reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Ja ostatnio byłam na spotkaniu ze znajomymi i koleżanka tak od tyłu podeszła i przytuliła mnie i mój brzuch...trwało to kilka minut.. Czułam się bardzo nieswojo... Ale nic nie powiedziałam, tylko już wiem napewno, że nie chce aby ktokolwiek oprócz męża to robił [emoji2356]

reklama
Ja ostatnio byłam na spotkaniu ze znajomymi i koleżanka tak od tyłu podeszła i przytuliła mnie i mój brzuch...trwało to kilka minut.. Czułam się bardzo nieswojo... Ale nic nie powiedziałam, tylko już wiem napewno, że nie chce aby ktokolwiek oprócz męża to robił [emoji2356]
Ja też jestem brana z zaskoczenia. Raz wchodząc do sklepu, dzisiaj przy kasie. Innym razem w pracy, gdy koleżanka siadała koło mnie na krześle, jeszcze innym razem, podczas spotkania na spacerze.

Cześć dziewczyny :) sezon chorobowy w pełni... moja 3 latka zaczęła przedszkole i była aż 5 dni - 2 raz jest chora i od dzisiaj znowu w domu... jeszcze mnie nie wzięło ale czuje ze to kwestia czasu bo kaszle strasznie.

Co do wyprawki to zrobiłam juz listę. Po wizycie w szpitalu w związku z założeniem szewka na szyjkę i muszę być gotowa ze coś się wydarzy... myślicie juz o ubrankach? Ja się zastanawiam czy body z krótkim plus pajacyk nie będzie za ciepło... pamiętam w 1 ciąży- corka z czerwca- ze zakładałam sam pajacyk i tak mi było najwygodniej:)
Ja mam bzika na punkcie ubranek dla maluszków więc już mam ich sporo 🙈😄 myślę że teraz taki zestaw będzie ok, w końcu rodzimy zimą. Co do wyprawki to mam już parę rzeczy kupionych, typu koszule nocne i podkłady, no i ubranka dla malucha. U mnie to pierwsza ciąża i może dlatego już mam co nieco ogarnięte. U mnie najgorszej będzie z wózkiem, łóżeczkiem i wanienką..

Cześć Dziewczyny
Czy Wy też spotykacie się z tym, że osoba spotkana np w sklepie, głaszcze Was po brzuchu 🤦‍♀️
Ja nie miałabym śmiałości, nawet gdyby to była osoba z rodziny. Najpierw upewniłabym się, czy ktoś sobie czegoś takiego życzy.
Nie chcę być złośliwa, więc nie reaguję, ale bardzo tego nie lubię.
Ale to całkiem obce osoby? 😳 Ja mam brzuszek mały i pod luźnymi ciuchami nie widać, ale nie wyobrażam sobie żeby ktoś obcy mi dotykał cokolwiek 🙉

Ale to całkiem obce osoby? 😳 Ja mam brzuszek mały i pod luźnymi ciuchami nie widać, ale nie wyobrażam sobie żeby ktoś obcy mi dotykał cokolwiek 🙉
To są znajomi ale tacy na "cześć", nic bliższego. Gdy dowiadują się o ciąży od kogoś, to spotykając mnie na mieście,chcą pogratulować i ta ręka z zaskoczenia ląduje na moim brzuchu. Nie jestem przygotowana, kto i kiedy dowie się, że jestem w ciąży. Jak bylam w pierwszej ciąży, to nie kojarzę żeby tak nagminnie ktoś mnie głaskał po brzuchu.

Ja mam bzika na punkcie ubranek dla maluszków więc już mam ich sporo 🙈😄 myślę że teraz taki zestaw będzie ok, w końcu rodzimy zimą. Co do wyprawki to mam już parę rzeczy kupionych, typu koszule nocne i podkłady, no i ubranka dla malucha. U mnie to pierwsza ciąża i może dlatego już mam co nieco ogarnięte. U mnie najgorszej będzie z wózkiem, łóżeczkiem i wanienką..

A jaki rozmiar kupujesz? Same 56 czy też od razu 62 ?

Ja też zaczęłam kupować już ubranka, a termin mam na koniec stycznia. To pierwsze, długo wyczekane dzieciątko więc też po prostu mi się chce w to wszystko zaopatrzyć bo kiedyś nawet nie marzyłam, że będę mogła wszystko wybierać. Mamy też zestaw mebelków, kupiliśmy używane w okazyjne cenie, komodę z przewijakiem, łóżeczko, szafę i regał :) listę rzeczy też mam zrobioną żeby o niczym nie zapomnieć[emoji85]

reklama
Do góry