reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Jestem już po wizycie u lekarza rodzinnego, miałam wykonywane EKG. Niby nie dopływa mi prawidłowo i stale krew do serca tylko z jakimiś przerwami, ale lekarka nie wiedziała czy to przez ciąże, czy coś się dzieje dlatego skierowała mnie dalej na konsultacje kardiologiczną, także w przyszłym tygodniu już mam nadzieje, że się wszystko wyjaśni. 😞
Do tego zostałam skierowana na USG nerek bo w moim moczu pojawił się piasek jak wynika z ostatnich badań moczu. Będziemy wykluczać kamice nerkową. 🙈 Także następny tydzień będzie intensywny co dziennie mam jakieś badania, albo lekarzy. 😞
Najważniejsze, że ktoś się zainteresował i zajął Twoimi dolegliwościami i wynikami, a nie zrzucił wszystko na ciążę i powiedział "tak się zdarza w ciąży trudno". Dużo zdrówka!

reklama
Dziewczyny mam bardzo głupie pytanie. Czy można słuchać muzyki w sluchawkach na full'a ? Czy to może szkodzić maluszkowi w brzuchu? Wiem, głupie ale nurtuje mnie to pytanie.
Takie słuchanie muzyki może zaszkodzić tylko tobie. Mąż ma już od 8 lat szumy uszne (stale piszczy mu w uszach) i lekki niedosłuch. Laryngolog mówiła, że to przez słuchanie w słuchawkach uszkodził sobie słuch.

Czy wasze maluszki każdego dnia są tak samo aktywne? U mnie jednego dnia strasznie się wierci i kopie, a następnego prawie w ogóle nie czuję ruchów. Nie wiem czy to normalne? Obecnie jestem w 24 tyg.

Czy wasze maluszki każdego dnia są tak samo aktywne? U mnie jednego dnia strasznie się wierci i kopie, a następnego prawie w ogóle nie czuję ruchów. Nie wiem czy to normalne? Obecnie jestem w 24 tyg.
Ja kończę 21 tydzień i tak mam, że jednego dnia bardziej czuje a drugie prawie wcale,ale to chyba normalne :)

Ja dziś 23+2 i od około 2tyg ma stałe pory, rano po śniadaniu koło 10 i właśnie teraz daje o sobie znać [emoji3590]

Ja jestem po wizycie u lekarki. Obejrzała moja krzywa cukrową, dała mi skierowanie do diabetologa, nakaz mierzenia cukru 4xdziennie. No i powiedziała, że mam się przygotować, że urodzę w grudniu 😔
A wg mnie ten cukier nie jest znacznie wyższy….

A jakie masz wyniki krzywej? Dużo za dużo? Kiedy termin porodu?
Ja jestem po wizycie u lekarki. Obejrzała moja krzywa cukrową, dała mi skierowanie do diabetologa, nakaz mierzenia cukru 4xdziennie. No i powiedziała, że mam się przygotować, że urodzę w grudniu [emoji17]
A wg mnie ten cukier nie jest znacznie wyższy….

A jakie masz wyniki krzywej? Dużo za dużo? Kiedy termin porodu?
No nie ma za dużo właśnie. Termin mam na 4.01 . Już teraz stwierdziła, że mała będzie miała ponad 4300g. Urodzę w 38-39tc wiec nadal będzie ok, ale jakoś mi się nie podoba….

Załączniki

• 68004A51-823B-45F5-9206-5775155A1BA5.jpeg
    68004A51-823B-45F5-9206-5775155A1BA5.jpeg
    347 KB · Wyświetleń: 87
reklama
Teraz już regularnie i często. Wcześniej nie, ale ja szybko poczułam ruchy mimo lozyska z przodu, więc nie sugeruj się. Każda ciąża inna[emoji846]

Do góry