu. Jak zobaczę bijące serce i w 12 tygodniu będzie nadal wszystko ok, to wtedy poinformuje o ciąży. Na razie nikomu nic nie mówię. O ciąży wie jedynie mój mąż.

Ja też miałam plan na lipiec :)
Ja również pracuje z dziećmi. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to pójdę na zwolnienie od lipca. Na razie nie mówię nic przełożonemu. Jak zobaczę bijące serce i w 12 tygodniu będzie nadal wszystko ok, to wtedy poinformuje o ciąży. Na razie nikomu nic nie mówię. O ciąży wie jedynie mój mąż.

Ja tez prawie podjęłam decyzje o pracy ... chciałabym pracować dopóki będę się dobrze czuła , pracuje w punkcie info w markecie budowlanym.. czasami jestem kasjerem , trochę papierkowej roboty i takie tam ... mogę usiąść , iść siusiu , zjeść sobie kiedy chce ... nie wiem kiedy powiedzieć o moim stanie .. kierownika mam naprawdę spoko ..

Ja z doświadczenia wiem że im później tym lepiej ...
Ja tez prawie podjęłam decyzje o pracy ... chciałabym pracować dopóki będę się dobrze czuła , pracuje w punkcie info w markecie budowlanym.. czasami jestem kasjerem , trochę papierkowej roboty i takie tam ... mogę usiąść , iść siusiu , zjeść sobie kiedy chce ... nie wiem kiedy powiedzieć o moim stanie .. kierownika mam naprawdę spoko ..

Ja szukam jakiejs pracy dodatkowej z domu. Duży plus ze mam rentę i narzeczony nie zarabia najgorzej to nie muszę pracować na pełen etat. Myślę że znajdę coś lekkiego jakaś praca przy komputerze. Mam nadzieję że w miarę szybko coś znajdę. Dziś mdłości się nasiliły nie mogę patrzeć na jedzenie chyba poleżę dzisiaj do góry brzuchem.

reklama
Do góry