reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
To mdłości jeszcze przed tobą 😂 oby były delikatne i mało męczące 😃
Oj powiem szczerze że chyba wolałabym rzygać dalej niż widzieć... W 1 ciąży nie miałam żadnych objawów żadnych...i się skończyło w 12 tyg... Więc wyglądam tych objawów. Ale jakoś sobie nie wyobrażam tych wymiotów

Powinnaś 🙂 ja poszłam w połowie 5 tygodnia i był zarodek. Niby wcześnie ale lekarz i ja się cieszyliśmy, bo mam małego krwiaka i dostałam kilka zaleceń 🙂 powiedział, że w 2 tygodnie powinien się ładnie wchłonąć i tej wersji się trzymam 🙂 czwartek jak wyrocznia 😂
Dzięki, pocieszyłaś mnie :) Trzymam za Ciebie kciuki w czwartek w takim razie! :)

Ja również pracuje w markecie i takie samo jest stanowisko mojego gin - ja już odpoczywam 🥰

Wróciłam właśnie od endokrynolog, zwiększyła dawkę euthyroxu żeby zrobić tsh i kazała brać pragna start, jest tam jod i witamina d3 2000 jednostek, tego potrzeba mojej tarczycy.
Czy u Was tez tak grzeje? 😅
Jest przepiękna pogoda ! Ja dzisiaj powiedziałam kierownikowi , nie spodziewałam się takiej miłej reakcji z jego strony :) Mogę pracować na szczególnych zasadach , jak tylko coś się będzie działo od razu mam dzwonić albo mówić .. od razu będę mogła jechać do domu . Nie mam ciężkiej pracy , oczywiście jestem też kasjerem ale dużo czasu poświęcam reklamacją czy udzielaniu rat , nie mam wymuszonej pozycji stojącej , mogę usiąść w każdej chwili.. teraz jak już wiedzą jest mi lżej i bardziej mogę się cieszyć , mój przełożony był zawsze wobec mnie lojalny .. dlatego powiedziałam mu że ja nie potrafię trzymać tego w tajemnicy , że na chwile obecna nie mam nic od ginekologa bo pierwsza wizytę mam pod koniec miesiąca .. I proszę o przymkniecie oka gdy w razie nagłej sytuacji będę musiała jechać do lekarza .. ale bez dwóch zdań - pogratulował i trzyma mocno kciuki żeby było wszystko dobrze ! Mam nie dopuszczać do siebie złych myśli i patrzeć na swoje zdrowie , zależało mi aby wiedział bo musza kogoś przygotować na moje stanowisko , a nie jest to łatwe .. ja sama uczyłam się rok i nadal sie uczę :) teraz mogę spokojnie iść do pracy nie martwiąc się że ktoś będzie coś podejrzewał ;) ale wiecie ... dopadły mnie myśli ze na pierwszej wizycie może być coś nie tak ... :(

Piona!!! A kiedy 1 wizyta usg? Ja mam 18 mają może trochę za wcześnie ale teraz będę chciała częściej niż raz na miesiąc że względu na wcześniejsze poronienie 🥺
Ja mam 26 Maja , pierwsza córka była bezproblemowa . W styczniu miałam biochemiczna .. gin nie widzi potrzeby szybciej - dla mojego spokoju idę w czwartek i piątek zrobić betę 🤪

Jest przepiękna pogoda ! Ja dzisiaj powiedziałam kierownikowi , nie spodziewałam się takiej miłej reakcji z jego strony :) Mogę pracować na szczególnych zasadach , jak tylko coś się będzie działo od razu mam dzwonić albo mówić .. od razu będę mogła jechać do domu . Nie mam ciężkiej pracy , oczywiście jestem też kasjerem ale dużo czasu poświęcam reklamacją czy udzielaniu rat , nie mam wymuszonej pozycji stojącej , mogę usiąść w każdej chwili.. teraz jak już wiedzą jest mi lżej i bardziej mogę się cieszyć , mój przełożony był zawsze wobec mnie lojalny .. dlatego powiedziałam mu że ja nie potrafię trzymać tego w tajemnicy , że na chwile obecna nie mam nic od ginekologa bo pierwsza wizytę mam pod koniec miesiąca .. I proszę o przymkniecie oka gdy w razie nagłej sytuacji będę musiała jechać do lekarza .. ale bez dwóch zdań - pogratulował i trzyma mocno kciuki żeby było wszystko dobrze ! Mam nie dopuszczać do siebie złych myśli i patrzeć na swoje zdrowie , zależało mi aby wiedział bo musza kogoś przygotować na moje stanowisko , a nie jest to łatwe .. ja sama uczyłam się rok i nadal sie uczę :) teraz mogę spokojnie iść do pracy nie martwiąc się że ktoś będzie coś podejrzewał ;) ale wiecie ... dopadły mnie myśli ze na pierwszej wizycie może być coś nie tak ... :(
Aga! Odgoń złe myśli!!! Nie możesz tak, to o czym myślimy przyciągamy i mam na to dużo swoich i bliskich sytuacji... wiec lepiej przyciągajmy tylko dobre wydarzenia 😘

Aga! Odgoń złe myśli!!! Nie możesz tak, to o czym myślimy przyciągamy i mam na to dużo swoich i bliskich sytuacji... wiec lepiej przyciągajmy tylko dobre wydarzenia 😘
Jadę w czwartek do mojej gin ! Na 15 mam być , będę spokojniejsza mimo wszystko ! A na drugie usg pójdę sobie już tutaj do mojego doktorka śmieszka ! Teraz jestem spokojna 😎

Ja też dziś oznajmiłam szefowej w pracy, świetnie to przyjęła , pogratulowała, życzyła spokojnej ciąży i jak to baba od razu opowiadała o swoich dzieciach [emoji14] A jest nie wiele starsza ode mnie :) mam tylko nadzieję że się nie zagalopowałam przed wizytą z informowaniem jej o ciąży, ale myślę że wszystko będzie dobrze:)

reklama
Do góry