reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Czego spodziewać się na wizycie w 16/17 tygodniu
Dziś właśnie byłam na wizycie w 16+5. Już nie było pomiaru CRL tylko obwód główki i brzuszka. Ponadto widać już trochę płeć. Pani dr mówi, że będzie raczej synek (załączam zdjęcie). Różowe skarpetki nie pomogły :(, ale tak patrzę na to zdjęcie i w sumie nie jestem taka pewna, że to będzie chłopczyk. Ale na imię miałby Gabryś 🙂

Załączniki

• 20210813_124345.jpg
    20210813_124345.jpg
    404,7 KB · Wyświetleń: 129
Dziś właśnie byłam na wizycie w 16+5. Już nie było pomiaru CRL tylko obwód główki i brzuszka. Ponadto widać już trochę płeć. Pani dr mówi, że będzie raczej synek (załączam zdjęcie). Różowe skarpetki nie pomogły :(, ale tak patrzę na to zdjęcie i w sumie nie jestem taka pewna, że to będzie chłopczyk. Ale na imię miałby Gabryś 🙂
Ja tu widzę siusiaka, jak mi lekarz ostatnio na usg pokazywał córkę to inaczej to wyglądało :)

W ogole to z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o zwolnienie. Poprzednim razem zostałam poinformowan, że jak się przebierałam to mi lekarka przedłużyła zwolnienie do tego i tego dnia. A dziś poprosiłam, żeby mi ustaliła termin z popołudniowymi godzinami. A potem tak się zaaferowalam płcią, że zapomniałam zapytać o zwolnienie. Od razu zadzwoniłam do przychodni, powiedzieli, ze zapytają co da się zrobić i oddzwonią jak lekarka skończy pracę koło 14:00 (czyli jak juz nie będę mogła nic zrobic). No i sobie zafundowałam taki stres, że nie wiem :/ Gdzie ja mam mózg :(

Xkasienka będzie synek ewidentnie ;) u mnie też.Jak mi lekarz powiedział to się mega zdziwiłam bo byłam przekonana że będzie dziewczynka..już nawet mówiłam do brzucha Ninka😁

Xkasienka będzie synek ewidentnie
Kurde, czyli najprawdopodniej za parę lat znowu zacznę pisać na tym forum o tym jak chodzę do ginekologa w różowych skarpetkach xD
Już się trochę oswajam z tą męska dominacją, w sumie zawsze uważałam, że lepiej mieć samych synów niż same córki, ale choć jedna by mi się przydała :p Bo kto mi będzie malował paznokcie na starość, synowa? :p

Kurde, czyli najprawdopodniej za parę lat znowu zacznę pisać na tym forum o tym jak chodzę do ginekologa w różowych skarpetkach xD
Już się trochę oswajam z tą męska dominacją, w sumie zawsze uważałam, że lepiej mieć samych synów niż same córki, ale choć jedna by mi się przydała :p Bo kto mi będzie malował paznokcie na starość, synowa? :p
A tak z ciekawości, dlaczego uważasz, że lepiej mieć samych synów niż same corki? 😉

reklama
Do góry