reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Mi po covidzie wypadło około 1/3 wlosow, serio... świecilam łysym przedziałkiem :( po paru miesiącach miałam taki wysyp babyhairów ze sterczały w każda stronę świata ...
😭😭😭 Nie pocieszyłaś... tyle dobrze, że do tej pory miałam mnóstwo włosów to może nie będzie aż tak widać 😂

Tak 🙈 ale damy radę 😚 najgorsze będzie pierwsze 5lat 😜
A to nie tak, że najgorsze jest pierwsze 18 lat? 🤔🤣

reklama
😭😭😭 Nie pocieszyłaś... tyle dobrze, że do tej pory miałam mnóstwo włosów to może nie będzie aż tak widać 😂

A to nie tak, że najgorsze jest pierwsze 18 lat? 🤔🤣
Żyję nadzieją, że nie 😜 myślę to się zmienia z wiekiem, ale w wieku kilku lat już dziecko powie, że jest głodne, co go boli, pójdzie do przedszkola, szkoły i będzie potrafiło zająć się sobą a teraz taki maluszek jest zdany tylko na nas 😜 później wypnie dupe i powie, że sama ma swoje życie i już nie chce z nami się bawić itp 😜

Cześć. Podziel się info co stosujesz na przetłuszczające się włosy? Ja bym musiała myć codziennie 🤦‍♀️
Niestety też muszę myć często a kosmetyki to takie które nie obciążają np serum w olejku zamiast odzywek. Problem w tym że teraz się przetłuszczają jeszcze szybciej a do tego puszą, falują i w ogóle nie słuchają co do nich mówię 🤪

Niestety też muszę myć często a kosmetyki to takie które nie obciążają np serum w olejku zamiast odzywek. Problem w tym że teraz się przetłuszczają jeszcze szybciej a do tego puszą, falują i w ogóle nie słuchają co do nich mówię 🤪
Kurczę tez mam problem z włosami, dbam o nie tak jak zawsze a jednak żyją swoim życiem…do tego jakieś suche czerwone plamy wyskoczyły mi na twarzy. 🤔
Mam pytanie do Was. Czy będziecie farbować włosy w ciąży? Podobno w 1 trymestrze nie powinno się tego robić ale mówią ze później jest to bezpieczne. Jakie macie do tego podejście?

Może zmieniła Ci się porowatość włosów przez zmiany hormonalne? Jak pomóc to proponowałabym poszukać może kosmetyków odpowiednich dla nowej porowatości ☺️
Mi to z kolei włosy wypadają na potęgę. Ale to raczej nie ciąża, tylko covid - przechodziłam w marcu i czytałam ostatnio że po 2-3 miesiącach ozdrowieńcy się skarżą na nadmierne wypadanie i chyba mnie to dopadło. 😒
U mnie i u męża również po covidzie strasznie włosy leciały :( mam 1/3 włosów może :(

Cześć, pozwolę sobie ze sie tu rozgoszcze i przedstawię :)

Jestem Ewelina mam 26lat , mam córkę za 10dni ma roczek , córka urodziła się w 32 tc SN z wagą 1500g 47cm - jest zdrowa i najkochansza , mam męża od 8 msc
Jestem w drugiej ciąży, obecnie 10 tydzień, objawy ?
Ustąpiły, zgaga i mdlosci mialam , z pierwszą nic mi nie dolegało ;)
Rodzinka i znajomi już wiedzą, że spodziewamy naszego drugiego szczęścia

W pierwszej ciąży panikowałam i bałam się bardzo , teraz jest lepiej bo juz to przeszłam, aczkolwiek Jestem dobrej myśli ze i tym razem dzieciątko nie będzie chciało przyjść na świat za wcześnie :)

Myślę, że to tyle na początek ;)

Obecnie przebywamy nad morzem i pogoda rewelacyjna!

Kurczę tez mam problem z włosami, dbam o nie tak jak zawsze a jednak żyją swoim życiem…do tego jakieś suche czerwone plamy wyskoczyły mi na twarzy. 🤔
Mam pytanie do Was. Czy będziecie farbować włosy w ciąży? Podobno w 1 trymestrze nie powinno się tego robić ale mówią ze później jest to bezpieczne. Jakie macie do tego podejście?
Ja osobiście miałam wizytę zplanaowaną w 1 trymestrze i zrezygnowałam z niej że względu na złe samopoczucie. Czytałam że tu głowie chodzi o to, że w 1 trymestrze zapach farb, szamopnów czy odżywek może potęgować mdłości. Ja wolę dmuchać na zimne 😊

reklama
Cześć, pozwolę sobie ze sie tu rozgoszcze i przedstawię :)

Jestem Ewelina mam 26lat , mam córkę za 10dni ma roczek , córka urodziła się w 32 tc SN z wagą 1500g 47cm - jest zdrowa i najkochansza , mam męża od 8 msc
Jestem w drugiej ciąży, obecnie 10 tydzień, objawy ?
Ustąpiły, zgaga i mdlosci mialam , z pierwszą nic mi nie dolegało ;)
Rodzinka i znajomi już wiedzą, że spodziewamy naszego drugiego szczęścia

W pierwszej ciąży panikowałam i bałam się bardzo , teraz jest lepiej bo juz to przeszłam, aczkolwiek Jestem dobrej myśli ze i tym razem dzieciątko nie będzie chciało przyjść na świat za wcześnie :)

Myślę, że to tyle na początek ;)

Obecnie przebywamy nad morzem i pogoda rewelacyjna!
Witaj i rozgość się :) życzymy nudnej ciąży

Do góry