reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Strasznie Ci współczuje takiej sytuacji. Nawet nie umiem sobie wyobrazić jaki stres teraz odczuwasz.

Jeśli chodzi o składkę zdrowotną- może warto ją opłacić już dzisiaj, w końcu ciąża to stan mało przewidywalny.
Składkę zdrowotną mam opłacana bo pracuje na pół etatu i jestem na rencie. Chodzi mi o składkę chorobową tak żebym mogła iść na płatne L4. Teraz mogę iść oczywiście na zwolnienie ale nie będę mieć płacone a zarabiać muszę... :frown:

reklama
Składkę zdrowotną mam opłacana bo pracuje na pół etatu i jestem na rencie. Chodzi mi o składkę chorobową tak żebym mogła iść na płatne L4. Teraz mogę iść oczywiście na zwolnienie ale nie będę mieć płacone a zarabiać muszę... :frown:
Ok rozumiem. Ja dziś odkryłam, że zwykle lizaki dla dzieci powodują u mnie zmniejszenie mdłości. Może i tobie pomogą? 🙂

Kurcze ciężka sytuacja, obyś tylko czuła się na siłach chodzić do pracy do czasu kiedy będziesz mogła iść na zwolnienie.

Ja myślę żeby pracować dopóki będę się dobrze czuła , z tym że pracuje w żłobku A tam sporo dźwigania i bije się z myślami... w poprzedniej ciąży z synkiem miałam plan pracować tak długo jak mi organizm pozwoli, jednak w 5tc zaczęłam plamić i tak do 12tc i już do pracy nie wróciłam. Także teraz nie wiem jak będzie bo nie chce też w pracy na razie nic mówić więc nie mogę się migać od roboty... hmm zobaczymy

Ja myślę żeby pracować dopóki będę się dobrze czuła , z tym że pracuje w żłobku A tam sporo dźwigania i bije się z myślami... w poprzedniej ciąży z synkiem miałam plan pracować tak długo jak mi organizm pozwoli, jednak w 5tc zaczęłam plamić i tak do 12tc i już do pracy nie wróciłam. Także teraz nie wiem jak będzie bo nie chce też w pracy na razie nic mówić więc nie mogę się migać od roboty... hmm zobaczymy
Ja również pracuje z dziećmi. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to pójdę na zwolnienie od lipca. Na razie nie mówię nic przełożonemu. Jak zobaczę bijące serce i w 12 tygodniu będzie nadal wszystko ok, to wtedy poinformuje o ciąży. Na razie nikomu nic nie mówię. O ciąży wie jedynie mój mąż.

Ja też miałam plan na lipiec :)
Ja również pracuje z dziećmi. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to pójdę na zwolnienie od lipca. Na razie nie mówię nic przełożonemu. Jak zobaczę bijące serce i w 12 tygodniu będzie nadal wszystko ok, to wtedy poinformuje o ciąży. Na razie nikomu nic nie mówię. O ciąży wie jedynie mój mąż.

Ja tez prawie podjęłam decyzje o pracy ... chciałabym pracować dopóki będę się dobrze czuła , pracuje w punkcie info w markecie budowlanym.. czasami jestem kasjerem , trochę papierkowej roboty i takie tam ... mogę usiąść , iść siusiu , zjeść sobie kiedy chce ... nie wiem kiedy powiedzieć o moim stanie .. kierownika mam naprawdę spoko ..

Ja z doświadczenia wiem że im później tym lepiej ...
Ja tez prawie podjęłam decyzje o pracy ... chciałabym pracować dopóki będę się dobrze czuła , pracuje w punkcie info w markecie budowlanym.. czasami jestem kasjerem , trochę papierkowej roboty i takie tam ... mogę usiąść , iść siusiu , zjeść sobie kiedy chce ... nie wiem kiedy powiedzieć o moim stanie .. kierownika mam naprawdę spoko ..

Ja szukam jakiejs pracy dodatkowej z domu. Duży plus ze mam rentę i narzeczony nie zarabia najgorzej to nie muszę pracować na pełen etat. Myślę że znajdę coś lekkiego jakaś praca przy komputerze. Mam nadzieję że w miarę szybko coś znajdę. Dziś mdłości się nasiliły nie mogę patrzeć na jedzenie chyba poleżę dzisiaj do góry brzuchem.

reklama
Do góry