reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Jestem już po wizycie u lekarza rodzinnego, miałam wykonywane EKG. Niby nie dopływa mi prawidłowo i stale krew do serca tylko z jakimiś przerwami, ale lekarka nie wiedziała czy to przez ciąże, czy coś się dzieje dlatego skierowała mnie dalej na konsultacje kardiologiczną, także w przyszłym tygodniu już mam nadzieje, że się wszystko wyjaśni. 😞
Do tego zostałam skierowana na USG nerek bo w moim moczu pojawił się piasek jak wynika z ostatnich badań moczu. Będziemy wykluczać kamice nerkową. 🙈 Także następny tydzień będzie intensywny co dziennie mam jakieś badania, albo lekarzy. 😞
Najważniejsze, że ktoś się zainteresował i zajął Twoimi dolegliwościami i wynikami, a nie zrzucił wszystko na ciążę i powiedział "tak się zdarza w ciąży trudno". Dużo zdrówka!

reklama
Dziewczyny mam bardzo głupie pytanie. Czy można słuchać muzyki w sluchawkach na full'a ? Czy to może szkodzić maluszkowi w brzuchu? Wiem, głupie ale nurtuje mnie to pytanie.
Takie słuchanie muzyki może zaszkodzić tylko tobie. Mąż ma już od 8 lat szumy uszne (stale piszczy mu w uszach) i lekki niedosłuch. Laryngolog mówiła, że to przez słuchanie w słuchawkach uszkodził sobie słuch.

Czy wasze maluszki każdego dnia są tak samo aktywne? U mnie jednego dnia strasznie się wierci i kopie, a następnego prawie w ogóle nie czuję ruchów. Nie wiem czy to normalne? Obecnie jestem w 24 tyg.

Czy wasze maluszki każdego dnia są tak samo aktywne? U mnie jednego dnia strasznie się wierci i kopie, a następnego prawie w ogóle nie czuję ruchów. Nie wiem czy to normalne? Obecnie jestem w 24 tyg.
Ja kończę 21 tydzień i tak mam, że jednego dnia bardziej czuje a drugie prawie wcale,ale to chyba normalne :)

Ja dziś 23+2 i od około 2tyg ma stałe pory, rano po śniadaniu koło 10 i właśnie teraz daje o sobie znać [emoji3590]

Ja jestem po wizycie u lekarki. Obejrzała moja krzywa cukrową, dała mi skierowanie do diabetologa, nakaz mierzenia cukru 4xdziennie. No i powiedziała, że mam się przygotować, że urodzę w grudniu 😔
A wg mnie ten cukier nie jest znacznie wyższy….

A jakie masz wyniki krzywej? Dużo za dużo? Kiedy termin porodu?
Ja jestem po wizycie u lekarki. Obejrzała moja krzywa cukrową, dała mi skierowanie do diabetologa, nakaz mierzenia cukru 4xdziennie. No i powiedziała, że mam się przygotować, że urodzę w grudniu [emoji17]
A wg mnie ten cukier nie jest znacznie wyższy….

A jakie masz wyniki krzywej? Dużo za dużo? Kiedy termin porodu?
No nie ma za dużo właśnie. Termin mam na 4.01 . Już teraz stwierdziła, że mała będzie miała ponad 4300g. Urodzę w 38-39tc wiec nadal będzie ok, ale jakoś mi się nie podoba….

Załączniki

• 68004A51-823B-45F5-9206-5775155A1BA5.jpeg
    68004A51-823B-45F5-9206-5775155A1BA5.jpeg
    347 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Teraz już regularnie i często. Wcześniej nie, ale ja szybko poczułam ruchy mimo lozyska z przodu, więc nie sugeruj się. Każda ciąża inna[emoji846]

Do góry