reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Dziewczyny trochę mnie pocieszyłyście, że nie tylko ja czuje się jak chodzące nieszczęście cały czas. Zawsze to miały być poranne mdłości a u mnie trwają dzień i noc, obiadu nie jestem w stanie ugotować po jak patrzę lub czuje jakiś określony typ jedzenia to od razu wszystko wraca.

Kiedy zaczęło Wam to trochę przechodzić? U mnie do tego jeszcze dochodzi ogólne osłabienie, nic tylko bym leżała i spała :D
U mnie troche się uspokaja dopiero teraz, a jestem 10+5

Witaj ❤️ Ja robiłam badania w ubiegłym tygodniu i również wyszło mi niskie tsh. Coś około 0,312. Ginekolog powiedział, że wynik nie jest niepokojący - jest niski ze względu na wysoką betę. Także nie martw się 😊
To mnie troszeczkę pocieszyłaś ale niestety tylko na chwilkę :(
właśnie dzwoniła moja pani doktor do mnie i jutro mam powtórzyć tsh i ft4 i jeśli wyjdzie tak samo tsh jak dzisiaj i ft4 tez nie będzie w normie to musi mnie położyć do szpitala…nic więcej nie wiem…zestresowałam się na maxa :(

Hej dziewczyny, witam nowe mamusie [emoji3590]

Powiem Wam że ja znowu dziś po południu dostałam mdłości.. Ehhh a już od paru dni byl spokój...do tego chyba spadło ciśnienie bo jestem ledwo żywa, siły mnie opuściły..

Prenatalne mam 29.06 także jeszcze 2i pół tygodnia [emoji3590]
Milego weekendu dla wszystkich [emoji3059]
Ja mam 30, wiec podobnie bardzo:)

Endokrynolog odpisał i jestem trochę zdzwiona, bo kazała znacząco zmienić dawkę letroxu... chyba skonsultuje to jeszcze z ginekologiem bo zmiana wydaje mi się zbyt drastyczna i w ogóle dziwne dawkowanie.

Hej!
i na moje dołączenie przyszła pora…
Jestem Anita i jest to moja pierwsza ciąża. (9tc)
Przyznam się Wam ze od kilkunastu dni codziennie tu zaglądam. Zwlekałam z oficjalnym przywitaniem się bo czekałam na wizytę, która mam 16 czerwca lecz muszę dołączyć wcześniej by sie Was poradzić.
Widzę jak tu sie fajnie wspieracie w tych cudownych lecz nie zawsze łatwych chwilach. Moze zacznę po kolei, od 6 tc codzienne mdłości, całodniowe - tak wiem nie jestem jedyna i wspolczuje wszystkim kobietkom, które maja takie dolegliwości…lecz cieszę sie ze wymioty mnie ominęły i mam nadzieje ze już mnie nie dosięgną!😬🙏
Potrzebuje porady, zapewne badalyscie już tarczyce itp.
2 tygodnie temu wyniki miałam w normie lecz zdecydowanie w dolnej granicy lecz te z dzisiaj nie mieszczą sie w widełkach.
Tsh - 0,012 ( 0,350 - 4,940 )
Wiem, ze w związku z rosnąca beta tah potrafi wariować lecz chciałabym Was podpytać jak to jest.
Serdecznie Was pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny!
A ty bierzesz leki na tarczyce? Na początku tsh mega rośnie, żeby później się obniżyć. Jak dla mnie masz mega nisko, ale nie przejmuj się- skonsultujesz się z endokrynologiem i zapisze ci mniejszą dawkę leku. Krótkotrwałe wahania hormony nie wpłyną na rozwój zarodka.

reklama
A ty bierzesz leki na tarczyce? Na początku tsh mega rośnie, żeby później się obniżyć. Jak dla mnie masz mega nisko, ale nie przejmuj się- skonsultujesz się z endokrynologiem i zapisze ci mniejszą dawkę leku. Krótkotrwałe wahania hormony nie wpłyną na rozwój zarodka.
Nie biorę żadnych leków, nigdy nie miałam problemów z tarczyca. :(

Do góry