reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

My jutro idziemy na usg połówkowe po długiej przerwie [emoji16] nie mogę się doczekać. Na szczęście wizyta o 9 [emoji1] z małym szkravem w domu ciaza leci szybciej niż pierwsza[emoji846]

reklama
Ooooo matko już połówkowe tak szybko ? [emoji3059]
W którym tc jesteś ?
Jutro będzie 19+0 według miesiączki [emoji846] tutaj robią w miarę szybko, w szpitalu. Termin dostałam już w 10 tygodniu ciąży [emoji16] Terminy długie, więc jeśli ODPUKAĆ czegoś by się nie dało sprawdzić, zmierzyć, zobaczyć to zdążą mnie wcisnąć przed tym 23 tygodniem [emoji846] w sumie mam już kolejne usg umówione ze względu na łożysko i będzie za niecały miesiąc to i tak załapię się na te widełki[emoji16]

A ja dziś rano poczułam ruchy (16+3) :)
W poprzedniej ciąży poczułam w 17 tyg a wszedzie mówią, że w kolejnej czuje się wcześniej, więc się martwiłam. Nie jestem na 100% pewna, więc super że mam wizytę za dwa dni i dowiem się czy u mojego dzidziusia wszystko ok. (Standardowo różowe skarpetki, żeby mi lekarka powiedziała że to dziewczynka, ale już prawie straciłam nadzieję :p Żaden lekarz mi nie powiedział co tam siedzi, ale ja sama tak patrzę na ten wyrostek z filmiku USG i wg mnie za bardzo sterczy jak na dziewczynkę, no ale może, może... 🙏)

W poprzedniej ciąży poczułam w 17 tyg a wszedzie mówią, że w kolejnej czuje się wcześniej, więc się martwiłam. Nie jestem na 100% pewna, więc super że mam wizytę za dwa dni i dowiem się czy u mojego dzidziusia wszystko ok. (Standardowo różowe skarpetki, żeby mi lekarka powiedziała że to dziewczynka, ale już prawie straciłam nadzieję :p Żaden lekarz mi nie powiedział co tam siedzi, ale ja sama tak patrzę na ten wyrostek z filmiku USG i wg mnie za bardzo sterczy jak na dziewczynkę, no ale może, może... 🙏)
U mnie lekarz pokazywał mi wyrostek płciowy w 13+6 i powiedział, że jest duży i wygląda teoretycznie (dla mnie) na chłopca, ale to jest bardzo mylące, bo na początku to dziewczynki mają większy wyrostek. ;) Dopiero potem się to zmienia, ż chłopcom rosną narządy zewnętrzne. Byłam na prenatalnych u innego lekarza w 13+1, potem na dwóch wizytach u mojego prowadzącego (13+6 oraz 16+5) i na każdej z tych wizyt wygląda na dziewczynkę. Więc nie trać nadziei. 😄

Mi lekarka powiedziała, że wymiarami powiedziałaby że u mnie dziewczynka (w 16 tygodniu), ale potwierdzi dopiero za kilka dni, bo mam wizytę, a jestem w 19tc i 3dzien:)

Ja to się obawiam, że moja lekarka to mi nic nie powie bo stwierdzi, że to wciąż za wcześnie 😕
ale obiecuję, że jak się dowiem to pochwalę się co to za imię dla chłopca mamy, dla dziewczynki jeszcze będziemy sie musieli zastanowić

Ja to się obawiam, że moja lekarka to mi nic nie powie bo stwierdzi, że to wciąż za wcześnie 😕
ale obiecuję, że jak się dowiem to pochwalę się co to za imię dla chłopca mamy, dla dziewczynki jeszcze będziemy sie musieli zastanowić
My dla chłopca też many, a dla dziewczynki się zastanawiamy które 🤔😅

reklama
Do góry