Może dostałaś jakąś infekcję. Ogólnie śluzu jest więcej w ciąży, niż przed. Ja dodatkowo biorę 2x dziennie luteinę, to dopiero mam tego sporo .. Ale jeżeli czujesz brzydki zapach, świąd, albo śluz jest innego koloru niżeli powinien to warto pójść do lekarza na posiew.Dziewczyny mam pytanie trochę krępujące, w sprawie toalety. Czy podczas wypróżniania, pojawia Wam się wydzielina z pochwy?
U mnie ostatnio dosyć sporo, co mnie zaniepokoiło.
reklama
Prawie za każdym razem.Dziewczyny mam pytanie trochę krępujące, w sprawie toalety. Czy podczas wypróżniania, pojawia Wam się wydzielina z pochwy?
Kolor jest ok, zapachu też nie ma, świądu brak, tylko ta ilość w toalecie mnie przeraziła.Może dostałaś jakąś infekcję. Ogólnie śluzu jest więcej w ciąży, niż przed. Ja dodatkowo biorę 2x dziennie luteinę, to dopiero mam tego sporo .. Ale jeżeli czujesz brzydki zapach, świąd, albo śluz jest innego koloru niżeli powinien to warto pójść do lekarza na posiew.
Naczytałam się o czopie porodowym i zryło mi to głowę.
Dzięki. Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam.Prawie za każdym razem.
Biedroneczka28
Fanka BB :)
Ja ostatnio miałam gęsta serowatą wydzielinę, poleciałam do lekarza bo się zmartwiłam, okazało się, że to drożdżaki, bardzo częste w ciąży, dostalam pimafucin na 6 dni i po problemie, a nie miałam żadnego świądu ani pieczenia
Dziewczyny mam pytanie trochę krępujące, w sprawie toalety. Czy podczas wypróżniania, pojawia Wam się wydzielina z pochwy?
U mnie przy wypróżnianiu pojawiła się gęsta jasna wydzielina, nie była serowata, ale było jej na tyle dużo, że wystraszyłam się, czy to nie jest czop płodowy. Nie miała konsystencji ciągnącej ale jestem jakoś trochę przestraszona. Może niepotrzebnie wcześniej trafiłam na tekst z czopem porodowym i teraz wszystko interpretuję jako podobny objawJa ostatnio miałam gęsta serowatą wydzielinę, poleciałam do lekarza bo się zmartwiłam, okazało się, że to drożdżaki, bardzo częste w ciąży, dostalam pimafucin na 6 dni i po problemie, a nie miałam żadnego świądu ani pieczenia
Biedroneczka28
Właśnie, nie można za dużo czytać w tych internetach[emoji85] ale wiem jak to jest[emoji2356]U mnie przy wypróżnianiu pojawiła się gęsta jasna wydzielina, nie była serowata, ale było jej na tyle dużo, że wystraszyłam się, czy to nie jest czop płodowy. Nie miała konsystencji ciągnącej ale jestem jakoś trochę przestraszona. Może niepotrzebnie wcześniej trafiłam na tekst z czopem porodowym i teraz wszystko interpretuję jako podobny objaw [emoji2356]
@Biedroneczka28 zgadzam się z Tobą sama się sobie dziwię, że tak się w tej ciąży nakręcam
frustratio
Dziewczny a jak u Was ze słodyczami w ciąży? Bo ja mam taką ochotę na słodkie, że nie ma dnia żebym nie zjadła jakiegoś batona, a później mam wyrzuty sumienia. Wiem, że z umiarem nie zaszkodzi, ale czy codziennie coś słodkiego to umiar? Nie zjadam całej czekolady na raz.
reklama
Felczunia
ja to samo, a wczoraj to miałam jakąś kumulację. Zjadłam Knopersa, trochę paluszków i 2 merciDziewczny a jak u Was ze słodyczami w ciąży? Bo ja mam taką ochotę na słodkie, że nie ma dnia żebym nie zjadła jakiegoś batona, a później mam wyrzuty sumienia. Wiem, że z umiarem nie zaszkodzi, ale czy codziennie coś słodkiego to umiar? Nie zjadam całej czekolady na raz.
Podziel się: