reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
@Klauuudia to co, idziemy na moderatorki? 😄 Ja nie mam pojęcia co miałabym robić, ale trzeba podejmować w życiu wyzwania. 😂 A kogoś w końcu trzeba wybrać. 🙈
mogę iść i podjąć wyzwanie 🤪 przynajmniej będzie jakiś obowiązek i nie będę może miała czai myśleć 🤣 a tak serio to, wymyśliłam niech się odezwą te dziewczyny, które są z nami może od minimum jakiegoś czasu? Od miesiąca lub od samego początku? Większość kojarzę i da się sprawdzić kto się udzielał i udziela nadal chociaż sporadycznie?

Hej dziewczyny,

przywitam się z Wami nieśmiało. Jestem w pierwszej ciąży, wczoraj 6t+2 i było widać zarodek i bijące serduszko :) Jak niektóre z Was, również jestem obstawiona lekami ze względu na PCOS, hiperprolaktynemię oraz Hashimoto. Termin na przełomie stycznia/lutego.

W ciągu ostatniego tygodnia zmagałam się z okropnymi mdłościami i wymiotami, które towarzyszyły mi cały dzień i nieraz również w nocy, do tego stopnia że zrzuciłam 5 kg z mojej normalnej wagi :/

Powiedzcie dziewczyny, planujecie wykonać badania prenatalne ? Ja oczywiście wychodzę z założenia, że wszystko będzie dobrze, jakoś przesadnie się niczym nie stresuje a co ma być to i tak pewnie będzie nic na to nie poradzimy ale właśnie w temacie badań troche się waham.

Trzymam za Was kciuki i pozdrawiam ;)
Hejka :) współczuje Ci tych mdłości, ja walczę z nimi od jakiś 4 tygodni, wiec znam ten ból :( ja już jestem umówiona na prenatalne. Wole wiedzieć jak coś będzie nie tak ;)

mogę iść i podjąć wyzwanie 🤪 przynajmniej będzie jakiś obowiązek i nie będę może miała czai myśleć 🤣 a tak serio to, wymyśliłam niech się odezwą te dziewczyny, które są z nami może od minimum jakiegoś czasu? Od miesiąca lub od samego początku? Większość kojarzę i da się sprawdzić kto się udzielał i udziela nadal chociaż sporadycznie?
Dla mnie spoko, natomiast przejrzałam strony od wczorajszego postu @nixie i to są dziewczyny które się (poza nią) zgłosiły:
@Marika92 , @Mamazbb , @Aleksanderka_30 , @Margaret10 , @Mimimka89 , @Karolina2495 , @Carry88 , @Mona.lisa , @malgosia005 , @Kingazet92 , @Sunofspain , @AB28 , @Wilga74 , @KarolaJ , @Dagulina , @Blues , @Aga87lan , @Ayluchna , @monnkej , @Doubler , @Klauuudia

Jeśli kogoś pominęłam to wybaczcie i dajcie znać! Sporo tego było. 🙈
@Szarafoka - wspomniała o grupie na FB, więc nie wiem, czy na forum też jest zainteresowana 😄

Jak byłam w ciąży z córką to tu na forum oprócz naszego głównego wątku mamuś lutowych zalozylismy tez swoją grupe zamknietą zeby swobodnoej pisac o sprawach intymnych i wrzucać fotki np rodzinne. Ale niewiem jak się taką grupę prywatną zakłada. Może pomyślimy o tym?
Jestem chętna 😉

Dla mnie spoko, natomiast przejrzałam strony od wczorajszego postu @nixie i to są dziewczyny które się (poza nią) zgłosiły:
@Marika92 , @Mamazbb , @Aleksanderka_30 , @Margaret10 , @Mimimka89 , @Karolina2495 , @Carry88 , @Mona.lisa , @malgosia005 , @Kingazet92 , @Sunofspain , @AB28 , @Wilga74 , @KarolaJ , @Dagulina , @Blues , @Aga87lan , @Ayluchna , @monnkej , @Doubler , @Klauuudia

Jeśli kogoś pominęłam to wybaczcie i dajcie znać! Sporo tego było. 🙈
@Szarafoka - wspomniała o grupie na FB, więc nie wiem, czy na forum też jest zainteresowana 😄
Też jestem chętna 🙂

Moim zdaniem tak najlatwiej-na liście jest 45 osób bez moderatorek, sporą część z nich na dzień dobry można wpisać na listę, bo nicki przewijają się często [emoji846] A w resztę trzeba by było wejść na profil na ilość postów w wątku i tylko sprawdzić, czy nie skończyło się na +/-5 postach [emoji16]
Może ktos będzie miał inny pomysł [emoji846]
A to ja doskonale rozumiem, sama jedną straciłam, więc wiem jak to jest i ile by nie trzeba było to tyle się wyda. [emoji3526]

Ale w sensie, że ja mam zebrać? [emoji1] Nie ma problemu, tylko na ile wstecz patrzeć i co rozumieć pod "regularnie"? [emoji848] Chyba, że na początku po prostu zebrać dziewczyny, które się zgłosiły na chętne? [emoji1]

A to imbir w jakiej postaci planowałaś przyjmować? Myślałam, że mnie ominą mdłości i wymioty, ale chyba jednak nie... [emoji45]

Myślę że w razie czego zawsze można kogoś dodać:)

Jeśli kogoś pominęłam to wybaczcie i dajcie znać! Sporo tego było. [emoji85]
@Szarafoka - wspomniała o grupie na FB, więc nie wiem, czy na forum też jest zainteresowana [emoji1]

reklama
Do góry