reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

nie świrujmy kochana!!! Rośnie pięknie wiec narazie nie masz co sprawdzać ❤️ dbaj o siebie 🥰
Dziękuje ❤️❤️❤️ Teraz poszłam do pokoju przeznaczonego dla kolejnego dziecka , aż mi się łezka zakręciła ... przez 10 lat nie chciałam więcej dzieci , zapierałam się nogami i rękoma .. mąż dom budował i przemyślał od razu górę .. musiał być pokój dla kolejnego dziecka .. mimo ze ciagle mówiłam nie .. i się chyba doczeka 🤣

reklama
Ja w poniedziałek idę na pierwszą betę drugą w środę pewnie. Powiem Wam że mam sporą zagwostkę. Otóż dziwię się że tak wcześnie wyszedł mi pozytywny test. Owulację niemal na 100% miałam 29.04 a test pozytywny wyszedł mi już 6.05 a z krwi 5.05. Biorę pod uwagę dwie możliwości albo się mylę i owulację miałam wcześniej (sobie oznaczało że testy owulacyjne się myliły Ale czy to prawdopodobne?) i zaszłam w ciążę współżyjąc 7dc albo -ola Boga- może to bliźniaki i dlatego beta tak szybko urosła? 😱 Co o tym myślicie? Wszyscy łącznie ze mną dziwią się że test ciążowy wyszedł mi pozytywny 7dpo. Co prawda w pierwszej ciąży też mi szybko test wykrył ciążę... Może taka uroda mojego ciała... :confused:

Dziękuje ❤️❤️❤️ Teraz poszłam do pokoju przeznaczonego dla kolejnego dziecka , aż mi się łezka zakręciła ... przez 10 lat nie chciałam więcej dzieci , zapierałam się nogami i rękoma .. mąż dom budował i przemyślał od razu górę .. musiał być pokój dla kolejnego dziecka .. mimo ze ciagle mówiłam nie .. i się chyba doczeka 🤣
Kochana ja po 11 latach zaszłam w drugą ciążę :-D ale trochę musiałam czekać na odpowiedniego mężczyzne No i udało się znalazłam cudownego ojca dla swoich dzieci lepszego wymarzyć sobie nie mogłam. :tak: my z kolei w lipcu przeprowadzamy się do nowego mieszkanka już nie mogę się doczekać aż zacznę urządzać pokój dla starszego dziecka no a potem oczywiście i młodszy dzieciaczek znajdzie swój kącik :-D

Kochana ja po 11 latach zaszłam w drugą ciążę :-D ale trochę musiałam czekać na odpowiedniego mężczyzne No i udało się znalazłam cudownego ojca dla swoich dzieci lepszego wymarzyć sobie nie mogłam. :tak: my z kolei w lipcu przeprowadzamy się do nowego mieszkanka już nie mogę się doczekać aż zacznę urządzać pokój dla starszego dziecka no a potem oczywiście i młodszy dzieciaczek znajdzie swój kącik :-D
Moja córa ma 10 lat skończone w Marcu , jeszcze nic nie wie o rodzeństwie .. czekam do bezpiecznego momentu .. ale chyba coś podejrzewa ...

Ja w poniedziałek idę na pierwszą betę drugą w środę pewnie. Powiem Wam że mam sporą zagwostkę. Otóż dziwię się że tak wcześnie wyszedł mi pozytywny test. Owulację niemal na 100% miałam 29.04 a test pozytywny wyszedł mi już 6.05 a z krwi 5.05. Biorę pod uwagę dwie możliwości albo się mylę i owulację miałam wcześniej (sobie oznaczało że testy owulacyjne się myliły Ale czy to prawdopodobne?) i zaszłam w ciążę współżyjąc 7dc albo -ola Boga- może to bliźniaki i dlatego beta tak szybko urosła? [emoji33] Co o tym myślicie? Wszyscy łącznie ze mną dziwią się że test ciążowy wyszedł mi pozytywny 7dpo. Co prawda w pierwszej ciąży też mi szybko test wykrył ciążę... Może taka uroda mojego ciała... :confused:
Wydaje mi się że może owulacja była ciut wcześniej lub zagnieżdżane zarodka bardzo szybkie :) teoretycznie zajmuje to chyba 6 do 12 dni ale wiadomo różne cuda się dzieją[emoji3059] najważniejsze że beta pięknie rośnie, może rzeczywiście ciąża mnoga[emoji846]

Ja to w ogóle zastanawiam się jak to u nas się stało, mamy 3 córki nie planowaliśmy więcej dzieci, stosunek przerywany plus na koniec prezerwatywa... Stosowalismy tą medode do 15 lat, mamy 3 córki gdzie wiem jak do tego doszło i zawsze to był tylko jeden raz prób i się udawało a tu bez prób samo wyszło [emoji2368] w każdym bądź razie czułam to już przed planowana @ bo 9/10dni od owu (czuje zawsze kiedy ją mam) miałam jednodniowe brazowawe plamienie i zaczęłam się czuć jakbym miała lekka grypę żołądkowa... To mnie skłoniło do testowania. Mimo że to zupełnie nie planowane, na początku były łzy, stres, strach jak sobie poradzimy to wiem że maleństwo będzie kochane [emoji3590] widocznie ktoś na górze zaplanował dla mnie taką rolę mamy na pełen etat [emoji4] wiem że będę musiała zmierzyć się pewnie z wieloma negatywnymi opiniami, przeorganizowac swoje życie ale mam wielką nadzieję że wszystko się ułoży[emoji3059] widocznie tak miało być... Ale w życiu bym nie pomyślała że będę mamą 4 dzieci [emoji2960]

Wydaje mi się że może owulacja była ciut wcześniej lub zagnieżdżane zarodka bardzo szybkie :) teoretycznie zajmuje to chyba 6 do 12 dni ale wiadomo różne cuda się dzieją[emoji3059] najważniejsze że beta pięknie rośnie, może rzeczywiście ciąża mnoga[emoji846]

Ja to w ogóle zastanawiam się jak to u nas się stało, mamy 3 córki nie planowaliśmy więcej dzieci, stosunek przerywany plus na koniec prezerwatywa... Stosowalismy tą medode do 15 lat, mamy 3 córki gdzie wiem jak do tego doszło i zawsze to był tylko jeden raz prób i się udawało a tu bez prób samo wyszło [emoji2368] w każdym bądź razie czułam to już przed planowana @ bo 9/10dni od owu (czuje zawsze kiedy ją mam) miałam jednodniowe brazowawe plamienie i zaczęłam się czuć jakbym miała lekka grypę żołądkowa... To mnie skłoniło do testowania. Mimo że to zupełnie nie planowane, na początku były łzy, stres, strach jak sobie poradzimy to wiem że maleństwo będzie kochane [emoji3590] widocznie ktoś na górze zaplanował dla mnie taką rolę mamy na pełen etat [emoji4] wiem że będę musiała zmierzyć się pewnie z wieloma negatywnymi opiniami, przeorganizowac swoje życie ale mam wielką nadzieję że wszystko się ułoży[emoji3059] widocznie tak miało być... Ale w życiu bym nie pomyślała że będę mamą 4 dzieci [emoji2960]
Może nie uwierzysz ale...zazdroszcze!!!!pozytywnie oczywiście!!!!!!!!!:-)

reklama
Dziewczyny jestem załamana. Mam ciężką pracę a pracuje na umowie zleceniu i nie mam odprowadzanych chorobowych dopiero za 5msc będę mogła sobie opłacić chorobowe i pójść na L4 a teraz jest tragedia mam dużo stresu w pracy dziś cały dzień w robocie mnie mdliło i bardzo bolała mnie brzuch (macica). Bałam się że zwymiotuje na klientów. W pracy na w razie nie wiedzą nie mogą wiedzieć więc muszę się kryć. Masakra...😱😭
Strasznie Ci współczuje takiej sytuacji. Nawet nie umiem sobie wyobrazić jaki stres teraz odczuwasz.

Jeśli chodzi o składkę zdrowotną- może warto ją opłacić już dzisiaj, w końcu ciąża to stan mało przewidywalny.

Do góry